Funkis delux

 
"Händerna upp i luften. Vi ska bli fulla, livet är meningslöst. Vem bryr sig?
Natten är vacker, du är som natten. Och jag är en vinnare igen.

Tror du att du och jag kommer att vinna det här racet?
Tror du att du och jag har en chans mot alla andra?
Jag önskar att jag kunde gå på någonting mer än bara känslan, av att allt redan är försent."


fri tolkning

Jag är så full av inspiration här nere så jag skulle kunna spricka. Inget utlopp för nått kreativt som gör det trevligare eller får mig fast sysslesatt har det vart sen i somras, när jag målade om disken till svart och papprade och målade och lackade och hade mig. Då var jag glad en stund. Nu?! Ja.. det finns inget jag öppet får göra. Det blir till att upp och virka ikväll innan jag blir GALEN!
Då var vi dessutom chefslösa. Bara det gör en trevligare stämning, såklart..
Men jag vill tiden ska gå fort nu, så jag kan få utlopp för det här. Tänk om det hinner gå över!? Hemsk tanke..
 
Kramar om//Elinen
 
 
 

Efter regn kommer alltid solsken

Min stora lillebror kom in på"jobb-utbildnings-grejen" på Volvo. Hur underbart är inte det?! Jag vart jätte jätte jätte glad. Sen sa han att han hade fått reda på det i MÅNDAGS. inte lika glad.... Men sen jätte glad och jätte glad och ännumera jätte glad igen. Så kul för honom. Han förtjänar det verkligen..
Grattis älskade bror!!
 
 
Nu ska jag gå och ringa lilla lillebror och sen ska jag lyssna på musik och läsa i hängmattan som hänger i en norgbur. Det är en bra plats och där kan jag nog sova ett tag tills planet kommer inatt..
I morgon ska det inventeras.. inte så bra kombo när vi inte kommer i säng förens runt 1 tidigast inatt. Inte mitt problem, egentligen, kanske. Men det ska bli trevligt...
 
Ute regnar det lite smått.. det är skönt :)
 
Godnatt på er//Elinen
 
 

du avgör vad du tycker

Så var det en ny dag i sandfärgade kläder och det blir nästan tokigare och tokigare här nere. Det är trevligt med de nya glada aniskterna som sprydlar av energi och nyfikenhet. Det är spännande med de sura medarbetarna som irriterar sig på varandra men bara kokar i ytan, väldigt få utbrott faktiskt. Det gör det nästan ännu mer skrattretande, hela det här med att vi är en grupp. Tur att dom andra tar över med ett sånt leende som dom ser ut att kunna bra! Humor och bus, fast alla är av det äldre slaget så ser dom inte ut att vara äckelinbitna bitterförrådare. Dom här är bra!
 
Mu åker utomlands i morgon, med sin syster om jag fattat det hela rätt. BRA DÄR! Tycker jag hon förtjänat tusen gånger om.. Och jag ser hennes väska, fullsmockad med massa skit och minst 40 plagg hon aldrig kommer använda under resan. Hon är en moder, hon funkar som så många andra på den punkten. (Tihi)
 
Så lyckoönskar jag det vackra paret såklart!
(fast hon får gärna behålla den mannen, för han var inte min smak ens med persilja på)
 
 
Sen så kommer ju den här, som är underbart bedårande. Tråkigt att den gjordes så tätt inpå, men vill man vara först så får man skynda. För först måste man ju vara med det roliga, eller?! Nja.. jag vet inte. Det är en söt grej, men jag anser det är lite att spotta på det roliga... tyvärr..
Men om vi ska vara så så betalar väl skattebetalarna både för Melodifestivalen och Bröllopet så, go fore it!!
 
 
 
 
Så den här då..
http://www.dn.se/nyheter/sverige/gift-i-soldaternas-utlandsuniformer
Ja, kacklet har hållit på ett tag inom det här. Men om det vi har i våra kläder är så farligt så borde vi väl för i h*lvete inte bära dem!!!!!! Eller? Satans j*vla idioter. Vi borde inte få packa upp nya kartonger med kläderna på jobbet och om vatten nuddar våra kläder så får vi giftet på oss ännu mer och dör antagligen. Och "giftet" dunstar och hamnar då i luften som stiger och hamnar i regnet och kan skada vem som helst. (Paniiiiiik) 
Så frågan är: Vad ska jag göra med den sista tiden i mitt liv, för det lär ta slut snart om jag burit detta "gift" i 7 månader som dödar saker hemma och antagligen här med.. mig?
 
Det är en spännande framtid. Jag ska hem och överleva psykolog och en ölrunda med folket härifrån. Jag ska få skåda och medverka i min för årets första julmarknade som om det fortsätter såhär innehåller snö. Det ska bli en utbildning på tapetsering i min lägenhet mellan min mor och mig som jag stolt skulle kunna skriva på meritlistan framöver. Jag ska spela min första kanotpoloturnering sen i somras och 2 veckor efter det till danmark för ännu en turnering. Jag ska tattuera mig, klippa mig och därefter på Muse. Mitt i det där ska det tränas och så kanske jag ska dö av alla gifter från mina kläder. Jag ska dessutom få opereras då jag har så mycket sand i lungorna att jag inte kan sluta hosta och nysa. Plus att jag behöver prata med någon tiden jag har kvar att leva då folket här nere har förstört mitt liv yttligare... och då menar jag dom som bor i detta land, dom andra har bara givit mig själv insikten i att jag vill döda ibland. Inget allvarligare än så..
Lever jag till sommaren har jag planer på att skåda ett storslaget bröllop, live eller på tv har jag inte bestämt än, och även kanske skaffa mig en till kompis (utöver hamstern som jag hoppas jag ger mig själv i julklapp)
 
Jag vet inte vad ni tror men jag vet att detta kommer bli en spännande framtid..
 
Kärlek//Elinen
 
 

sista utropet för idag

Saknar er alla där hemma, bara så ni vet :)

Nu är det kväll här nere, kolsvart och klockan är 7. Gilligocken har tränat och jag har kollat på the hit list. Bra film, garanterat en film med en poäng. Har blivit lite av en filmnörd, mer än hemma, här nere..
Nu ska vi iväg och äta lite mat innan sängen lockar. Inte dödstrött, men så jag klarar mig..

Kramar om <3


fide, sed cui, vide

Jag är trött på alla bajsmackor som kastas just nu. Det är inte "jippi, 2 veckor kvar. Kom igen, nu gör vi det bästa av det här!" Utan alla har givit upp, står tydligt och säger det och kastar skit högt och lågt på varandra. Vad är det här????? Jag såg fram emot sista veckorna, den tiden då vi skulle ha sådär kul som våra företrädare hade när vi kom ner. Hade filmkvällar, hitta på roligthter, satt ihop i matsalen jätte länge och pratade med varandra. Det mina damer och herrar, är inte min missions förrådsfolk.
Och jag mitt blödiga as skulle kunna sätta mig ner på en stol och bryta ihop av det. Men jag kan inte påvärka någonting här nere. För jag är bara den "lilla dottern" utan talan och erfarenhet. Jag bara fyller upp en plats och just nu är flera i gruppen bara trötta på att jag är här..
 
Önskar det här var slut redan.. många kommer man aldrig mer att behöva tänka på eller sakna om 2 veckor. Andra får man drass med...
 
 

"Bränt barn skyr elden"

Dom är på ingång, dom nya små tomtenissarna. Just i detta nu, i ett plan nära oss.. Skön känsla!
 
BB fyller i dag stolta 40. Har tydligen någon punglängdsfunktion som jag inte lagt ner allt för mycket hjärta i diskutionen runt. Men S och BB tar upp det dagligen, så nått jävulskap är det allt.. såklart!
Grattis till dig! Fast jag inte hänger dig i armarna är din närvaro en av mina största tryggheter här nere..
 
Igår var dagen då jag bara ville dra täcket över huvudet och det är inte alls konstigt om ingen förstod mig. Känner mig otroligt fånig som tar såhär hårt på nått som inte har med mig att göra. Alla kan inte anpassa sina liv efter mig.. Det skulle vara rätt coolt dock, men långt ifrån hållbart.
Så förstod ni inte, släpp det. Kanske tar upp det när det skär igen. Kanske inte. Det här är mitt, bara mitt, problem som jag har med mig själv. Jag måste lösa det! Och det ska jag såklart.. bara jag kommer på hur. Att magkänslan fortfarande skär är en påminnelse om att något måste göras och en dag bryr jag mig inte längre.. lovar!
En dag är jag som du, okrossbar! möjligen naggad i kanterna
 
Cykellyset funkade inte på morgonen så jag ska bli cykelmekaniker under dagen. Nytt "områdeskort" ska hämtas ut och det ska skrivas lite på överlämningen. Jag ska äta mig en god frukost om någon timme och jag ska göra mitt bästa för att få dagen att gå. Fort, smärtfritt och enkelt..
 
