Tänkvärt

Robin Hood säger "Jag älskar dig" och ger sig sen av till häst utan att begära ens ett svar..
Han vet vad han vill och han vet vart han ska. Han vet vad han måste och han har sina drömmar..
Jag älskar filmens värld!!!


Det händer grejer

Det går inte fort. Det blir inte felfritt. Men idag har det blivit en hel del gjort. Jag är totalt slut!!
Jag vart jätte deppig när jag inte längre kunde ångra mig och åka med till Danmark. Skickar all energi och glädje till de tappra brudarna som spelar NM lördag och söndag.
Första niten var när jag ville börja måla garderobsdörrarna. Hur skulle jag kunna måla dem utan att dom låg på golvet när jag i stort inte har ett skit i hela lägenheten. Hur gör man när man bor i stan? Köper man allt? Hemma hade jag tagit vedkubbar.. Suck! Dunkat P3 och spotify som en tok. Underbart. Solen tittade fram mellan molnen och det snöade lite. Fin dag :)

Här får ni lite bilder från lägenheten:
Kram på er


Försov mig

Alla dagar är inte gjorda för att ligga i sängen och blogga innan det är dax att ta tag idagen. Som idag, jag somnade om och försov mig. Sån panik är det kanske inte.. klockan är ändå bara 9o. Men lite konstigt blir det. Skyller på sushin som då rakt inte var någon snabbmat att laga. Tog kanske 2timmar totalt.
Nej upp och iväg. Äta frukost och måla ska det bli idag. Jag skulle önska att det sluta blåsa så jag kan promenera lite idag. Kanske bara en liten sväng, men det är ändå nått :)
Har inte jag någon varm vinterjacka? Jag minns inte alls vad min garderob innehöll för över ett år sen. Illa! Öka på garderobsmålandet behövs med andra ord!! (och nej, det blir inte gjort här..)

Kliv upp! Kolla upp frukost. Äta och "mot oändligheten och vidare"
Kram//Elinen


Lagom mörbultad

Igår var min första vilodag.
Jag skulle ha PWat genom hela stan på förmiddagen, men med tanke på mina toppenkassa skor och det fina lagret is på marken så vart det ett rött kryss över den gymnastiska övningen som säkerligen inte hade gynnat varken min rygg eller min fettförbränning. Så det vart en rätt lång dag igår med Jess. prat och bebisgos, julklappsköp, sushiryck, bjuden på lunch och sen snodde pappa min bil. Den är lite saknad idag men jag vet att jag överlever med råge.
Har tydligen börjat med att alltid sova på rygg med. Ibland vrider jag mig (och vaknar av det, såklart) men "vickar" alltid tillbaka till ryggläge. Konstigt. Större kula och bumper blandat med ryggsmärta har fått mig byta stil.. Hoppas byta tillbaka snart..

Ny dag! Nya äventyr!
Det är fredag mina damer och herrar.. Njut!!!
Kramars om//Elinen


Kvällsprojektet blev sushi

Tog all energi, men gott vart det!
Mer mer mer!! Och fler gånger blir det :)


Hua

Dagens mayday: jag har vant mig med bilden i spegeln. F**n! Jag vill inte vänja mig. Jag vill inte se ut såhär!!!
Planen var att åka bort, tjäna pengar, erfarenhet OCH hitta mig själv. Jag skulle vara viktigast för mig en stund. Men nu.. jag tror allt bara är sämre på den fronten..
Kanelbulle eller brunnsgubbe? Helt klart alt.2.
//Elinen


God förmiddag!

Så var man vaken för dagen. Vaknade 6 och inte somnat om. Rätt skönt. En dag som jag slipper stressa på om jag håller timmarna i framkant.
Ligger och känner mig smutsig.. Har blivit mycket duschande de senaste dagarna och nu var det flera timmar sen jag duscha. Ha ha! Det är ju en sjuk känsla..
Det är halt ute och Mu och jag som skulle PWa på morgonen hoppade det. Skickade henne till gymmet på jobbet istället så hon kör försiktigt (nu när jag inte är med som stöd) Bil alltså!!!! Gymmet ska hon mosa på ;)
Borde gå och klä mig innan jag blir trött, igen, men sängen är skön och helst av allt önskar jag att jag vaknade upp och det var lördag kväll.. Men men..

Ha en bra torsdag alla glada!
Och kör försiktigt är ni snälla :)
Kramar om//Elinen


Första snön


Nej

Nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej ... Jag ORKAR inte!!!!!!!!

Eh, skit i det. Jag är ju ledig och har all tid i världen. Eller? Hur var det nu egentligen?
Nej strunt samma. Jag är inte bitter...


Att bara ligga och filosofera är underskattat

God morgon kära läsare!
Idag ligger jag kvar en stund. Dels för att jag kan och dels för att ryggen gillar't. Men främst för att jag kom på mig själv med att missat den viktiga delen i min hemkomst som hette njuta. Skulle ju stanna upp en gång om dagen och njuta av att vara hemma, den friska luften, att allt gick bra och allt annat härligt med sverige. Det hade jag glömt av. Visst har jag njutit mellan svett, tårar och färg, men inte på det rätta sättet. Förens idag.. En bra dag! En dag för inblick..
Provar lite lätt att "sträcka ut mig som en katt" men ger upp lite smått. Känslan kan inte vara överstigande den ilning som ryggen gav i från sig! Så! Dax att ta tag i min dag! Yes!!!!!!

