Fisketuren

Upp vid 8 och iväg för att se vad våran fisketur skulle innehålla.
Det första han säger  är att om någon blir dålig kanske vi inte fiskar vid väderöarna som det var sakt. Det var okej vågor och endel vind så det skulle bli en skumpig färd.
Vi tyckte det var okej och hoppade endå ombord med goda förhoppningar. Än hade ju ingen blivit dålig och havet låg och väntade på oss. Båten var stor och mysig. Fin fiskeutrustning tyckte jag vi fick låna och 4 personer, utöver oss, åkte med. Gubben, Kalle, hade snus i skägg och haka men var trevlig för det. Värkade en aningens blyg med pratglad och berättade gärna om det man frågade.
Ut bar det och visst gungade det på bra. Alla fick sin beskärda del av vattenstänk. Endel hade kläder för det, de flesta inte... Alla var trevliga och det var med gott mod vi efter en 40 minuters båtfärd satte i våra spön utanför Väderöarna.
Det tog inte så lång stund innan det började nappa lite. Men det dog snabbt ut och vi flyttade oss en bit. Lyckan värkade vi inte ha med oss alls. Men plötsligt hände det.. (hihi) Vi drog upp fisk efter fisk. Fulla krokar. Dom han inte komma ner knappt innan det var dax att dra upp dem igen. Det var ett lyckligt fnitter på hela båten och fiskmängden ökade snbbt i våra tvättkorgar.
Vi flyttade oss ut ennu en gång och hittade stimmet igen. Vi slutade inte dra upp förens korgen var överfull och fisken sprattlade sig ut på golvet stup i ett. Då fyllde vi de andras korg nästan lika mycket och sen var det dax att åka in igen.
Vi plockade på oss några Torskar (Sånna med skägg?!) oxå, men dom var för små och fick simma tillbaka igen.

Jag sov påvägen in en sväng. Väl i hamnen ränsades det fisk högt och lågt. Det vart jättemycket fisk.... För mycket fisk......

Hemma på kampingen lade vi in en hink i salt som vi ska röka i kväll och så lade vi endel i kylväskan. Vi gav även bort endel fisk då vi inte får plats med mer...

Nu sitter jag i husvagnen och Svärfar och Älsk är in till byn och handlar. Jag är rätt trött och i stort behov av en dusch eftersom fiskfjällen satte sig överallt. Det är lite vind och sol mellan de tunna målnen. Det är skönt... Livet är fint =)

Igår föresten när vi var ut och fiska såg vi säl. Det var kul !!!
Jag pratade med Far min oxå. Dom satte upp tavlor och hade det bra på landet. Det är bra.

Vi ska ev ut och åka mer båt ikväll. Vet inte när vi ska hinna det men det är ju en hel natt kvar så det ska nog gå =P
Vi ska röka fisk och äta den med. Mums, ser fram emot kvällsmaten.

I morgon åker vi hem. Vet ej när men hem ska vi =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0