Dagens outfit:
Bege skor, kammobege byxor, bege tshirt och kamobege skjorta. Håret har en tofs från Ica, uttöjningen från konsert och örhängena är från Guldstaden i Köping.
Hahaha, var bra tvungen. Läser fel sorts bloggar tror jag.. tihi!
 
Knäppbrörschan hämtade tattueringsgrunden hos Mu igår. DET mina damer och herrar är en underbar känsla. Snart ska det fixas. Och Mu ska få följa, så får vi se om hon kan få sin ifyld någon dag framöver, som hon så gärna vill! Lilla glada Mu..
 
I morgon är planen morgonpromenad. Och resten av tiden framöver med. Det ska bli skönt att röra lite på sig. Och att snart få lämna över.. det är en god känsla! På söndag är jag fri. Så fri man kan bli när man är instängd här nere ;) Promenader, rörelse, hjälpande hand och få sola lite när man vill. Kan bli bra!
 
Kramar om er! //Elinen

sometimes I think it would hurt less if you cared

Jaha men jippi! grattis eller nått Det är inget nytt, men det GÖR ont!
Ibland önskar jag att jag bara inte brydde mig. Men det gör jag och det vet du..
Det här kommer gå på arslet så det bara smäller om det och vi vet om det, både du och jag!
F*ck!!!
Aja, inget jag någonsin kommer kunna göra nått åt, gjort är gjort hur som helst. Så det är bara att åka hem till mysiga höst-vinter sverige och jobba upp ett "skiter väl jag i". Hur nu det ska gå till?! Vart jag nu ska få det ifrån?!
 
Men vet ni, jag får skylla mig själv och det hade skitit sig tills nu endå, så hur som är allt omöjligt. Det är inte meningen med vissa saker. Andra "saker" vill man skjuta.. Nu är jag där igen, där de är bra att inte bära pistol. Och denna gång på hemmaplan. Tur! Jag skulle kunna göra mig olycklig för mindre..
På minuten gräver sig hatet in i min kropp. Det kallas självhat och jag vet exakt vart det sitter. Precis i mitten neranför revbenen.. För jag passar inte in i det där, därför vart det som det vart och det är såna här tankar som framkallar det där hatet igen. Hatet över att jag inte är perfekt..
 
Sjukt hur fort det kan gå från okej till -"VEM KAN SKJUTA MIG!!!!?" Jag har som jag skrev igår så mycket. Men vad behöver jag för att kunna älska mig själv? Det är frågan.. den viktiga och väldigt avgörande frågan för mig. För många med mig..
 
Hoppas ni har det bra där hemma. Snart kommer jag hem och då behöver jag en kram.
En.. kanske två, från dom som faktiskt FÖRSTÅR och bryr sig
(inte tar mitt snurriga liv som egenkritik eller nått annat SKIT..)
 
 

...

Jag har insett att jag inte kan välja människorna i mitt liv. Nix! För hur arg jag blir och nästan vad jag än säger så fattar inte folk. Och när människor ena sekunden är IDIOTER av miljoner anledningar så är dom söta bästisar som ska snacka tjejsnack minuten efter. JAG KRÄÄÄÄKS!
Jobbet verkar vara det stället där man helt enkelt inte kan välja, utan man får välja det bästa, hålla fast och stöta på andra mindre goa exemplar av människa som man dunkar i bumpersen i bara för att komma fram. 
Fokus på sig själv och dem man älskar var det ja..
 
3,5 timmars skillnad mellan här och hemma nu. Jag går och lägger mig och endel av mina vänner är inte ens hemma från jobbet än.. konstig känsla.
 
Det är rätt okej varmt fortfarande.. inte på morgonkvisten kanske men framåt dagen! Jag är toksnorig fortfarande och ögonen kliar och rinner. Inte ögoninflamationsrinner och inte sknaden av tårkanaler rinner heller. Jag bara gråter när det blåser, som ögoninflamation fast utan kladd. Konstigt det här. Trött på det torra. Hem till frisk luft och ordentliga förkylningar som man kan träna bort/ däcka av :)
 
Det är måndag mina vänner!
Ta hand om er//Elinen
 
 
 

Ta tag i ditt liv, för ingen gör det åt dig

 

Idag har jag tänkt mycket.. och kommit fram till att jag aldrig aldrig kommer styra en människa. Rätta, rikta in lite bättre eller lägga mig i när jag får frågan, självklart! Men att bestämma över någons liv, det är inte jag. Jag har vart en människa som följer den älskade vinden dit den tar mig och njutit av det. Men en dag vaknar man, tro mig. Och jag tänker ALDRIG göra så mot någon...
 
Mina drömmar och mål är mina. Har du inga egna, skaffa dig. För ingen annan kommer göra det åt dig..
 
Livet är för kort för att inte göra det man vill..
 
en ny dag är i morgon och tiden bara går
ta ett steg frammåt eller bli stående där du står
ingen tar stegen på livets stig åt mig
ta din väg och se vem som hittar dig
eller se dig omkring och skit i allt
tårarna på min kind stelnar till salt
 
 
 
 

När tid stal från oss

Vill alltid att allt ska vara möjligt, att det aldrig ska vara försent och att allt alltid kan bli bättre.
Vilja,,,
 
Jag har ett bra liv, en bra familj, underbara vänner och jag har turen att vara frisk peppar peppar ta i trä
Det finns många som saknar delar av det jag har. Ett jobb! Människor så står ut med mina kramar. En kropp som låter mig göra de sakerna jag vill om dagarna.
Jag har numera en lägenhet som jag äger vilket ger ekonomisk trygghet på sätt och vis. Jag äger allt jag egentligen behöver i boendeväg och jag har råd att ha mat på bordet. Jag har möjligheter att träna med det jag vill och jag kan, bara jag vill, träna upp den här klumpen med hull till nått som jag tivs med..
Jag skulle grovt sagt inte behöva handla kläder på säkert ett år, om jag bara tappar 10kg så jag kan använda allt (nästan) Det jag går bakåt på är min tro på människan, min helkassa egenkontroll och saknaden av jävlaranamma..
 
17dagar kvar tills jag far till sverige igen. 19 dagar till semester. Och vilken semester den <3
Satt idag och såg på lister som man lätt och smidigt pimpar sina köksluckor med. Väldigt snyggt. Dock svårt att ångra sig med spikhål och lim högt och lågt... Låter den vara en tanke i omlopp bara. Räcker så för stunden.
Räknat ut vad säng kostar komplett med ram och madrasser och allt där till. Och småkikat på diskmaskin, för har jag en glugg för en så är det garanterat ett inköp som måste ske.. Och tydligen får jag mycket disk då Mu´s lilla troll Y skulle gå över med deras disk till mig så jag kunde diska den åt dom. Haha, underbar!!
Eller förresten.. Var det igår jag gjorde allt det där? panik F*n vad läskigt.. eller.. jo.. hmm
 
God natt med er alla! Ingen ide att skriva något mer när man inte ens har koll på vad det är för dag riktigt eller vad man gjort..
Kramar om//Elinen
 

vem ska man tro på?

 
Det är en konstig dag idag. Den rullar på av någon konstig dragningskraft som bara får fötterna att gå och ord att komma ut någolunda rätt. Huvudet att minnas nästan alls som ska göras och öronen att bara mata in mer och mer av den musik som Epoden spelar för mig. Endel glada låtar, endel som bara är fina..
 
Halva dagen har gått till att blöta ner mig och L25an. Den blev såklart ren och fin. Jag mest bara blöt. Tvättade av brillorna med, när jag ändå höll på.. Sen då? Ja, jag har pratat med T lite. Jag har försökt få en omgång kort att gå ut. Sen inte så myckt mer än bokat in hela eftermiddagen. Vill inte. Orkar inte. Vill bara koppla bort huvudet och komma hem..
 
Men jag kommer inte hem. Om några få dagar dimper de nya nissarna som ska ta över ner. Jag känner mig inte förberädd som jag vill och hade hoppats. På nått vis fick ju alla för sig att allt skulle göras nu och ja, jag vet inte hur folk har tänkt?! Förutom ** då som såklart vill att allt blir gjort på stört och helst igår för att man sedan ska visa vad man gjort för henne så hon vet det är gjort men inte tar ansvar över nått som inte hon vet är utfört på det sättet hon hade gjort det.. Det ÄR underbart här..
Solen skiner och det är runt 20 grader på dagarna. Det är kalla vindar och småmålnigt. Skulle säga svensk sommar..
 
Nu ska ajg ta mig en sväng i den där solen. Lyssna på Bolbo..
 
Kramar om//Elinen
  

Jag har bestämt mig!