Kramar//Elinen


Vickat lite höfter

Ja, det vart lite zumba idag. Och kul är det, det går inte att komma ifrån. Ska se vad det blir för form av träning 2013 för min del. Vill man så kan man! Men är det alltid så, egentligen?
Med ångest blandat med samma sak som de senaste nätterna (härlig träningsvärk och smärta) går jag nu och sover!
God natt kramar//Elinen


Efter på många satt..

Gick frusen och la mig igår. Vaknade, försov mig, kände mig totalt överkörd och jätte bakis. Rullade ur sängen och försökte komma igång. Tog hur lång tid som helst att klä mig. Det är Inge kul att ha ont... Om jag fick bestämma skulle jag stå, gå eller ligga ner i flera dagar. Men jag har inte tid. Det finns så mycket jag vill eller behöver göra. Och enkel saker är det tydligen bara att haka på.. Eller nått.
Blev Åsby och Hallsta möbel outlet idag. En badbomb, en skylt och en soffa med 2 pallar blev det totalt.
Kom hem och räddade pappa och bilen med traktorn ur lergyttjan. Fint att bo på landet!!!

Senare blir det ett lättare pass och sen vila mer. I morgon innebandy om ryggen tillåter och sen är det måla och polo på kvällen om så pallas med. Men just nu önskar jag bara att ryggen blir bra. Jag har inte tid att bli liggandes.. nu när jag för en gångs skull är välförtjänt ledig och vill bli klar med lägenheten.

Kramar//Elinen


Lite julkänsla

Handlade apelsin och nejlikor idag. En påse med hela kanelstänger med..
Och plötsligt händer det; coca cola-reklamen är här. Jag kommer aldrig överge musten, även fast Cola lastbilen är en tradition av klass i mina ögon..

Kramar om//Elinen


Fusk

Det är inte riktigt rättvist och jag är trött. Jätte trött! Och jag har ont.. jag vill INTE ha ont. Det är småläskigt ju..
Tränat på jobbet på morgonen, handlat färg och beställt tapeten till köket. Inte gratis.. Sitter med olja i håret för att snart duscha.
Sen mat och mer måla. Måla och sen hälsa på Pontus på Svarte baron. Innebandy ikväll!!
Ta tag i livet lite nu..


Bakat var det här

Kvällens skörd :)


Bilder

2stycke julkrans, 1stycke skitig bil och 1stycke sur blomma då jag inte vart hemma i min träkoja och vattnat :/


Skymning på bygden

Sicken dag!
Inatt vaknade jag till några gånger av att Mu snarka. Ja, hon gör det.. Men jag tycker det bara är tokmysigt så jag bara ler och somnar om. Det är inga dunder stockar hon drar. Bara tyngre, avslappnade andetag av högre volym än dagligen. Hi hi..
Vaknade innan klockan och knäppte henne på näsan. SÅ snäll är jag! (?) Och hela morgonen låg jag steget före. Förutom när jag kom upp till lägenheten och insåg att tröjan jag ville använda var hos T och inte där jag hade hoppats. Men men, det löste sig det med :)
Åkte till Biggan för att köpa risinolja. Bra skit. Köpte även godis till lågt pris till karlarna i huset. Jag vet hur min mamma tycker, tänker och säger men vi är 2 lika, men endå så olika personer. Dom ska få äta det dom vill. Det är inte dom som ska gå ner i vikt..
Sen ut till Kölsta för att kasta upp sjalar till försäljning. Sen satt jag mest och såg på när folk kom och gick. Tog lite kort. Virkade lite. Käka sallad från tacosen igår och drack te. Kvarnen är en cool plats att vara på på många många sätt!
Och vilka grejer dom hade där.. Helt galet!
Nu har jag nyss kommit hem. Värmer upp tåna och håller på att somna. Lite tidigt för det än.. Nåväl, ikväll blir det hemmagjord pizza och Så mycket bättre.
Nu lite IKEAkatalog och tänka!

Kramar om//Elinen


Slut på ännu en dag

Idag har jag slagits med pensionärer, brottats med markeringstejp, ätit god mat med T, promenerat, druckit bubbelvin, ätit tacos med goa jobbisar och kastat totalt 5 påsar chips direkt i soporna. Bra Elin!!!
Klockan är helvetets för mycket, jag som skulle sova ut.. Ja ja, i morgon ska jag ha minst lika kul igen :)

Trevlig helg på er där ute!
God natt kramar//Elinen


Säng time

Men.. Jag som skrev så bra :,(
VARFÖR försvinner mina inlägg?

Nej, är på g att sluta mina nyfikna gröna och välkomna ostyrbara drömmar.
Jag har idag konsumerat bra mycket mer pengar än jag hade tänkt. Men är nöjd. Jag behövde en kväll med några vänner, nya ansikten, hembakat och ljusmys. Tack Lola!
Jag har klappat Berner och jag har bokat in framtida MarioCart. Jag har lekt jultomte, mätt soffor för framtida köp och lekt "hålslagare". För är det någon kunskap jag tappat i sandland så är det att missa hål i vägen. Märktes på de minst 857 hålen påvägen till Halsta.

I morgon ska det konkas väv, vävlim, papp, matkassar, beställas tapet, ätas lunch med T och ha tacomys med lite jobbisar på kvällen.
Tror jag kommer hinna bli trött av i morgon med.. Tihi..

God natt kramar // Elinen


Tokig dag

Hur var det nu Björn sa? Att man kommer på många bra saker när man sitter på toa. Toa-tankar kallade hon dom rätt och slätt. Var länge sedan nu..

