Hej!! (mitt i veckan!!)

"..det regnar här i stockholm idag. du har det säkert bättre än jag. det händer inget särskilt, jag har det ganska bra. men det regnar här i stockholm idag..."

Hejsan mina goa vänner!!
Jag har nu bara en vecka kvar innan det är påskledigt. 18 dagar kvar till avresa mot Affe och det är massa massa teori. Idag är det "om det värsta händer". eller det är väl det temat dom mosat in från 7.30 till 20.30 hela veckan. Igår prästen. Spännande!! Men nu börjar vi igen..
I mogon får vi veta hur slutövningen och helgen ser ut.
På onsdag hämtar vi ut ökenkläderna och mindre än en veckan kvar tills jag är nytaggad vid denna tid. Jippi!!!!
Pepp pepp inte bli sjuk nu Elin!!!

Hoppas ni har det bra där ute!!
Kramar //Elinen

Måndag morgon

En helg som i vanlig anda vart kanoners kanon.

Veckan bestod av minsök av olika slag. Det var en bra utbildning. I K-ängen mötte snön mej och mina bilvänner på måndagen. Snöyra och nollgradigt. Tråkigt då vi hade lämnat solen hemma i Köping. Men det vart teori hela kvällen så vi slapp slås med vädret. De kommande dagrna var det sol. Frost på nätterna och sol dagarna igenom. Lagom varmt och sol sol SOL <3 Utbildningen var givande och det var massa egentänk och bra info. Lite sega dagar men vad gör det mig som "leker soldat" så lite som möjligt om jag får välja själv. Bättre, mycket bättre, än den stress-press-hinnamedsåmycketsommöjligt-tiden som vart i all utrustning tidigare. Sen att endel inte tänker ller ens försöker göra det vi lärt oss och blir tillsagda, det kan jag inte stå för. Trött på det... Och tröttare på att jag inte kan bara slå av deras fel ur mitt huvud och endå göra ett kanonjobb. Men jag vill kunna jobba som en grupp, ge och ta, och när ingen lyssnar (skiter i vad jag säger/lyssnar inte) så stör det mig fö mycket. En stor sak ja måste öva på.. För mig själv om inte annat. Och jag är trött på att vara efterklok. Jag måste stampa ner direkt nästa gång!

Men nu har det vart helg igen. En helg jag tjuvstartade. Åkte hem torsdag kväll, ut till mor och far efter att T hämtat mig i K-ängen. Sov som en stock med smärtande höfter efter veckans bärande av utrustningen. 110kg + är inget kroppen klarar bara sådär... Gick upp med Flix kl 06.00 för en löprunda och endel "egenträning" efter det. Solen lyste och värmde i den friska luften och jag hade klämt ner mig i de otroligt sexiga löpbyxor jag och Snabbfot en gång haft "mest skrattfylda dagen på jobbet-någonsin" . Dom funkar. På landet, där ingen ser, där jag slipper bry mig.. Sen mötte jag pappa som jag följde till posten, sen Flix som skulle till skolbussen och sen matade jag och far fåren och tittade på alla söta lammisar som kommit. Jag tog på mig rollen att namnge 2 st. En till Minihopp "Hope" och en till Agust. Så mitt jobb är gjort där på gården i bland halm och hö ;)  Sen gosade jag lite på de små kycklingar och sen in för frukost, dusch och väcka T. Sen var det sysslor för hela slanten, hämta ut min nya kamera och så avslutades allt ute hos T´s mor och P som bjöd på grillat ute på gräsiga vyer med stjärkikare.

Lördag var det innebandy för hela slanten. Jag hade jätte jätte kul! Jätte jätte. Och gillade att få busa med alla goa arbetskamrater och kramas en massa. Jag är en rätt trött krigare, tyvärr. Men jag kämpade på rätt bra tror jag, det var iallafall vad dom sa, dom snälla glada vännerna jag hade med mig. Tror jag bestämt att inte komma in till jobbet nå mer innan vi åker. Så att träffa dessa glada prickar och få göra nått utanför jobbet med de som tycker att ens arbetskamrater är nått mer och gillar varandra utanför arbetet. Vänner! Det var guld!!
Kom hem och tog med pizza ut på landet och spelade spel och sov kvar där.