..ingenting är rättvist!
hur jag än vrider på det här ser jag inget ljus. Antagligen inget konstigt. Jag hoppades verkligen på det här. Att det för en gångs skull skulle kunna få sluta lyckligt. Men varför skulle det få göra det..? Dumma dumma mig åter igen.. Hoppas på slumpen och turen.
Istället slutar det i mörker och tårar och jag är inte ens hemma och kan trösta..
 
Hoppas du kan flyga fritt nu och att alla smärtor är borta..
 
Igår flyttade jag in i containern. Frånett eget litet utrymme med ljud och ensamhet men endå närhet och värme på andra sidan tältduken, till ett stelt rum med någon som "så gärna ville bo ihop" men endå gör som en egen liten koja utan insyn. Märkligt. Men endå rätt skönt..
Låg och såg på film. Vägen till Eldorado bjöds det på i Epoden. Det och ett par rader choklad, tills snorigheten trängde sig på och tryckande huvudvärk lades till. Tror jag var frisk i 1 dag iallafall innan det togs ifrån mig.. Borstade tänderna och bestämde mig för att ligga i sängen och vänta på sömnen. Men inte kunde jag somna. Svättades, frös, tryckande i huvudet, smärtor i höfterna och omöjligt att somna. Somnade visst tillslut iallafall. Säkert av utmattning. Vaknade runt 3 och där i telefonen var ett inte allt för muntert meddelande. Utan ett meddelande som gjorde att jag önskade att jag inte hade åkt hit och var kvar här nere just precis nu..
Jag låg och grubblade, nös och funderade.. tills jag efter nån timme somnade igen. Vaknade upp och såg förskräcklig ut. Mörk under ögonen och röd i dem. Ett leende och en dusch hjälpte lite..
Men jag vill hem nu. Inte om 3 veckor. NU! Stackars min T <3
 
//Elinen
 
 
 

snabbinfo

Jag säger bara det! Shreks alla filmer is gooooooooooood :)
Nu ska jag äta. Sen sola. Sen ha möte. Sen ska jag flytta.. Hm..
 
Kramar om//elinen
 
Ps: HATAR facebook, igen.. För nu har dom mixtrat med mejlen, så allt funkar smärtfrit, utm mejlen som är totalt vit. Underbart.... löst det!!!! ds.

*God-morgon-spark*

"nää, för du lever som i din ligga drömbubbla, där du badar i choklad pooler, å surfar på chips vågor, å paddlar kanot varje dag. Men det är tyvärr inte verkligheten Elin. Dags att spräcka den bubblan snart tror jag, å inse fakta å växa upp lite !! Du är inte 14 länge!!"
 
Jag är inte helt säker på att detta är en fullt så dålig syn som det låter av mig..
Inte kan jag påstå att jag lever som han beskriver det. Snarare är jag nog en av få som jag känner som faktiskt förbereder mig så mycket för ett vuxenliv jag bara kan. Antagligen för mycket ibland med..
Jag vill inte vara liten längre och jag tog mig ett bra steg upp på stegen när jag köpte min lägenhet. Ansvar! Och nu ska den få bli så elinpimpad den bara kan bli. För min trädkoja ska bli min bästa plats någonsin..
Det dumma jag gör som ajg vet om är att jag stänger ut människor runt mig. Varför? För jag kan själv och det är ett stort behov jag har. Jag vill inte lämna över massor av saker på någon. Då måste jag ju aldtid lite på att personen finns ett stenkast bort och kan hjälpa mig 24x7. Det går inte! Jag vill inte ha det så! Jag har egna ben (rätt knubbiga just nu) som jag kan stå på. Jag behöver goa människor med ord och kramar, dagligen, men huvudet och benen kan jag med nyttja! Kan ni förstå?
Som ni kanske förstår är detta ett försök till att driva med mig elakt, utan att han ska balla ur och få dåligt samvete. Golligocken, han har malt på här nu om chips och min tomma skalle. Någon som har modet att vara ärlig allafall..
 
Kram på er//elin

filosoferar

Sitter och surfar runt på Lush hemsida. Finns mycket som låter bra men ska nog ta mig till en affär om jag ska handla iallafall. Eller handla hemifrån sen när det är klarare hemma. För även om allt låter smarrigt och bra är det nog viktigt att ta, peta och lukta först. Iallafall på såhär dyra och roliga prylar.
 
Idag får jag lön igen. Jag med många andra. Detta är den första lönen som jag får behålla en större summa av och det betyder att lägenheten är helt och hållet skuldfri. Det känns toppen! Fast inte skuldfri än, ska se tilla tt revisorn betalar idag så jag blir det. Så himla skönt att vara helt oberoende och få riva alla väggar om det skulle vara så. Eh, inte riktigt så, men ni förstår poängen.
Det har enligt mina föräldrar inte hänt nått i lägenheten sen jag åkte. Möjligen nått penseldrag från stora lillebror, annars bara vattnade blommor. Kunde nästan ana att det skulle bli så. Vart skulle dom få tid? Vad tror dom att dom är? Dygnare? Nej precis... Ställt in en dörr till mig inne i hallen har dom iallafall. Dörren hade vart förstor för mammas bil så hon hade ringt pappa som jobbade och så fick dom skynda upp med den, sällde in den och sen iväg. Den ena tillbaka till jobbet och den andra till vattengympa. Goa godingar så :*
 
Så kommer Iron man 3. Hur underbart blir inte det då?? Och Bilbo i vinter. Bio kommer stå med som en punkt på min "att lägga pengar på"-lista..
 
Nej nu ska det solas lite. Efter nattens regn och målnigheter är det rätt skönt ute idag. Målnen behöll värmen, så det var 20 grader igårkväll trotts att solen var nere. Mys..
 
Skickar krya på dig till Mu som är sjuk idag och en go glá kram till er andra!!
//Elinen
 
 

en sån dag idag med..

Försöker suga åt mig av allt det roliga jag hör och ser. Alla glada och alla jag kommer sakna. Men det känns oxå så fel för endel är så sura, andra har bara givit upp och andra är schizofrena.. Kanske som det alltid vart! Men det är nu det räninger sig på mer.. plus att jag ska bo  ihop med en av dessa "opositiva" i mer än 2 veckor från och med i morgon. F*****ck! Inte mera själv någonsin på denna mission alltså. Förutom på toa, då är det ju faktiskt en 1cm skiva in till nästa bås.
Aja, jag ger upp. Detta gör mig inte gladare.
MEN, nått som gjorde mig gladare var att Mu och Snabbfot kom ihåg min namsdag igår! hihi.. vart faktiskt jätte glad nu på morgonen av det.
Fick en låt av T, som såklart inte laddar upp tillräckligt fort men som med gjorde mig glad. Och ja.. det är en ny dag. 19 dagar till hemma har jag fått höra 2 gånger nu på morgonen. Antar det är rätt då!
 
Nu mer jobb, ska sätta i musik i öronen och rocka loss. Ingen annan verkar ju bry sig om någon annan, om jag inte får turen att jobba med Golligocken, då kan det bli kul. Eller S/BB.. dom funkar kanon dom med. Men dom är bättre på att vara bra än jag så jag sinkar.. Hur som, dom är bra!
 
Torsdag idag, det är lön och jag blir tillfälligt ganska rik :D
 
Kramar om//Elinen
 
 

så det är såhär det ska vara?

 
"Vad är det för fel på dig, varför vill du ha mig, i din famn"
 