Hjälpt pappa hitta soppapumpen på bilen. Det gick rätt okej bara vi lyssnade lite på mig (stolt) Sen klurade han massor på hur han skulle få ström till bara den, då han ville veta om den funkar. Jag var inte så mycket till hjälp då eftersom jag inte är så haj på det där med ström, jord och kablar högt och lågt i olika kamouflage och former. Så jag gjorde det jag är okej-bra på, jag googlade! Och sen var jag påväg på toa, men han jag? Nej! För då fanns det en sida som beskrev felet som 945an dragits med en tid nu, att den helt plötsligt bara lägger av. Fast nu startar den inte igen efter senaste dödsrycket i början av förra veckan. Tidigare har det bara vart att starta igen, men inte nu..
Så jag hoppade mitt toanesök och sprang ut för att berätta för pappa och se om det hjälpte honom nått. Bilmekaniker som han vart var han redan det på spåret och efter lite klur, strömkontroller och klämda fingrar satt jag med ett relä av största modell jag skådat i handen. Tyvärr var den bytt för ett år sen så nu grubblar pappa vidare. För varför har den gått sönder igen? Kan det vara soppapumpen iallafall? Och hur i helvetet får man ut sälringscentralen när den sitter fast fast jag lossat spärrarna på sidorna om den?
Suck! Det är kul egentligen, men jag hatar att inte kunna bidra med något. Det går ju inte ens att bara bolla bilproblem med mig.. ...
Så jag gick in igen för att googla vidare och få kissa. Men nej, låste dörren och då började det direkt att ringa! Ha ha!
Nåja, nu sitter jag här, på toan. Mest för sittandets skull ska väl tilläggas, men endå.
Ska tvätta av mig, byta om och packa ihop mig för att åka på ljusparty i Hallsta. Ska bli mysigt.. Plockar upp Snabbfot och vattenprinsessan på vägen. Hoppas hinna in på affären och mäta "min" soffa med. Vi får se :)

Nu till handling!
"kissat själv"-klapp på kinden/Elinen



Vart inga får idag iallafall. Vart packa saker på mitt rum, göra ordning i mina väskor så jag slipper gråta varje gång jag vill hitta något som aldrig är där det ska i mitt totalkaos.


Älska landet..

.. där pappa tar traktorn över till grannen för att hjälpa honom med bromsarna på bilen.


Igår..

... spanade K in min bak och han erkände den hade blivit bredare! Tack braiga du :) Sen la han till Informationen att det inte gjorde nått för då fanns det "mer att titta på". Hm.. Han ska få så mycket spö på träningen, när han kan slåss igen. Slår inte sånna som inte kan ge tillbaka med samma mynt och just nu är han för klen ;)
.. Karlar...


På't igen då

Det är med blandade känslor jag i över en timme funderat på att lämna sängen. Det är en förkylning på ingående. Kroppen har underbar träningsvärk från topp till tå. Ryggen har för länge sedan sagt vad den tycker och ute på gården väntar traktorn på att jag ska komma ut och leka. I köket sitter pappa med frukost och av den övriga familjen är den sista brodern precis påväg mot stan. Jag ligger kvar.. lite lite till ;)

Ha en bra torsdag!
Det ska jag ha :)
Kramar//Elinen


Måste bara berätta

Ja, fast det inte ger någon klarhet för er så behövs det skrivas ner. Jag fick ett glatt glatt samtal igår från en vän igår. Det ska bli en familj där! Hur KUL är inte det!? Jag blir ju helt sprallig i kroppen och kan inte sluta le när jag tänker på det. Jag hoppas så att allt går kanonbra. Mer söta barn till världen, tack!!!

Nu är pysslandet slut här på landet och jag ska dra mig i säng. Skönt och välförtjänt!!
Kramar//Elinen


Just nu

.."vill jag leva. Just nu"...
Nej, skoja bara ;)
Mamma fick nog när hon hade glömt hur man gör knopar och gick och hämta vin och pepparkakor. (i min värld är det glögg och pepparkakor. men man kan inte få allt)
Själv har jag skadat timmen på en tandpetare så det kom blod och svär över kanelstänger!
Trevlig kväll på er :)
Kramar om //Elinen


Men vad händer här?

Idag är det en 3timmars träningsdag. Vart nog bara 2,5 men jag är nöjd. Min rygg? Nej, den hatar mig... (men någon ska ju göra det oxå)

Köping ska få en vinbar! (say whaat??) och Mu har frostat av frysen. Jag är i total chock. Svimmfärdig ;)

Nu pannkakor med Mu-familjen :)
Kramar//Elinen


God natt

Ryggen är bättre men inte bra. Tintin och jag (se bild nedan) ska sova nu efter en heldag med pappa. Vi har lämnat in saltade fårfällar på recond. Ska bli kul att få se resultatet, fast jag mest tyckte det var äckligt. Jag skulle lätt klara av att göra stegen i det hela som behövs, om det skulle krävas av mig. Inga problem! Men.. inte nått jag skulle starta företag inom. Ha ha!
Nåja, nu sova. Nya äventyr i morgon..

Kramar om//Elinen


försöker tända en brasa..?!

Jag ber lite om ursäkt för att jag har en rak och klar åsikt om saker ibland. Jag tänker inte alltid på att alla faktiskt kan läsa det jag skriver här och att min åsikt väldigt sällan stämmer överens med övriga världens. Det går att utveckla det jag skrev tidigare, förtydiga mina åsikter och bredda dem nått kopiöst. Men jag är inte det minsta politisk (vilket kanske är lite synd på sätt och vis) och det är där jag känner att förändringen måste starta.
Vi måste ta hand om oss själva och vårt land för att kunna stötta och hjälpa andra. Det är precis samma sak som med sig själv. Mår man inte bra själv är det sällan man kan göra ett bra jobb i att hjälpa andra.
Så, jag vet inte vad det förklarade. Men jag hoppas att ni förstår att detta inte är nått litet enkelt ämne jag slänger ur mig bara för att. Jag ville bara skriva min åsikt. Och denna åsikt gäller rakt igenom. Det är den värld jag ser..
 