Söndag var en trött morgon. Vaknade flera gånger under natten av den träningsvärk/smärta jag hade av att röra mig. Men var ut och tog lite kort med kameran i min stela kropp och sen åkte vi in till tsan med mor och köpte ett våffeljärn och mer GARN!! Att det alltid finns så mycket fint garn.. :P Sen tog jag och T en prommenad till Mu och barnen, i min snigel fart, för att grädda våfflor och ha det mys i vårsolen. Det vart kanon. Glad att träffa dem, de små änglarna. Sen vandrades det hem, mös med T och somnade lite innan det var vattengympa med mamma. Det var behövligt, smärtade och var kul. Sista vattengympan på ett tag. Känns vemodigt..
Sen bjöds det på hamburgare i vanlig ordning i min fina T´s lägenhet. Alltid lika söt <3

Nu är det måndag igen. Jag har helgtjänst innehållande en slutövning i helgen vilket resulterar i att jag inte är hemma på en och en halv vecka. Men när jag kommer hem igen är det mycket kul på schemat. Judo, grillat, Tatoo och massa massa mer.
Nu dax att packa ihop mig..

Kram på er alla där ute//Elinen

...

Blir en prommenad med min Mu nu snart. Ska bara se vad jag kan ha i "träningskläde-väg" i denna garderob. Hoppas på nått bra annars blir det ännu bitrare. Solen skiner så ska nog skynd mig ut. Ikväll blir det fruktsallad och PASTA med T <3 Ska nog se till att göra klart den innan jag går, man brukar serva på söndagar men idag har jag ju tid, fast jag inte är på topp. Att sitta här är ju inte speciellt mycket roligare så lite kriativtet dör jag inte av. Sen är det vatten gympa med min mamma. Har spöat T på en omgång labyrinth oxå idag. Köpte det på leksaksaffären i Örebro. Jag är så nöj med mitt köp.. Nostalgi i hög klass i all trötthet.

Jag har börjat skriva ner vad som ska med till Affe nu oxå. Det är inte bara detta inte.
Såhär ser det ut såhär långt:
¤Solkräm (stift)
¤Tvål, shampoo (torr och vanlig), balsam, hudkräm
¤Resorb, värktabletter, vitaminer, tamponger, tigerbalsam/liknande, skavsårsplåster, p-piller, rakhyvlar
¤ Arbetsskor (från jobbet)
¤ Min EPod, extra hörlurar, kamera (ska köpas) minneskort och ficka
¤Dollar och euro
¤Pass och kalender
¤ Minnesboken
¤ Gosis ingosad och klar (bör letas fram på landet)

Kreativ var det//Elinen

Bilder

Länge sedan jag bjöd på bilder från mitt liv. Jag har ju faktiskt inte slutat upp helt med min fotovärld. Så här kommer några bitar ur mitt grönklädda veckoliv och vanliga helgliv:





























Så allt för denna gång!
Kramar//Elinen

Jag har syndat..

Ja, det har jag. Har precis hoppat över ett träningspass. Fy f*n säger jag bara. Känner mig inte som jag. Har inte gjort det på hela helgen. Som att jag sitter och tittar på det jag gör från sidan.. Som att den lilla satmaran som slåss med mig på insidan har puttat ut viktiga delar av mig själv från min kropp. Jag är trött och sliten, mår skumt, nästan lite småilla och bara vill sjunka genom jorden. Vara själv och med alla på samma gång. Det är inte lätt att vara jag när allt jag vill drar åt alla håll, samtidigt. Jag slåss med tankar och mig själv. Jag är en riktig satmara och jag vet inte vad det är jag söker, varför jag är dum och vad f*n jag uppnår med det. Jag vet att svaret är inget eller ren förstörelse. Det gör ont. Jag vill inte vara så. Jag är inte så!!!! Känns som att jag skulle vilja sova i dagar och varje gång jag ser upp sysslar mina nära och kära med saker runt mig och jag kan tryggt somna om. Kroppen värker än från föregående vecka och fast helgen har vart optimalt slö känner jag mig inte utvilad. Inte för fem öre..