 
Konstig stämning. Finns mycket att jobba på på detta kompani.. oj så mycket! Och hur många har inte blivit konstigt behandlade eller behövt ett lugnande handtag och endel även en handplata för att "komma ur det"?!
Men jag är inte chef och jag kan inte formulera mig för att själv ställa mig upp och säga det jag ser. Dessutom vet jag inte om det är nått som skulle tas av mig heller. Jag är civil och bara 25 år. Inte så mirithöjande varken på papper eller i militärers ögon.
Så nu är det som så att jag även är friskare idag i kroppen. Det är en fin känsla. Det är 20 dagar kvar tills jag åker härifrån. Det är en spännande känsla. Skrämmande på det där sättet som student och muck var. Pirrande kul, skönt och en fruktansvärt tom känsla. Visst, det är påfrästande att sitta ihop och många kommer jag säkert inte skänka en tanke när vi skiljs åt. Men alla dom jag vill pula med mig i väskan och ta hem, dom kommer kännas i kropp och knopp. För endel här nere har blivit viktiga i mitt liv. Viktiga här nere javisst, men va dsäger att dom inte skulle göra ett bra jobb på de punkterna hemma med? Exakt! Inget! Så det kommer kännas..
Så jag vill njuta lite extra, göra ett bra jobb och hinna prata med alla. Hinner jag tror ni? Nej. Ser det bra ut tror ni? Såklart inte.. *suck* Inte lätt att vara jag..
Idag är det FNdagen och den "firas" här nere med en minnesstund nere vid minnesplatsen och sen bjuds vi på mat. Fick välja mellan massa kötträtter, pasta, hamburgare m.m. Gissa vad jag valde!!!!! Spagetti och köttfärsås såklart! Mums mums mums :) Ska bli lite kul att göra nått ihop. Men tyvärr ville inte alla vara med. Tror det har med sällskapet att göra. Alla orkar inte lägga ner tid på att umås med alla då man inte vill träffa alla utanför jobbet. Jag förstår.. Men jag vill ju träffa dom som valt bort det oxå. Jätte gärna.. Dom är en viktig bot för mig. Men dom kan ju inte gå bara för min skull heller så.. bara släppa!
Denna vecka har vår prins gjort en "engelsk prins". Fast han bara besökte, inte jobbade. Coolt faktiskt. Lite iallafall. Träffade honom dock inte. Många gjorde det, jag åkte istället och åt mat och la mig i sängen för att sova bort 36 timmar, ett dygn och min förkylning. Bra val tror jag bestämt!
Jag har inget emot kungafamiljen som många verkar ha. President skulle inte vara billigare för fem öre. Kampanjer, flera kandidater. Ja, vad får er att se att det skulle bli bättre? Berätta gärna.. jag är långt ifrån omöjlig eller orubbar! Goooo!
Nej nu är min frissörkund försenad. Ska nog slockna i soffan eller hängmattan en stund. Borde sola, för sakens skull. Men nej, orkar inte det..
 
Kraaaamar om//Elinen
 

tillbaka

Woop woop..
vart i helvete kommer det ifrån och varför fastnar det i mitt huvud???
 
Jo men se, jag lever.Saknat mig?
Gårdagen bestod av sömn, film, sömn, sömn, mat, film och SÖÖÖÖÖMN. Så nu är jag som med i matchen igen. Tror jag.. inte helt säker. Chefen har blitt konstig igen efter att chef 1 kom tillbaka. *suck*
Bara 3 veckor!
 
Men nu var det dax att ge sig ut på förrådsgolvet igen. Se vad som hänt den senaste dagen. Dom kanske möblerat om till å med?! högst otroligt!!!
 
Trevlig onsdag på er alla//Elinen

little bit, it is enough..

Tattotiden bokad och godkänd, nu är det bara springpojkens jobb kvar! SWEEEET ;) Searchgirlpasset avklarat efter att fått ta de sista "utryckningarna" själv... Kli och ont i halsen efter en natt utan värme. Teckansnittsökning på 110 just nu. Eftermiddagen bjuder på traktorsmörjning och inventering.
Gott att leva!
Härlig måndag på er där hemma!!//Elinen
 
Ps: Jag äger numera ett projekt till, med namnet "spegeldörr". Otroligt stolt! ds.

you had me at hallo

Kallt! Okej med kroppsskydd, men utan: Kallt. Eller, ja, iallafall när man gasar fram i Mulen som jag gjorde nyss..
Har tagit mig en popcornmiddag nyss. Jag vet, det är stort IG på det. Men fanns ingen att äta med och jag är bara trött och osocial och orkar inte besvära någon med att dra iväg någon som redan ätit till matsalen. För dom hade säkert ringt på mig direkt då.. Så nej. Och trött som f*n. Hade sovmorgon nu på morgonen som vanligt men har sovit dåligt flera nätter nu pga detta skit jag håller på med nu. Så energin är rätt mycket på minus och ögonen går i kors. Egentligen skulle jag sova nu, men är säker på att dom komme ringa snart igen och det vore jätte jätte jobbigt att behöva vakna och åka kall mule ner och klämma igen. Nej, bättre att hålla sig vaken några timmar till. Max 3, sen sova. *hoppas jag*
 
Idag har jag stält in huvudet på hamster igen. Ni vet det där jag önskar mig i julklapp av mig själv. *hoppas igen* Inreder buren i mitt huvud och funderar på namn. Ska bli skönt att få dela min lägenhet med en liten boll igen. Saknar ljuden och bollen som sprang runt på golvet och styrde från del till del av rummet.
En bra anldening till att hålla städat och fint på golven..
 
Och min tattuering är så gott som klar i mitt huvud nu. Ska bara hitta rätt teckensnitt. Så jag kan namnet.. Sen får det vara bra med taggningar ett tag. har ni, som jag, hört de där nyligen?
*fryyyyyyyser*
Ska bara få min "brörscha" att åka och boka en tid åt mig. Han kan gott göra det lilla för mig. Så kanske han bokar en åt sig själv med. Fast.. nu har han ju tjej, och sånna är inte gratis har jag hört, så han kanske har annat att lägga pengarna på. Mohahah..
 
Usch, jag kommer bli sjuk. Fryser jätte jätte mycket just nu! Så onödigt.. Men vet inte om jag bryr mig heller. Blir jag sjuk nu då ligger jag i sängen tills det är bra. Orkar inte gå till jobbet för att det ser bra ut. Nu har jag jobbat häck av mig i dagar för att folk bara smiter. Då kan jag gott få vara sjuk. om jag nu måste bli det..
Men bäst vore om jag fick gå och sova nu så skulle allt säkert bli bra!
 
Å, Snabbfot hade lagt ut jätte jätte fina bilder på kök idag. (eller igår?) Hur som helst. mycket mysigt, i mina ögon, lantligt kök. Och där var det VITA skåplockor. Huuumft! Suck.. Ja ja, det var ju bra att se att det med var snyggt. Och enkelt med då jag redan har allt annat vitt. Och jag kan ju måla om om det inte blir bra..
Så det vart lite nya tankar där.. Kul tankar! Bra att tänka..
 
Nu sjunger en artist "You had me at hallo!". Det är tydligen från en film.. men varför kan jag inte googla fram denna artist med. Tydligen går ju hennes låt så.. Hmm..
 
 
Nej, nu blir det bara mer rörit än det redan är om jag skriver här.. Så säger god natt, fast det ännu är långt till sängen för min del.
 
Hoppas ni haft en kanonhelg där hemma trots brist på solen..
Kramar om//Elinen
 
 

Ännu en dag mindre..

Searchgirl idag då.. En så länge inget. Men just som man tänker så brukar det ju skrika till så låter det vara osagt.
 
Jag är uttråkad och inombords stressad över mitt 24timmarspass som började nyss. Känner inte för att klämma och förnedra folk någonsin mer.. VARFÖR?
Aja, det är sista gången någonsin jag behöver göra detta så ska kanske sluta klaga. Men inte än..
 
När man hamnar i ett förhållande kan man ju få bonusbarn, ja ni vet hur det där funkar. Jag har inte stött på något sådant utan i mina förhållande har jag det jag kallar bonusvänner. Dom blir ju mina vänner med, men det är många av dem som man aldrig hade blivit vänner med om det inte vore för sin andra hälft. Jag uppskattar mina bonusvänner och tycker att det är ett bra sätt att se hur ens andra del är och funkar. Får man vara med i gänget är det lixom lättare att leva ihop..
Igår fick jag veta att en bonusvän är sjuk. Väldigt sjuk..
Jag känner henne inte så bra alls, men det känns ändå. Och ännu värre när det är T´s vän och jg inte kan finnas bredvid och lyssna och krama på honom. Och sparka iväg honom för att "hälsa på" och.. ja.. ni är med..
Min syn på sjukhus är så fantastiskt dålig så ni skulle nog inte tro mig om jag berättade som det var. Det man är med om som barn sätter djupa spår. Det är säkert baggisar för er, men när det kommer till min familj är jag ännu mera blåögd och hängiven än jag är till mina vänner.
Så här nerifrån är det med ord jag ska var ett stöd.. fast jag har inga stödjande ord att ge. Och dessutom ska jag ge dom där små orden som betyder nått till en person som jobbar på sjukhus! Kan ni tänka er, min pojkvän jobbar på ett ställe jag aldrig har besökt när min familj vart dålig. Aldrig bra och aldrig dåliga stunder.
Har vart med min mamma en gång till V-ås för att kolla nått viktigt. Minns inte alls vad. Minns bara att jag vill ut därifrån. Läkaren var jätte bra och jag ville lämna mamma där med henne så allt skulle bli bra och jag kunde hämta henne sen. Jag gillar inte golven, väggarna.. inte huset, inte området.
Eh, skitsamma. Det är lite klurigt i mitt huvud över sjukhus just nu.
Skulle iallafall kunna tänka mig ge en njure eller nått annat behövligt till denna bonusvän om det skulle hjälpa henne, precis som T skulle. Räddar det liv hjälper jag såklart till.. vem skulle inte det?
 
Skulle du?
 
Kramar om//Elinen
 
Ps: höst i afghanistan är friska mornar, kalla vindar och soliga dagar. Som hemma, fast med mer sol.. ds

Vill jag så..