Nog om det för nu. Jag sitter och håller ögon (så halvhjärtat det går medans man skriver) och framförallt öronen på kakelugnen och dens försök till brasa jag nyss tände. Ute i det fria är det en sak, dock inte lätt där heller, men inne i huset... ja det är en annan konst. Jag vet någonstans innom mig hur man gör, jag är ju ändå från landet hallåå men endå.. Det är vid sånna här tillfällen man kan tänka efter på hur bra man har det. Hur bra Jag har det. I stan, i min träkoja, behöver jag aldrig tänka på sånt här. Det är någon annan som ser till att mina element ger mig den värme jag behöver för att klara vintern. (nästan iallafall. vi får se hur mycket värmeljus och bullbak denna lägenhet behöver för att hålla "Elin-temp") Det är synd att det inte växer läegenheter med godkända kaminer på träd. Jag hade gärna haft ett sånt boende. Och ett hus är en dröm, men det är en bit dit. Mål är bra här i livet..
Sitter på fårfällarna i mammas älskade vardagsrumssoffa. Hör hur det knastrar fint i bakgrunden och för första gången i dag spelar jag inte musik. Det är tyst och lugnt. Pappa är ute i pannrummet eller ute på gården och gör det sista med djuren för natten och här sitter jag medans mörkret faller utanför poesi
Jag kan inte hitta min fina miniCanon bland mina saker. Måste lakt den på ett riktigt bra ställe för just nu kan jag absolut inte hitta den, trotts den superblå färgen.Hade den ju för någon dag sen.. typ, i fredags.. Ja ja, det får helt enkelt bli till att fråga runt i familjen. Tömde i förmiddags min Tim på 997 bilder. Dom är från i våras och fram till i dag så det är inte allt för konstigt att jag lyckades fylla ett 8GBs kort. Har lyckas förr och kommer göra det igen. Det var så vackert ute i förmiddags, med all frost och disen i trädtopparna. Och lite solstrålar på det såklart. Pappa och jag gick en sväng med hundarna och det vart några vovve-porträtt. Borde säkert lägga dem här med men dom är i min stationära och den har inget internet. Alla bilder från sommarens alla äventyr, sandland och allt annat finns i den innan det delas ut till världens alla hörn via internet. Dom kommer säkert få ligga trygt där tills jag instalerat den i träkojan. Den som väntar på nått gott... <3

Fick nyss veta att jag är inbjuden på tjej-kväll på fredag. Det ska bli roligt! Äta lite tacos och prata skit. Får se vilka som kommer.. hoppas såklart på några spader i rockärmen ;) Eller vänta nu.. inte var det tjejkväll? Vart kom då Jim. in i bilden? Mu???? Haha, skit samma. Jag ska till Mu med andra människor och äta taco = kul!
Övrig planering ligger på att lämna skinn i morgon med pappa och på onsdag ska det spelas innebandy med jobbet. På torsdag trodde jag, fram till för 2 sekunder sen, att jag skulle till V-ås. Men jag ska ju för sjutton på ljusparty hos Lola då. Minnet är bra men kort. Lite stress på den här bruden och hon kommer boka sönder sig totalt och aldrig vara där hon ska. Så, nu vill jag inte tänka nått mer på vad jag ska göra denna vecka, för den är full av "ska bara"n redan.. Att jag lyckas är en underbedrift..

Det är skönt att vara hemma <3
Kramar//Elinen




Skall ses:
http://www.svtplay.se/video/340066/del-1-av-3

Det här är mitt land!

Ställ er upp och skrik ut era känslor. Men så länge ni inte gör något åt det, vem gör det år er då?
 
I min värld tycker jag att jag har en sund människosyn. För att nyss ha vart i ett land där mänskligheten har en konstig betydlese, religionen "styr", djur eller bästa kompisen är bästa sexet och kvinnan göms under skynken, så anser jag mig ha en klar svensk syn på vad jag söker och vill kräva av mitt land.
 
Jag anser att alla är välkomna                                                            sorry
Men jag anser att det är den behövande som skall få komma in. Och om Sverige släpper in någon för beskydd under våra vingar, då kan vi inte bara sätta ner människan någonstans och låta denna löpa fritt. Det behövs resurser och kärlek. Det är den som behöver vårat fina sverige som blir en god nysvensk. En människa som är stolt för att fått en plats i allas vårat land. Jag påstår inte att alla nysvenskar begår sveriges brott och jävulskap. Men en människa som fått hjälp, på riktigt, blir en tacksam människa som vill vara med och bidra till vårat sverige. Är man inte tacksam och glad över att bo här och vill lära sig svenska så varför vara här? Varför leva på våra pengar och förstöra? Vi har sånna människor här redan så vi klarar oss. Det vi behöver är en blandning av respekt och kärlek. Respekt för den svarte mannen som alltid ler mot en påväg till jobbet. Respekt för de gamla som en gång gjort sitt för att sverige. Respekt för de som sliter för att familjen ska klara sig. Kärlek till vår natur, människor som utbildar och allt underbart vi har här i Sverige. Och slut på girigheten. Varför måste just Du ha allt det där överflödiga?
Jag anser att man ska ta hand om det man tar på sig. Vad finns det för uppföljning och inslussning in i vårt samhälle. Jag anser att följer man inte lagarna ska det vara hårda straff. Jag anser att ett land inte skaffar sig respekt genom våld. Det finns så mycket att lära av varandra. Det finns så mycket som vi inte förstår och så mycket som Du inte förstår. Det heter givande och tagande. Jag lärde mig det av mina föräldrar, jag fick höra det mycket i skolan och jag anser att det kan funka så. Om vi vill!
Vi kan göra det så bra, tillsammans. Men ingen har tid, lust eller kärlek att ge till någon man inte förstår sig på..
Sveriges styre, ge er nu. Vi är mycket bättre än såhär!! Det är er boll att börja, i den där rätta änden ni inte vill se..
"Det här är mitt land, det här är ditt land. Landet är till för dig och mig..."
 