Jag vill så mycket mer än vad jag räcker till..


Efter en slitig vecka..

Full fart i Elins tomteverkstad. Fy sjutton! Jag skulle njutit mer av de veckor vi hade ren och skär teori. Nu är det utrustning på och "leka" soldat hela dagarna fram till om de 4 veckor då planet lyfter till Affe för mig och mina vänners del. Har mycket (tränings-?)värk i högerhöften. Obekvämt och otrevligt men det är där det är och jag vet att de kommer från alla vridningar och benböj som genomförts.
Veckan har bjudit på torrövningar och en massa pangande med både små och lite större maskiner. Från bilar och till fots. Sammanstörar och mörkerskjutning. Jag gillade själva övningen, när man väl gjorde den. Allt går så sakta och ska vara så himla krongligt i grönkläder. Saker som skulle kunna vara sååå mycket smidigare. Men hjulspåren verkar vara lite gör djupa för att kunna göra nått annat än på de sätt som det alltid gjorts på. Sen spyr jag galla över alla j*vla stela idioter som ska föreställa utbildare. Gapande, stenhårda idioter (ursäkta) som står och får allt att låta så lätt och okompliserat. Utan utrustning och när man levt med det i år: JA! Men jag får taggarna utåt såfort dom ska låta som dom är gjorda av stål och inte har känslor. Känslor och medkänsla är ingen svaghet, snarare en förmåga att förstå och gör människan stark. Inget dalt, bara rakhet och förståelse. Men jag tror jag vet vad det är... det är jobbigt. Stackarna.. Militärer alltså.. Suck!
Men men, jag dog inte och har lärt mig att jag är en rätt okej soldat som man kan räkna med, ger allt och hittar bra lösningar. Jag har oxå insett att med rätt taktik och gärna endel adrenalin så klarar jag av att släpa runt de flesta som kan tänkas skadas. Fast nu är det ju så att svenska soldater är av järn och hjärtlösa så inge blodspill här inte... (eller?!)
Som ni förstår har det frysit, blivit lera från topp till tå och smärtat både här och där. Dock var det absolut roligaste som hänt helikopter övningen. Jag fick kalla ner en sjukvårdshelikopet ute på en mycket trevlig kladdig åker, helt själv. (Stolt idiot) Börjar känna mig mer bekväm med folket i grupperna jag jobbar med oxå vilket gör det roligare. Sen är ju jag och namn nått som inte går hand i hand så där får jag jobba stenhårt!

Men nu är det helg och jag och T checkar in på Idas brygga efter att jag solat och nyss kramat både min stora bror och mina 2 föräldrar. Det är kärlek det..
Men nu är det en helg framför mig!
Hoppas ni får en lika bra som jag :)
Kramar om massa//Elinen

Lite bilder:


7


Vart är min måne?!

För 2 veckor sen när jag satt här och skrev såg jag månen och 2 stjärnor utanför fönstret. Idag har solen börjat lämna himlen precis. Det närmar sig värme och långa ljusa dagar. Jag älskar det..