Jag vill hem och fotta, lyssna på musik dagarna igenom och fixa i min lägenhet. Jag vill träna och laga min egen mat. Vakna och planera en dag efter vad jag känner. Stöta på en fullbokad dag och vakna dagen efter och ha alla mina egna ideer att välja på igen. Jag vill kunna vakna mitt i natten och vara galet kissnödig, kliva upp ur sängen som den jag är och gå på toa. Med öppen dörr, såklart.. och sen gå och sova igen. Inte behöva koppla igång skallen för att hitta kläder och skor och öppna ögonen för att inte kliva på någon halvdöd mus eller hundskit. Jag vill kunna starta min inredning, måla med pensel på mina väggar och en morgon få för mig att baka och avsluta med bullar och saft en eftermiddag, vilken som helst. Jag vill kunna kliva in på en affär och kunna gå igenom innehållsförtekningen och veta vad jag äter och vad jag lagar. Lägga ner tid på mig själv! Jag vill kunna gå utanför dörren när det blivit mörkt utan att mina nära blir arga och skvallrar för att jag vill röra på mig. Jag vill kunna vakna ur en hemsk dröm och kunna krypa ihop i mitt kudd och täck-hav utan att behöva oroa mig om vad jag sagt i sömnen och vem som hört. Jag vill kunna välja dom jag umgås med och jag vill kunna finnas bara en bit bort för de som behöver mig, när dom behöver mig. Jag vill kunna vakna på morgonen och ringa någon, inte vänta 2,5timmar innan ni vaknat där hemma. Jag vill kunna klä mig i en varm tröja en vanlig dag när jag fryser lite utan att någon hackar på att jag är frusen. Jag vill kunna gå i mössa, utan att någon höjer ens ett ögonbryn. Jag vill få vara jag, i min värld igen..
 
Om 24 dagar är jag där. Då få jag åter blir den jag är och fortsätta leta och upptäcka den jag vill vara <3
 
 
 
 

Ännu en goding..

Galet fin video om jag får säga det själv.. *gillar skarpt*
(non stop på youtubeklipp när jag kommer hem, jag ligger efter...)
 
 
Jag är för godtrogen och jag ger folk för många chanser tusen gånger om..
Men, jag måste få försöka!
 
Kramar//elinen
 
 

tiden räcker inte till

Det finns så mycket jag vill skriva men absolut ingen tid alls till det..
Idag så är det äventyr på schemat. Sista någonsin står det i min kalender. Jag hoppas det är så med! Ska äta lassange och lax till lunch idag och den delen, och vara skyddsombud för sista gången, är det som faktiskt gör denna dag värd något. Men jag har sovit dåligt pga denna dag och den helvetes j*vla morgondagen då jag ska gå ett 24timmars "klämma på fruntimmer"-pass. JAg önskar jag kunde byta bort det, för jag hatar den kränkningen som är här iomed detta. Men ingen vill och jag vill itne vara på tvären eller synas mer än jag gör som tjej här nere. Så det får vara.. må dåligt några dagar får jag ta.. fast jag inte e vill alls!
Så sömn är på minus.. Men igår städade jag av kontoren iallafall! Det var inte det roligaste och folk kommer in och suckar som om jag inte gör nått vettigt. Skulle kunna byta om det är där skon klämmer.. Alla börjar bli så bittska och irriterade. Förstår då inte varför. Vi har 4 vckor kvar, knappt! Är det inte nu man ska börja släppa på allt, bara göra sitt jobb och försöka ha kul sista tiden med gänget. Nej just ja.. glömde. Vi är ju inte ett gäng. Vi är en hög med envisa egensinnade bittra förrådare.. Så, nu är jag på¨rätt spår!
Så nu när jag vaknat upp tillverkligheten är det dax att gå och jobba en stund innan jag drar iväg!
Ha det gott på eran mys lördag där hemma!
Ta hand om er//Elinen
 
 

all in your mind..

 
Säger god natt med denna helt underbara P!nk låt..
//Elinen

..

Vet ni? Nu ska ajg ut och lapa sol. Har inte gjort det alls sen jag kom ner efter friheten i Sverige. så nu är det på tiden. Har vart målningt, det har regnat en svätt och vi har haft sandstorm. Nått säger mig att jag måste njuta de få gånger jag kan som är kvar. För snart är det kallt och mörkt här med. Faktiskt..
21 grader pa dagarna och ner åt 10 grader på nätterna. Det tar sig!
 
Kraamr om //Elinenne

God morgon mina vänner

Fick den här av min bror. Tittade på den nu på morgonen..
Jag ska ha med den i bakhuvudet hela dagen så jag kan le heeela dagen :)
 
 
 
Så söt så! Och ännu en film jag behöver till min filmsamling av underbara teknade filmer. Samlandet ska börja på riktigt till sommaren. Ska bli kul!!
 
Å just.. påtal om.. JUL! (har svårt att släppa den ståden..) Önskelistan ska börjas slipas på oxå!!
Yeeeeha!!
 
Nu jobba lite. Blir städa kontor på schemat idag och avslutar dagen med att spola av traktorn som ska fixas och smörjas i morgon. Kanon!!
 
Kramar om//Elinen
 

en ledsen en

igår vart det en känslofyld kväll..
Fick ett sms av min mamma som gjorde mig jätte jätte jätte glad! Skrev och berömde henne för att hon hade bokat in mys bara för henne och mig och att hon kom ihåg. Jätte glad var jag! Tills.. jag kom på.. För klart som korvspa att det var den fredagen som jag ska till danmark med polobrudarna. Fy F*N vad ledsen jag vart. Skrev till mamma och förklarade. Jag vart helt förstörd. Hatar att ha det så.. Hon som hade var så snäll och bokat nått för bara oss och så kan inte jag bara för att jag redan nu bokat in en halv miljon saker som ska göras fasta datum när jag är hemma. En väldigt ledsen och orkeslös Elin gick sen för att sova.. kände mig helt världelös. Hur ska man kunna överraska mig om hela mitt liv är inrutat? Redan nu..
Bad om ursäkt hundra gånger..
Jag vet att min mamma finns kvar, men man kan inte tänka så varje dag av sitt liv heller. Det håller inte. Måste prioritera. Och jag vill prioritera min familj. Jag har vart så elak mot dem så många gånger. Tänk er att ert största barn flyttar ut och hör knappt av sig varannan månad. Hjärtskärande..
Min familj är inte perfekt, men vem är det. Dom älskar mig och gör allt för mig. Det är det viktiga. Vi är en familj och i en sån lämnas ingen utanför..
 
Kram på er//Elinen
 
 

en tisdag kan ju vara tråkig och långtråkig och tråkig och.. och alldeles.. och alldeles.. tråkig

"..It takes your breathe, cause it leaves a scar
But those untouched never got never got very far
It's raging it's hate
And I sit through it fade
And that's the truth about love
The truth about love.. "
 
I natt runt 2tiden var jag Lara Croft personen igen som sköt gubbarna som stövlade runt i tältet och höll mig vaken när dom var fulla och skulle sova. Åter igen tur att jag att det är otroligt uppskattat och smart att jag inte bär skjutvapen dagligen. Satan vad illa det skulle kunna gå när jag blir arg i sömnen och stövlar ut..
Aja, det är alltså bra att vi håller mig på låg nivå!
 
Kollat klart för en liten liten stund då jag hittat spännande uppfödare. Fick mig några tankeställare och körde så slut på Snabbfot så att det inte vart någon blogg från henne igår. Det var ju inte önskvärt! Men tack för allt, hitintills! Det är en djungel av djur jag givit mig in i. Det är inte djur som djur där inte. Men jag är rädd att jag kommer få tumma nå grymt på vad jag vill ha. Och blir fallet så får jag nog hoppa det hela endå, En stund.. ;) Måste iväg på utställning är slutsattsen. STOR utställning där man kan glutta. Det tråkiga där är ju att där finns ju bara standarden. Är det det man ska ha? (snabbfot?) Jag är ju inte som alla andra och ni tar ju hand om mig endå.. så.. jag vet inte om normen måste följas? Klur.. funderingar.. och kärleksfulla suckningar..
Först ska jag bli klar i min kojja. Sen ska jag köpa mig en julklapp till mig själv (en liten älskad boll, men säg det inte till mig. Okej?) och efter det kan jag konsentrera mig på framtiden och pröva mig runt! Härligt..
 
Så drog det över på tapeter och inredning igen. Jag älskart. Dom har jobbat på i min lägenhet min underbara familj. Saknar mina trygga väggar och färglukten. Allt ljus som tränger in i lägenheten och grönskan i fönstrena. Japp, jag trivs på sätt och vis redan väldigt bra. Hoppas det fortsätter så. Bestämt tapet. Bestämt färg. Bestämt väv. Kastat ut garderoben. Funderar på luckor. Designer... Spännande. Jag med en pensel och färg. Det blir så BRA!! iallafall j*vligt kul!
 