 
 
Vi är inte perfekta! Är du?...

Minusgrader, frost, soluppgång och...

FOTTO-TAJM :D
Kliar i fingrarna och ber att solen ska skynda sig upp :)

Glad måndag på er alla här hemma <3
Kramar//Elinen


Varför försvinner min text?

Jävla blogg.se.
Nu är jag ju till och med hemma och endå försvinner långa texter jag skrivit. Suck it!!

Nu vattengympa efter nystrukna gardiner, matlagning och julpyssel! Vilken dag. Om endå ryggsmärtan kunde dunsta så har jag ingen klagan..
Kramar //Elinen

Ps: ska skriva av mig massor om förra veckan. Ska bara... ;)


Det är detta som kallas smäärta


Vart tog solen och solandet vägen?

Kanske är det tur att det blåser en mild variant av sandstorm idag, annars kanske man skulle ha ännu en minianledning att stanna.. Blåsten är inte att leka med men det är inte så hemskt mycket sand endå.. Höll på att blåsa av cykeln nyss! Fast endå är det så bra med sand i luften att det känns på tänderna om man drar ett skratt ute i bland vindarna.. Mm..sand! Gott!! *tugg tugg*
Jag har även gjort mig ett tappert försök att förlänga/förenkla en väns missbruk (eller vad det kallas nu för tiden) Jag tycker det är lite snällt, jättebilligt här nere och dyrt där hemma. Så om hon nu ska envisas med att hålla på (hon har egen stark vilja min kära vän <3 ) så kan jag iallafall göra den lilla äran att göra det billigare för en gångs skull. Och tomten ser nog alt snällt såhär nära jul. Tihi..
Ja ja, nu ska jag se vem som vinner matchen. Golligocken får nog storstryk låter det som. Stackars vinnarskallar, det är så jobbigt för dem att förlora.. Hahah!
 
Så, det ska hemmåt. Ny start i en ny lägenhet. Först massa vila, från bla facebook en vecka är planen. Önska mig lycka till. Allt annat får jag greja med men inte fejjan. Tror inte det ska vara några problem. Jag har endel annat att pyssla med under vilan kan jag lova.
Skrivit mejl med min kapten nu igen. Jag trivs bra med den militären. Den och ingen annan!! eller? Han ska ner nästa vecka. Typiskt att jag ska missa honom.. det känns lite ruttet faktiskt. Men skulle ju kunna ta en tripp till v-ås för en kram och ge honom ett "lycka till". Det tåls att tänkas på!! För det är nog en rätt okej vilodagsgrej för mig.. för att vara jag.. + ikea? vem vet..
 
Nu är det bara timmar tills vi ska ha gemensam middag. Ska poppa mig en popcorn om någon timma. Det kommer bli bra det här. Bra för att jag snart är hemma i blöta mörka sverige..
Finns i morgon runt 14,00 åter på mobiltelefonen 24*7. JIPPIII!!!
 
Kramar om//Elinen

känlor

Det är lite vemodigt att lämna det här sandlandet bakom sig. Trots att jag läääängtar tills jag slipper akta mig för spolplatsgubben. Som det är nu så går jag aldrig ut själv utanför förrådsdörren för jag vet att då kommer han kutandes och ska pussas kramas gråta och be om att få komma till sverige. Jag ORKAR inte.. Så jag håller mig inne! Men folket som kommit ner nu, dom gör detta lite roligare ibland och det är då den där pyttelilla önskan om att få stanna en stund och få en rolig uppfattning av utlandstjänst kommer krypandes. Sakta men säkert..
Sen så kliar det så mycket i benen när det är så nära nu. Som om jag lika väl kunde börja gå själv så jag kommer fram någon gång till mitt sverige.
Nu ska jag göra lite blodig eftersökning på hemliga näten. JipppiiiiI!! eller nått
 
Igår fick pappa ett laservattenpass i farsdagspressent! Grattis älskade pappa <3
och kallingar och en mustach-tshirt, såklart!!!
 
Morgonpromé i morse, fin måne.. Glad Elin! I kväll är jag trött.. i morgon flygs det!
 
Varma måndagskramar//Elinen
 

dagens visdom

Viljan är en av det viktigaste faktorerna i människan..
 
 
 

Visst gör det ont..

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan  
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
 och det som stänger.

Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider  -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra  -
svårt att vilja stanna
 och vilja falla.

Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden  -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
 som skapar världen.

Karin Boye

...

Det är lördag! Jag tänker för mycket! Nu ska det solas och lyssna vidare på ljudboken i Epoden. Inombords har jag smått panik.. men jag kan inte göra nått som får det försvinna. All panik är hemma.. Just nu, för stunden för att vara exakt, är det lugnt här och det är de jag behöver. Paniken får bubbla på, nu ska det njutas av värme lite lite till..
 