Helgen har vart full smökad. Jag har vart och dansat dansmatta hos Sh och fy sjutton va kul jag tycker det är. Sitter det kvar i minnet när jag kommer hem blir det adapter till ps3an och ett par mattor att studsa runt på. Skitbra träning och massa massa bus. Jag vill kunna dansa på riktigt..
Vidare åkte jag och T till Båga och där snodde jag födelsedagskramar av Snabbfot som hade sin egen dag i går. Man måste ju ta varje tillfälle för att få kram de bästa, eller hur!!
Sen bar det av till Candy inn för att hjälpa dem sluttömma lokalen. Handlade en massa för ynka 60kr och åkte vidare hem mot min underbara pappa på landet och han bjöd på äppelpaj. Jag trodde han hade haft på sirap, men han lyckas med så spännande saker. Denna gången var hans "hemliga ingridiens" skidskytte. Helt underbar!!! Gott gott..pratade varg och sen var det dax att sätta oss i bilen igen för att åka till Båga igen och en busig Björn. Där gjorde vi iordning tacos. MUMS! Hundra år sen, minst, som jag fick smaka den maten. Så gott så jag bokade kycklingtacos ikväll :D Vi spelade buzz, jag gluttade kamera och sen hem för sömn. 

Igår var det busborgen! Underbart ställe. Tur dom tog hand om mig Mu´s små änglar. Vi kutade runt. Jag hade säkert roligast. Kände av träningsvärk från dansmattan och bättrade på den genom att bestämma att jag inte fick krypa i tunlarna. Mustit och blåmärken i de livsfarliga rutschkanorna. Kul kul kul. Vi åt sluch och lekte mer. Madde jagade oss och jag skrek så hela stället hörde en sväng. Den bjuder jag på fler gånger. Nästa gång blir det lek och buslandet i Örebro, för detta måste göras igen!!!
Kom hem till Mu, tvättade. åt sushi och gjorde mig iordning för en återförening med Järngänget.  Det var fullt ös. Och de små visade deras nya husdjur. Såå nöjda så :) Sen bar det av till bror och vännerna och vi drack, kollade bilder, lyssnade på nostalgimusik och pratade skit. Staffan fick sin armbrytningsmatch och jag fick min lugna kväll. Grillade gjorde vi med medans regnmålnen åkte vidare och stjärnorna och månen visade sig..
Skön kväll helt klart och jag vandrade hem till T runt 12 där det tittades på film ett gäng som tidigare hade badat isvak och bastat. Dom hade hjälpt till med godispåse-ätandet oxå vilket jag tackar stort för!!

Söndag klevs det upp runt 9 och käkades mumsfrukost. Sen fick jag ett ryck och fixade ny playlist på spotify och tog på mig löparkläderna för en vända. Slutsatsen av den vändan är: Tack Gunnar för förkylningen. Jag hoppas jag skrämt iväg den annars kan ju du betala min lön nu i veckan... envisa *******.. Han är snäll, men dumsnål.. Sen dusch och PASTA!!! Vidare tog jag och T på oss för en glass och ca 1 timmes slöprommenad i solen. Riktigt skönt ute, minus den kalla vnden som killade till ibland. Hämtade min rena tvätt hos Mu och mötte dem en sväng. Hon hade klivit på en spik. (hoppas det inte blir nå skit och hoppas hon har tagit stelkramp) Sen var det dax för dykningen direkt vi kom tillbaka och den var seg. Kände ig så svag och orkeslös. Men det var bara att ta simtagen, fortsätta, käpa på.. annars kommer jag aldrig någon stans.. Så det vart en helt okej simsväng! Hem igen och torka bakom öronen och så var det dax för vattengympa med mamma. Så kul att hon börjar tappa vikt och att hon tar tag i det här nu. Nåde henne om hon fuskar, då blir jag arg på riktigt. Vore så kul om hon klarar det här! Kämpa mamma!!!!! Passet var helt okej och sen kom jag hem till kycklingtaco mys till serien GRIMM som jag tycker är så j*vla bra! :D
Så n är det soffan tills man stupar <3

Hoppas ni andra med haft en bra helg!
Själv är jag helt slut..
Får se i morgon om jag skrämt eller släppt in förkylningen idag.
Kramar om//Elinen

Efter en vecka i ett system från 82

Ibland ska militären vara så himla mordern och i framkant. Men inom redovisning får ni IG, jag är ledsen..