Nej, ger mig! Kolla runt mer nu :)
Kramar om//Elinen

Said I'll say it again, you're my only friend

Här kommer en låt från en artist som tar en stor plats i mitt hjärta. Hon ger mig kraft lite här och var och får mig att le. Säger bara det: Vilken kvinna! <3
 
Detta är en av de lite mer fartfylda låtarna jag fastnat för. Finns så mycket mer.. Men denna får det bli för ikväll!
God natt//Elinen
 
 
 

Skam den som ger sig... var det ja..

Idag var det tur att det inte är min dator jag sitter och nördar vid. I min värld kunde inte de lilla jobb jag hade kvar på minnesboken ta så lång tid som det gjorde.. det vill säga HELA DAGEN! I ärlighetens namn hade det inge gjort mig nått. Det är skönt att få sitta själv och försöka välja bra bilde och få till texten utan att ruta in sig allt för mycket. MEN, när systemet/datorn/försvarsmakten på-nått-j*vla-vänster skulle få det att krongla genom att texter sparades över varandra, bilder försvann och massa annat intressant så vart det snarare huvudvärk och ångest än en skön stund med kul jobb..
 
Och "argare kan ingen vara.." (sjung den med melodin ur "tryggare kan ingen vara") ÄN ELIN som lämnat hälften av alla tagna kort hemma på sista leaven för hon fick för sig att det var säkrast att ta hem fulla minneskort så hon viste vart dom var. Hur smart var inte det då? Särskilt mitt i halvflyttande och boende på 4 olika ställen. Säkert att jag har mer koll på dem hemma? Skulle inte tro det! Plus att många bra kort går till spillo.. dock har jag en plan. Men det tröstar inte för stunden.. inte den heller!
 
Så. Nu så. På minuten klar och lämnat stickan! Nu finns det ingen återvändo.. Fattas ju bara att man skrivit fel typ på mejladressen eller nått. Hahaha! Ja jaaaaaa..
 
Nu nörda lite på nätet och sen ska det bli skönt att koppla bort huvudet. Ikväll blir det ljudbok, för snart har ögonen givit upp totalt.
 
Kram på er alla måndagsdriggare! //Elinen
(och ni andra med, såklart!)
 
 

Le på

Jag som trodde det var en fis i rymden kvar av minnesbokjobbet. Och så ska det såklart krongla. Datorn säger att det inte finns minne så den kan flytta bilderna mellan mapparna. Hur går sånt till egentligen?
Jag kan oxå berätta att jag gav upp där och då! Stängde ner programen och gick därifrån. Så får fortsätta efter lunch. Blä!
Nu kolla vidare på lite framtidsplaner..mycket roligare :)
Kramar om//Elinen
 
Ps: fortfarande skit irriterad över att jag inte kan lägga in bilder här nerifrån.. Varför kanske ni undrar? Jo, för vi kan inte installera program på datorn och uppladdningen behöver ett program sen dom gjorde om här på blogg.se. Inte kul ens lite. Desto mer man vill dela med av sig hemma sen. Kanske med kan vara kul.. men endå.. ds.
 

like you like it..

Denna morgon sitter jag och drömmer mig bort på Svenska kennelklubbens hemsida. Jag säger inget så har jag inget sagt men "ingenting är omöjligt" kanske passar in.. och drömma är aldrig förbjudet! Snabbfot.. detta var ju skit kul ;)
 
Den friska (och kalla) regnluften har inte lämnat oss än och morgonen var andningsbar. Spännande dag igår som började med sandstorm och slutade med skur och frisk luft.
Personligen är AC förkylningen kvar såklart. Mamma skojade om att det nog är kvar 4 veckor till. Säääääkert! Men jag vill inte tänka så.. ok?! Idag har vi planerat en till runta, jag och BB. Får se om S hakar på!
 
Måndag idag! Inte fy skam det inte..
Kramar om//Elinen

Äntligen kom det ner lite regn..

.. här nere i Afghanistan har vi inte fått regn sen midsommar. Utan att överdriva var det en befrielse när det under eftermiddagen började dofta frisk luft när jag gick utomhus. Något senare kom de första stänken och innan solen gick ner hade det kommit en riktig skur. Det luktade som när man är på utlandssemester och är påväg ut från hotellet och känner dofte från poolen. En regnånga som är semesterstämplad.
Men med regnet kom oxå kylan och såfort solen gick ner vart glappet mellan dag och kväll för mycket gradmässigt för mig och jag kan erkänna att just nu är det för kallt för mig för att inte gå i extratröja. Visst jag är frysig, men nu är det inte min grej längre ute..
Nu ska det ses på film med Goligocken! A night at the Roxbury bjuds det på..
Minnesboksdelen jag jobbat på börjar närmas sig klart. I morgon är det inlämning. Lika spännande som när man skrev prov i skolan ungefär. Fast "betyget" på denna får jag inte se förens tidigast om ett halvår. Lång nervositet..
 
Kram till alla söndagsångestbeklädda människor!
//Elinen

Vaggas lite lätt i musikens värld

"När du sträcker dig efter mig
vad är det du känner vad är det du ser
vi faller på måfå tills vi faller isär
men de ser vi igenom och kan va det vi är
Men det finns dagar då jag kryper in i kroppen och gömmer mig.:"

 

Hoppas ni har en toppenkväll mina vänner <3

 

 


..A man undercover but you tore me apart..

Var det bara för att jag började tänka på julmusik och skrev om det i förra inlägget som dom spelade en jullåt på norska Pxet när vi var in där? Jag undrar jag.. Mysigt var det iallafall och jag vart jätte glad! Men nog tycker även jag att det är aningens tidigt med julmusik i oktober. Faktiskt! Och när till och med jag tycker det är tidigt, då är det faktiskt liiite för tidigt, på riktigt! Hahah
 
BB fick med mig ut på en intervallare idag. Jag satt och tokade med minnesboken, lite slutspurtsvarning kan man säga! Men kan kikade in genom dörren till kontoret som ett tyst läskigt skräckfilmsbarn och jag fick ett ryck och började skratta (hur nu det gick till när jag tänkte på en skräckfilm) och jag hakade såklart på. Trotts pressen! Fick med oss S på intervallandet oxå vilket var extra kul. Blir glad av att titta på de två kompisarna. Som B1 och B2 ungefär. Inte interligentsmässigt, där slår dom de 2 barnprogramsfigurerna med hästlängder, men med ihophängandet. Ser lite framför mig hur dom kommer i brädd, stannar upp och gungar lite i takt medans dom tittar på varnadra väckelvis när dom talar med varandra. Aja, ni förstår, dom gör mig glad!
Fick mig någon form av sträckning i låret efter bara några hundra meter. Det ger sig inte och gör bara ont när jag tar stora steg. Fick myrstega i 120 för att kunna springa. Måste sätt extra kul ut!
Runt kom vi och nöjd blev jag! Nyduschad och i myskläder sitter jag och småsyndar. Helt funkis i dag.
 
Å, dagens Aha var när jag skulle ta en bit mintchoklad som jag hade snott med mig från mammas mörkchokladgömma i hörnskåpet i köket. Hon hade 3 stycken och jag hade glömt köpa med mig så jag typ "lånade" en av dem. På obestämd tid såklart.. Tar mig en bit av den såklart och tänker hm.. såhär smkar det väl inte alltid?!.. eller? Konstaterade att det var ett annat märke än jag brukar köpa för att sedan titta på bäst före datumet. Jag säger bara min mamma i ett nötskal, för på chokladen stod det bäst före: 2011-09-10 hahaha! Den är alltså över ett år gammal! Jag vet någonsans jag ska julstäda i år iallafall (mammas kök)
Tror bara hon blir glad å andra sidan så det kan vara ett bra löfte innan jul!
 
Kramar om//Elinen

snart så är det dax..