Vilar och skickar kraft hem

Det är sånna här dagar som jag faktiskt inser att jag för stunden har det bra.. För bra! Sådär läskigt semesterbra som man har med goda vänner, värme och en massa tid. Jag har inget jag vill se här nere, inga måste (mer än ynka få sådanna) och det är en skön tid. En välbehövd skön tid.. Jag behöver mer sånt hemma sen. Tid som nu..  Idag har jag nördat, solat i flera timmar med ljudboken som jag nu lyssnar på, och sen tittat på film. Friends whit benefits. Äckta flick-flick-tjejigtsuckande-romantisk film, precis vad jag behöver. Jag får vara mig själv. Ingen dömmer mig i filmens värld. Det är bara jag (fast fler i samma rum) mina tankar får flyga fritt och jag får tänka vad jag vill. Bara vara! det är en skön känsla. Här nere behöver jag bara ta hand om mig själv. Just nu!
 
Hemmifrån kommer däremot jobbiga nyheter. Jag säger det för hundrade gången JAG HATAR CANCER!! Jag förstår inte varför den jävla sjukdommen måste komma in och förstöra i mitt liv gång på gång. Har inte jag haft mitt skit med det redan? Kan inte bara mina älskade få gå skonade? Är 10 år någon j*vla "magisk gräns"?
Jag fattar inte!!!!! Visst, det är ingen som dött. Men jag och sjukhus, jag drog ju nyss den historien, vi litar inte på varandra. Jag mår skit och sjukhuset lämnar aldrig någon garanti på bättring. JAG BEHÖVER DET HÄR ENDA RIKTIGT GAMLA PARET I MÅNGA ÅR TILL!!!! Jag förstår inte varför dom måste drabbas. Har jag det för bra? Är det meningen att jag aldrig ska få ha tro innom sjukvård? Är det så att jag inte förtjänar att ha dem i mitt liv? Eller har jag gjort nått så hemskt så att jag straffas med att människor jag älskar tas ifrån mig? Helvete!!!!!
Jag vill att du ska klara det här, jag tror bara inte ens nästan på nått dom hjälper dig med. Det betyder inte att jag inte tror du kan bli bra. Jag vill tro, på dig, och det gör jag.. bara bara på dig och din styrka!
 
Ännu skönare med tid att tänka på när sånt här möter än.. Känner mig konstig. Jag vet att jag alltid binder mig till folk för lätt och för hårt. Men det är sån jag är och det är bara att jag lär mig att fast jag haft mitt i sorgeväg (för många år framåt) så är det bara att kämpa på, hoppas och lära sig handskas med sorgen. För den kommer alltid finnas runt oss som en del av våra liv. Vi bestämmer själva på vilket sätt.. och jag tänker slåss denna gång, mot hela världen om det ska vara så.
Jag är berädd!
 
Kramar om//Elinen
 
 

stjärnfall

Det är leeedigt och jag triiiiivs och har det bra! Älskar att lulla runt. Trotts konstiga blickar, utan meningar eller andning, så lever jag ett gott liv på egen hend här nere. Idag är det mjukisdag för mig. Det sticker i mångas ögon. Stackarna...
Inatt när jag för första gången på länge gick själv i mörkret (fast vi inte får) var det skönt att lulla i egen takt och bara må gott efter att ha ätit aldeles för mycket god pizza och haft det gott med goda vänner i nån timme. Tittade på stjärnorna och undrade om det var stjärnklart hemma med.. och där, ett stjärnfall. Perfekt! önskade mig såklart. Men sånna önskningar för man inte tala om, bara tänka, för att dom ska slå in.. jag tänker och hoppas!
Nej, gå och se om sockerrumpan slagit Pling pling i fotbollsmatchen dom spelade när ajg lämnade dem. Haha! Kan vara krig.. eller nått..
Kraaaamar//Elinen

Jag har kuuuuuul (mer sånt)

http://www.mobelsalongen.se/
 
Bra skit! Bör undersökas av er alla :)
 
Nu har jag spelat strutfotboll och haft satans kul. Många fler än vad som sa sig skulle vara med var faktikt med och kämpade. Fy fabian vad kul jag hade!! Trodde inte jag skulle hinna vara med men jorå. tihi.. Klara vart vi liite för tidigt och allt gick lite för fort (som flickan saaaa ..) men det gjorde inget för vi hade kul. Och det viktigaste, alla överlevde. Det var inte riktigt förväntat.. Och som på ett trollslag, med lite inslag av tokbra gymdunk från gymmet, vart jag galet partysugen. Vart kom det ifrån? Hur som så går det över. Har inte tid med sånt just nu endå..
Vidare så är det sovmorgon, shopping och solning på schemat i morgon. Dessutom ska det packas för hemfärd. 25kg och 2väskor + 5kg handbagage. Perfa! (hoppas jag)
Å, jag berättade om min spegeldörr va?! den som antagligen inte passar in i mina dörrhål (som flickan saa..) Den håller förhoppningsvis att få sig några kompisar nu. Förhoppningsvis 2 och förhoppningsvis perfekt.
Enda nackdelen med det jag nu planerar är: 1. jag är inte hemma än! 2. vart ska jag göra av mina tavlor?
Hmm.. tåls att kluras på den helt klart. Men fönster är påväg. Hoppas jag! Sen vad det blir av dem återstår att se.. enyoj!
 