I går kom jag till följande insikt:
Jag är ett bananskal
Lite söt
Lite rosa
Med båda fötterna på jorden

Och jag har mina älskade runt om att tacka för det. För att jag har erfarenheter och står igen. Dom har stöttat upp mig när jag vart påväg att vicka när jag gått på lina här nu ett tag. Jag har mycket att tacka många för. Och jag hoppas dom vet om det...

Ja denna vecka har jag setat och knappat och knappat i timtal. Pedagogik var inte denna kursens ledflagga och det har inte vart speciellt gjort för oss "nybörjare". Men man fick skrika till lite så dom stannade upp (lite irriterade, förstås) och sen be dem fortsätta. Det är inget supersnille som behövs för att knappa detta. Det är lätt något som våra duktiga på jobbet skulle kunna utbilda på. Och vi skulle bli bra, få fler kunniga och göra ett bra jobb snabbt. Varför kan ingen annan se det? Någon med lite status.. Vem skulle det vara..?! Hahaha..
I morgon bitti har vi prov på det hela. Hoppas hoppas hoppas det inte är nått de fantiserat ihop för då ser inte detta så ljust ut. Dom har ingen fantasi. Men dom har däremot mtrl att jobba med. Det har inte alla kurser haft ens. Så inte klaga.. *sssshhh*

Idag har jag träffat både söta Josefin och Sigrid från den gamla goda lumpentiden. Jag vart först bara chockad. Har nog inte riktigt fattat. Lite stelt kanske, men endå inte alls. Så kul att se dem. De ska till Kosovo på samma plätt och jobba ihop. Och Joel hade vart i krokarna med. Måste höra av mig till honom. Kul kul kul!!

Igår hade vi info möte med BL (chefen) Han berättade en massa som han hade tagit reda på, visade oss de papper som vi ska fylla i där nere som ska vara hjälp om vi kommer bort, att identifiera oss. Väldigt spännande papper faktiskt. Frågan är vad man ska skriva och vad man ska ha för "hemliga" säkerhetssvar. Och så ska allt skrivas på engelska. Hihi, hemskt återkommande problem. Vi pressenterade även oss själva ingående och BL ställde följdfr¨ågor, mycket kring hur familj och nära tar det, vad dom vet och hur man själv ser på det. Det är rätt mycket som dagligen mal på i huvudet.

I tisdags hade jag en väldigt ljup svacka. Hua, och alla fick lida av den. Jag måste sluta med det har jag bestämt så nu såfort jag känner att jag behöver ska jag ringa och kackla. Sålänge jag är hemma har jag den möjligheten och att gå och må ruttet över allt och inget i onödan är såklart bara onödigt. Slöseri på energi.. Så nu blir det mycket samtal och mer ute soltid
För himmel va fint väder vi haft denna vecka. Solen har värmt på bra och fåglarna kvittrar dagligen. Det är så mycket vår i luften så man kan spricka. Och såklart blir det kallt igen på kvällarna. Ganska bra, så inte allt blir grönt redan nu..

Nej, nu är det så att jag nyss tränade. Så har jag knappat tid och nu vore det väldigt fint med en dusch. I morgon blir det ingen bandy för mig och det är så minimal risk att jag kan vara med flera gånger att jag kan andas bort chanserna bara jag tittar åt det hållet. Så jag hoppas lite i hemlighet. Bara för att möjligheten för hopp finns.

Helgen bjuder på IKEA, din sko, Sushi X2, tjejkväll med vin och dansmatta, bygga-ihop-ikeaprylar-projekt, pastaresturang, vattenfys, vattengympa med mor och allt avslutas med Ts egenfixade hamburgare. Mums mums mums.. Som ni hör är mina helger fulla med mat *smack*

Aja, jag hör av mig mer såklart, i helgen!!
I morgon är det FREDAG!!!!
Kramar om//Elinen


RSS 2.0