Sitter och kollar julklappar (yes, äntligen tänker jag på nått annat!!!)
..jag förbannar mig själv när jag gång på gång krockar in i plagg med vitt på och kommer på att jag tycker det är så snyggt och fräscht. Irriterande! Varför ska jag tycka så för? Det är ju den mest ineffektiva färgen som finns för den håller sig aldrig sådär "ny-vit" som den är när man köper den.
Aja, bara jag inte köper den åt mina bröder så. För då får jag säkert den där det där tvättar vi hemma hos dig-blicken av min mamma på julaftonen. Vem vill ha den? Vem vill komma på på julaftonen att man måste tvätta? Nej nej, det går inte för sig.. *fniss*
Julklappar lixom... Det är mysvarning enda ner hit till 25gradiga Afghanistan. Flixen började retas om julmusik sist jag pratade med honom om jul. Bara för att jag är ute i god tid.. Så kom ju kommentare ska du inte börja spela julmusik snart oxå? Och NEJ!! det ska jag inte. För det hör inte hemma i mitt julmys och mina julplaneringar förens runt 1 advent/1 december som tidigast. Ibland kan jag faktiskt hålla mig längre oxå. Vi får väl se när jag hittar julskivan i år. Minns inte vart jag packade ner den nämligen. Plus att jag på något mystiskt sätt lovat bort mitt ljud till min lant-familj så nått att spela på har jag inte så tidigt inpå jul. Fast radion sätter väl igång lite smått endå när december månad rullar in så jag klara mig. Det blir synd om de som har högtalare hemma bara när jag kommer på besök. Hihi!
48 dagar kvar till december och 72 till julafton. Nu vart ju mitt "30 dagar till svenska mark under fötterna" betydligt närmare. För snart är det faktiskt jul.. jul betyder värme, ledigt och tid med dem man tycker om och bryr sig om. Sill, rödbetssallad och julskinka med senap! Fastspikade familjer framför tven 15,00.
 
Nej, sova middag en stund innan skrivallvaret startar igen!
Insåg nyss att det inte bara var jag som hade press på mig, utan en viss annan oxå. *ledsen blick*
 
Hoppas ni hemma har vaknat till nu och planerar för en kanonslö och skön lördag (eller vad ni nu har på schemat)
Kramar om//Elinen

det här var inte lätt

Har nu setat med texten till minnesboken för förrådsgruppen i 2 timmar. Det har blivit inte ens en halv sida. Jag skriver och skriver men måste sudda. Jag vill hitta dom där speciella tillfällena att skriva om som man inte kommer minnas den dagen man tittar i den igen. Några roliga. Finns ju några sorgliga med.. egentligen. Men det är inget som ska skyltas upp.
Antagligen pressar jag mig för mycket. Eller inte antagligen, jag vet att det är så! Ur jag syn skulle jag kunna skriva hur mycket som helst. Men ur gruppperspektiv?! Det är inte lätt när jag första tiden av missionen, då där allt hände, hade huvudet fullt upp med mig själv och hur jag skulle jobba med de speciella personförhållandena vi faktiskt haft och har på förrådet.
Detta är ett uppehåll, för att rensa skallen men jag ser rätt lätt vad det är som maler vidare i mina fingrar och i skallen. Gör ni?! Hihi.. Nu Blir det lunch och kanske lite Rambo att somna till en stund innan det är dax att fortsätta lite lätt. Hittade endel på Google med, men använder säkert fel sökord för total lycka.
Och hur mycket militäriska ord behöver man egentligen ha med? De jag kan kan ju göra min familj snurrig utan att jag tänker på det. Och de orden jag använder är mini morötter mot vad de ingrottade tokmilitärerna använder. Nej, det ska vara på svenska helt enkelt.. Svenssonvarning: Ja tack!
 
En helt vanlig ovanlig paniklördag i Afghanistan!
 
Kramar om//Elinen

det är tråkigt

Endel saker får mig att skratta så jag tror jag ska kissa på mig.
1. Folk som ljuger så genomskinligt och oplanerat att det bara är pinsamt
2. Människor som tror att allt kretsar runt denne (eller ska jag använda hen? ALDRIG!!!)
3. När någon provoserar.. (helt osynligt, eller?)
4. När någon inte vill se sitt eget bästa!!!
 
Det är vuxna människor det här handlar om. Jag vet inte vart jag ska stå längre..
Jag vet inte om det är mest sorgligt eller om jag bara givit upp nästan allt hopp på människan. Vi lever inte i en by på 100personer och har närmsta by 100mil bort och saknar bil. Det finns nya spännande människor överallt om man bara vill se alla! Vi pratar med varandra och sanningen kommer fram, om man vill höra den. Är man 2 så är det ett samspel som gäller. Blir en utan åsikt så vaknar denne en dag upp och inser missen. Då blir det jobbigt, för alla! För alla har drömmar, mer eller mindre tydliga. Alla behöver ha en åsikt och säga den med. Och att provosera, det hör till ungdomen. 5 års trots, tonårstrots. Sen är det "hej då" på det.. *klick*

Jag och min..

.. eltandborste!
Japp, jag älskar den verkligen. Behöver inte koppla på skallen medan den gör jobbet. Nej.. kan klura på annat och det blir fin fint rent i truten. Nöjd över mitt köp för mer än 1år sen. Inte förens här nere som jag verligen börja uppskatta den. Använda den med kanske.. jag minns inte. Men det är en bra kompis!!
 
.. kamera!
Här nere är min kamera-kompis en liten laser-blå Canon. Den tar fokus på saker jag inte vill att den fokuserar på och vi är lite osams på de damkorn om så gärna boar in sig på linsen. Men i det stora är det antagligen jag som är en mindre bra användare av denna lilla skönhet. För korten blir bättre och bättre (fast det är lite svårt att erkänna)
 
.. hemlängtan!
Tyckte inte det var så jobbigt att åka ner igen. Inte första gången heller så överdrivet. Men nu.. ja, det är svårt att inte ringa sönder mina föräldrars telefon för att höra deras röster så att jag kan bara lee och lyssna på deras vardag. Antagligen gör snuvan mig trött och extra "mammig". Nu när det ska vara sluttappen med energi och så ska man lämna de sista minnena av sig själv till sina vänner. Det är denna Elin som kommer minnas: En trött som sover såfort hon får. Glad men med massa hemlängtan. Det är ju inte en jätte kul typ..
 
.. självbehärskning!
Jag har ingen! Inte när det står uppradat allt som inte ska ätas och jag är hungrig och har brottom. Äter för fort och då spelar det ingen roll om det är nyttigt, det hinner inte mätta. försten till efterrättsbordet! Och sen matkoma delux. Om och om och om igen..
 
Allt för nu!
Ska ta mig en tupplur tror jag. Vill nog sola egentligen. Men börjar med den pucken nästa vecka!
Kramar om massor//Elinen
 

skyltar med att jag är avis

Å, Lola har färgat håret RÖTT. Hur avis blev inte jag nu då? *suck*
I somras bestämde jag att jag inte skulle färga det rött för Mu påminde mig om hur förbannad jag var på att behöva färga om och om och om och OM igen när det växer ut och när färgen sakta men säkert går ur hela tiden.. Men å, nu vart det suget som satan igen. Som jag skrev till henne: ..är nog alltid sugen.. Och så är det nog. Men drömmer vidare om det där får jag nog göra. Blir säkerligen inget endå. För jag VÅGAR inte! ;) till skillnad från vissa andra..
 
Jaha, ny jobbdag framför mig. Redan irriterad över att det är helg i morgon redan och det bara är jobb jobb jobb som gäller. Jag vill ha HELG. Riktigt helg! *gruff* Försöker tänka att jag snart är välförtjänt långledig. Men det hjälper inte riktigt för stunden.. av någon anledning..
 
Aja, jobba var det. Inte taggad! Ynklig värld det här just nu.. och jag tappar ork!
förkylningshelvete...
 
Hoppas ni får en underbar fredag!
För om bara några timmar har ni faktiskt helg :D
 
Kramar om//Elinen
 

*snor och snyt*

Det är irriterande när min energi går till att snörvla och vara förkyld mindre än 24 timmar efter att jag landat här nere igen. Hoppades det var en flyg-förkylning som kan vara en dag för att man är trött och att ACn vart hård mot kroppen. Men icke, jag är fökyld. Igen. Och fortfarande. Det är inte kul alls! Nästan glömt hur det vara att slippa snora fast jag hade nästan 2 "friska" veckor hemma.
Varför kan jag inte få vara frisk? Varför ska något här nere göra mig såhär orkeslös när det är dom sista 5 veckorna som ska vara roliga kvar?! Eller kanske inte här på förrådet, inte i det stora. Men i våra egna individer så är det endå en fin stämning. Endel är helt enkelt inte med på den tonen utan ska ha någon forma av grupp-kärlek på hög nivå. Hur F*n nu det ska dyka upp efter 10 månader? Kanske skulle bildats en grupp redan i Kungsängen om det nu ska vara så viktigt?! Tänkt på det? *suck*
Men det är klart vi ska älska varandra. Jag menar jag tror ju iallafall att bara 1 här är så blind så han skulle kunna skjuta mig i ryggen "av misstag". 2 skulle aldrig lyssna på gruppbeslut i strid utan köra sina egna race. Det finns ingen grupp. Det var ingen som satsade på att ta befäl och göra oss till grupp. Det kanske skulle komma på köpet? Jag försökte och jag berättade högt och tydligt vad jag sökte. Men icke. Jag är bara 25 år.. kan man aldrig glöma. Då kan jag ju tro att jag är nått!
Eh, skit samma. Jag har det bra med dom som faktiskt gjort avtryck i mitt liv här nere. Det mår jag okej av och det är det jag ska leva på mina sista 5veckor. Så är det!
 