Nja, det var väl allt för stunden. Nu ska jag plocka fram servetter så jag inte glömmer det och sen fördriva yttligare en timme innan det ska bäras möbler och dukas. Hoppas kvällen blir lika bra som eftermiddagen vart. hoppas hopas hoppas..
 
Kram på er där hemma!!
//Elinen

Goddagens

Okej, vad har jag på "att göra"-listan?!
Sola! Sova! Äta! Nörda! Ha filmmaraton, dagtid! Packa! Shoppa! Ja, det är nog allt som måste göras. Vissa saker många gånger om. Andra saker en gång och aldrig igen.. skööön känsla.
 
Minneskortet problemet är fortfarande ett överhängande problem. Visst, jag kan köpa ett till minneskort. MEN jag har ju för i hellskotta 4 minneskort HEMMA. Jag behöver inte ett till. Snarare 2 mindre.. (Kan ju vara bra att ha den dagen då jag åker utomlands och bor där i flera månader. Men den dagen är en bit fram..)
När kan man säga att man bott i ett annat land?!
Jag är nått otroligt sugen på att bada. Bada och känna frisk luft. Jag är sugen på att resa bort, fast jag är borta redan. Jag är sugen på att bara komma hem och mysa ner mig oxå. Kruxet är nog att jag bara inte vill vara här. Igår tog en vän och avslutade sitt förhållande. Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det hela. Det är svårt att följa nått överhuvetaget här nerifrån och då jag nästan bara vart här nere under deras gemensamma tid så är jag helt utspelad ur ämnet. Prata kan man. Men lära känna och skaffa sig uppfattningar, det tar tid. Hon beskriver en lättnad och jag är glad för det. Men jag vet att lättnaden kommer gå över och saknad och tankar komma. Som tur är är jag hemma då. Och kan finnas där för henne. Alla saker kan jag inte stoppa eller förebygga, men denna gång hade jag inte ens en vättig chans att lägga mig i och ändra tankebana. Det var redan kört när jag kom in i pratet. En vulkan hade jobbat mot ett utbrott för länge innan jag kom med i tänket.
Hoppas hon kommer få må bra <3
Sitter och nördar. Hittade en rund säng fö 1å5. Ingenting.. men vart i hela världen skulle jag ha den?! haha. Visst jag har köpt mig en lägenhet. Men det är inte stort som ett slott, även om jag kan få det att låta så. jag och min träkoja <3 Jag vet vad jag vill ha. Det måste bara måttas innan det kan slås fast. Minst sagt.. planer ändras så lätt.. jag vet.. jag om någon vet..
Sitter även och googlar runt på Yoga. Eftersom jag känner mig smått övergiven av min vägledare in i yogan så ger jag inte upp. För att inte tappa tråden i det som jag älskade så får jag lösa det själv! Då blir det gjort.. och jag kan bara skylla mig själv.
Yogavideor verkar otroligt poppulärt. Men det får jag väna med tills jag är hemma. Tar säkert hela dagen att bunkra upp ett sånt youtubeklipp..
http://distansyoga.blogspot.se/p/enkla-yogaovningar.html
Bra startsida. Så att jag kommer ihåg..
 

Avslutar med en funderan på hur lång tid det kommer ta innan jag kan skaffa mig lugg igen. Måste ju gå att få till en rätt cool spacead frilla snart. Kuuul!
 
Nu ska jag leka vidare. Förlorade stort på tipspromenaden nyss med Lars. Härlig kille. Alla repáre kommer vara saknade... alla på sitt sätt.. Nej, leka vidare var det!
Kanske hinner skriva mer idag, annars hörs vi i morgon.
Och du Snabbfot, gå hem. Det finns ingen som tackar dig där. Vila! Jag är snart tillbaka så ska vi vara ett radar par igen. Till vissas förskräckelse och våran lycka <3 och när jag är där, det är då du ska gå till jobbet fast du inte ska. För då kan jag sparka hem dig *puss*
 
Hoppas ni har en bra dag där hemma!
8 dagar tills jag är hemma på landet igen ...
Kramar om//elinen
 

Nu då?

Mitt minneskort är fullt. Mitt sist. Kan ni förstå vilken ångest jag har nu?

Närmar sig

Sitter och lämnar över bland det sista innom mitt område. Ni kanske undrar hur jag kan lämna över och sitta här?! Ja, det är hemligt och berättar jag det måste jag nog döda er. Så jag åller tyst denna gången. Bra va? Haha..
Nej men vet ni vad? Detta är första dagen här nere som jag är fri. På ett konstigt vis, javisst, för det är ju fortfarande på jobbet jag hänger och jag lämnar fortfarande över det jag jobbat med senaste tiden. Men det gör inget. För nu är det inte min panna som svättas när det blir jobb eller mycket. Jag bara berättar vad och hur jag gjort saker (och självklart har jag skrivit massor med fina "kom-ihåg" lappar som en 5åring skulle kunna följa för att underlätta för mina karlar) och sen får dom göra hur dom vill med den infon och hitta sina rutiner. Men grunderna anser jag ha lämnat över väldigt väl!
Det här är mitt ämne som jag och S har kunnat bra! Jag har fått lösa mina problem från grunden och hittat mitt system i saker. Endel saker har vart mitt område och andra saker ha S hållit mer i. Såklart vart jag datanörden och S experten. Han är grym! Och saker har inte ändrats varje kvart som hemma heller.
När jag tänker efter har detta givit mig en mycket god erfarenhet. Känner mig mer stadig i hur jag kan sköta saker och jag VET nu att jag gör det bra, med rätt hjälp och rätt info. Det känns bra! Bara inte ramla in i gamla dumma rutiner så kommer jag kunna vara riktigt stolt över det jag gör framöver. Kanon!
 