Hoppas ni har en fin höst där hemma och att solen fortsätter lysa på er!
Och så hoppas jag såklart att de flesta älgarna håller sig undan jägaren..
Kramar om//Elinen

Energi

 
 
 
Jag skickar nu och har gjort i timmar energi och lugn till min största bror som ska på intervju idag. Jag hoppas så på att han får denna ljuglimt i sitt söka-jobb mörker. Han förtjänar det faktiskt!!!
Så, andas och försök att slappna av. Svara kort men innehållsrikt och försök ha lite trevligt. Det skadar aldrig.
jag hoppas så på dig <3
 
 

mm <3

Jag kan arbeta min kropp
Kan du arbeta mitt hjärta
Ingenting fungerar
Jag vill inte förlora mig
I dig


men vad är det här?

Mina vänner på jobbet får antagligen förlängt efter jul! Hur underbart är inte det? Vart glad i hela kroppen när BB berättade det igår kväll när vi gick till tältet.
 
Men sen att andra har fått besök av *piiiiiiiiiip*. Rånats, blivit överfallna eller sett folk tagit sig in i deras egendomar, det är då inte alls lika roligt. Även en som råkat ut för en blottare. Vad ÄR det här? För det första, sparka ut ALLA idioter som inte kan följa svensk lag, svensk eller inte. För det andra, blottaridiot, det är höst, kallt, använd kläder. Mamma hälsar att du kan bli förkyld annars. Och inte vill du ha snuva i "skönheten" du vill visa upp? Och för det tredje och sista, var rädda om er där ute. Jag vill ha kvar er där hemma <3
Det är ju sanslöst att här nere går dom som i ide när minusgraderna börjar närma sig (hur nu plus 13grader kan skrämma någon) och hemma verkar det bara bli värre och värre.
Jag vill kunna släppa ut mina barn på gården till mitt hus, i stan eller utanför, och kunna laga mat eller damsuga utan att ha personsökare på dem eller inte kunna släppa dem med blicken av oro. Jag vill att när mina barn är 10 år ska jag inte behöva oroa ögonen ur mig för att jag vet att min ögonsten går hem ensam efter skolan och inte ringt och sagt dom är hemma än. Kommit innanför dörren. Trygga. Låst dörren för knarkmannen i samma trappuppgång som inte bostadsbolaget kan sparka ut för att dom får bidrag för skitstöveln som inte ens försöker bli kvitt skiten han sysslar med.
Ord! Löften! Människoskitar! Ynkryggar och lögnhalsar!
Att kommuner och sverige inte lär sig. Ska dom ta in folk från andra länder ska dom fan lägga ner tid och intresse på att dom ska lära sig nått, få en utbildning, jobb och följa sveriges små regler. Vi är ett snällt land, men vi slutar att bli snälla efter ett tag.. eller, iallafall folket i landet. Men oxå dom som söker hjälp eller blir tvingade till hjälp med problem, ska det daddas? Det finns ju smarta idioter och så finns det sånna som bara mår dåligt eller hamnat fel. Någon måste kunna se igenom denna sjuka!!!!
Och jag är glad att jag hade flytet att få det jobb jag har i dag. Fast anstäld och nöjd. För om jag vore arbetslös och inte kunna hitta någon som vill ge mig chansen till jobb skulle jag med leta andra utvägar för att klara mig själv ute i världen. Alla vill kunna stå på egna ben. Eller nej, förlåt mig, inte alla. Endel trivs med att faktiskt inte bry sig om vart dom ska, vill eller hur framtiden ser ut. Och endel har faktiskt inte förmågan att vilja nå ut i världen utan är bara otroligt nöjda med det dom har och vet om. Men en i normen vill skapa sig ett eget liv utefter SINA drömmar. Vem vill bo hemma resen av livet? Vill man inte utmana sig själv, hitta en fast punkt och skapa förutsättningar för familj? Eller..? Jag kan bara tala för mig själv. Jag vill mycket. endel saker kommer i skymundan när andra vägar valts. Men en sak har jag lärt mig och det är att mina drömmar är viktiga. Vad jag vill och vart jag vill är viktigt. Kommer jag ingenstans på jobbet, lyfter jag min fritid. Är det tungt på jobbet vilar man på fritiden. Behöver man en kick på livet så är det det man sparar ihop till. Behöver man en vän där det alltid finns en plats i soffan då är det där man frågar in sig och sitter. Behöver jag min familj (som är rätt stor prio nu för tiden) så är det där jag är.
Det största på min lista just i detta nu är egentid!
Jag ger jobbet denna vecka och när rutinerna är spikade igen så ska jag klura på livet. Det äehöver jag. För att sedan komma hem och vara själv i några dagar. (med uppehåll för järfällaturneringen, såklart) Stänga in mig på mitt barndomsrum innan det blir lägenheten till 100procent och bara vara själv. Nörda på datorn, sova bort jätte många timmar och bara vila ut.
Orka!!!
 
Nu ska jag ringa Mu tror jag :) hihi..
Kramar om//Elinen

Så var man på plats igen då

Har sovit istort hela resan. Eller om jag har drömt mig bort i musiken. Eller om jag svimmat av smärtan i magen. Vem vet? Ner kom jag iallafall och jag yckte inte det kändes som en evighet.
Magsmärtan är konstig. Inte som ilande träningsvärk när man spänner musklerna utan snarare som att musklerna vill vara ihopskrynklade och smärtan kommer i våger fast man sitter helt still. Kallsvättas ivägor ihop med smärtan. Har nog slutat hoppas på att det är ångest i det hela. Fast är det träningsvärk så.. blä.. inte kul alls!
Box å Kick-passet var iallafall askul i söndags och jag tackar för en fin fin genomkörning av kroppen. Kommer bild på den snygga posen Mu och jag hittade under passet. Vacket värre.. :)
 
Såg åska på långt håll från planet i nattmörkret när vi landade in oss i Trab. Det var mysigt tyckte jag. Fuktigt i luften efter att det regnat nyss och varmt och gott. Hade 3 säten själv i planet så kunde ligga ner vilket gjorde att tiden gick lite fortare. Inte bekvämt, men så mycket skönare än att sitta i samma ställning hela resan. 
 
Nej, ska nog ta och sova lite på soffan en stund nu.. Är fortfarande seg från resan och ska snart plita ihop en rapport och se efter vad jag har för mtrl till missionsboken (som tydligen skulle vara klart redan på fredag..*suck)
 
Men nu har ni sett att jag lever här med!
5veckor kvar, no big deal!
Kramar om//elinen

Höstsolen värmer

Sitter i Björns soffa. Hon sköljer upp disken. Har ätit potatisgratäng med köttfärs i al'a Björn nyss.
Dagen började med onödigt många snooz på väckarklockan innan jag hade samlat kraft för att lämna sängen. Gick till lägenheten, kollade runt, kände av, tittade tapeter. Sen iväg till jobbet för att plocka upp Mu och sen vidare till M för en gemensam Subb-lunch. Kackel och kackel i solen som tittade fram mer och mer. Sen lämna M tillbaka till sitt jobb. Jag följde med Mu in på jobbet och träffade min träningskamrat K. Goa han kacklade på som satan och "tog hand om mig" i säkert 2 timmar. Kul var det. Kramade på morsan med ochfick några kloka ord med mig på resan. Men att träffa K för första gången på så länge var en riktig energibomb. Tack!!
Sen fixade jag lite önskemål från Affe på systemet. Sen hem till Björn och vänta på henne, handla och sen en go höstpromenad i solen. Friskt och soligt. Prat och mer prat. Skönt att prata som förr <3 Tog några kort efter vattendragen. Arboga är vackert ibland, på sina ställen, utan överdrift. Sen hem och laga mat.
Just nu händer det nått i köket igen. Snart får jag se vad..
Hoppas ni har en bra fredagskväll!! (det har jag..)
Kramar om//Elinen

Ps: denna kanske? Ds


Nej!

.. Jag vet inte vad jag är. Ledsen? Orkeslös? Arg? Besviken? Trött?..
Jag är hemma! Jag har massor att göra i min alldeles egna lägenhet som nästa månad är helt skuldfri (dessutom)
Endå vill jag låsa in mig på landet och inte komma ut på flera veckor..
Jag vill inte känna såhär.. Jag vill må bra!!
Nu ska jag snart ut på landet och sova i min säng, på mitt rum. Sova bort ännu fler timmar av min hemma tid och försöka hitta energi till att ta tag i mitt liv...

Kramar//Elinen

Ps: flyg försiktigt Snabbfot och Lola ds.


RSS 2.0