Alltså har detta äventyr inte bara givit mig sand i lungorna och ett stort behov av egenutrymme och varma kramar. Det är skönt att veta det.. Och så har det givit mig minst 2 nya vänner. En Golligock och en S. S är ju igentligen BB´s, men han tar hand och busar med mig med. Det är en man med humör, humor och ärlighet. En man med samma ålder som min far och med en respektingivande ton och utstrålning som jag hoppas jag kommer fortsätta ha kontakt med. Fast han saknar facebook. Han HATAR facebook. Och Pride. Men jag funkar tydligen rätt bra endå. Han säger iallafall det..
Sen Golligocken. Han kommer få en skoterkompis en helg i vår. Jag måste nämligen åka och hälsa på honom. Det tror jag skulle vara bra för vår vänskap och jag har ju aldrig åkt skoter. Ta lite bilder från ett toksnöigt norr och kanske ta oss och baka lite fika för att hälsa på S?! Ja, det finns möjligheter. Fast det är rätt många mil emellan. Det är iallafall hopp och sålänge som inte säger nej är det mina mål med.
Har sakta men säker skrotat endel av mina "vänner" här nere. Sånna som lever ett liv här som colla-mytomaner och ett annat hemma. Finns många, jag ser fler och fler (tyvärr... vart är mitt gamla blinda jag)
 
Men nu så.. nu ska jag nog spela Littel big planet 2 lite. Bara för att jag kan. Är en skön ledig dag..
Hemmåt närmar sig och samtidigt ångesten över att så många kul kommer försvinna..
En v-å´sare ska med få sig en påhälsning. Innan jul..
 
Kramar om//Elinen

Dagen då regnet föll och avslutningskorten togs

Vem vet vad himlens gudar berättade för oss idag. Var det att det var fle eller visade dom bara hur vi får det om några veckor? Vem vet? Hur som var det fint att frysa lite om fingrarna och få luften renad av flera timmars regn...
 
 
Idag har det vart överlämning. Ansvaret är inte längre mitt. Konstig och skön känsla. Nästan som en saga *plingelingeliniiiiing* ovärkligt och svårt att ta på..
Det har vart fotografering och såklart är detta första dagen på länge när de har öst ner regn från 10tiden tills fotograferingen var klar.. typiskt. Men det vart nog bra endå.. Korten blir som dom blir.
Nu ska det snart ätas grillat och sen är jag egentligen ledig. Men jag har endel tills som jag måste lämna över kunskapen om. Och utrustningen har jag inte plockat ihop och lämnat över det jag ska. Allt det tar jag i morgon. Sen på tisdag blir det.. nej just.. flyg.. *bajs*. Aja, kan ju lägga mig och sova efter det. Tihi
Jag är rätt trött och ska snart krypa ner i min varma sköna säng igen. Jag gillar min nya säng med alla lakan och handdukar runt. Min lilla "sista-tiden"-koja. Jag trivs där inne. Ingen ser mig och jag får det varmt och gott där. Kan filura bäst jag vill. Sovmorgon oc totalledig verkar få vänta tills på torsdag. Men vad spelar det för roll när jag numera är ansvarslös och som gott som en fågel i bur kan vara, fri.
 
Hoppas ni haft en bra söndag hemma!
Kramar om//elinen

blogg.se suger

Jag HATAR Blogg.se just nu. VARJE GÅNG JAG SKRIVER ETT LÄNGRE INLÄGG OCH SKA PUBLICERA LOGGAS JAG UT OCH ALLT FÖRSVINNER!!! J*vla helvetes satans skit...
 

Allhelgona tankar

Är det en tränd det här med dock-temat på festerna? Jag vet, jag är inte så "med" i tränder och vad som händer hemma men när 4 kompisar klär ut sig till läskiga dockor, då ÄR det nått jag missat. hjälp?! Tell me now!
Lolas bild kommer jag ha svårt att få ur huvudet.. (dock vart det lite lättare efter att ha sett den taggade partybilden efteråt, så tack för det Lolas kompis)
 
Jag är ju dock mer åt Allhelgona-hållet jag. Mys, tända ljus och eftertanke. Tankar till de som en gång lämnat en. Tid att minnas tillbaka på de goda och roliga tiderna man haft..
Jag saknar mina mor- och farföräldrar något kollosalt när det är sånna här helger och ibland är jag rädd att jag aldrig riktigt sörjde "klart" dem när dom lämnade oss en efter en. Jag vet att jag inte tog mig tid att vara ledsen. Ville vara stark för mina föräldrar och mina bröder, var det vän som man pratade med och gav råd och samtidigt var det mycket i skolan och flytta och renovering hemma. Känns elakt på nått vis! Som att dom inte var så betydelsefulla fast dom självklart var ett varmt inslag i mitt liv. Jag var ju tonåring.. Vi hade planer. Jag skulle bli grym på lantbruket med farfar. Jag skulle resa till olika ställen med Farmor. Jag skulle blir en grym loppis-nörd och inreda fantastiskt med min mormor. Anna-greta, du skulle göra mig till en hemmafru med bakkunskaper INGEN har idag. Vi han aldrig riktigt bli vänner ens.. Och du busiga "lotta-vakt", vi skulle bli ett oförstörbart team. Vi hade planer.. och jag vart själv kvar. Ibland önskade jag att vi hade bytit plats, för jag kunde inte fullfölja äventyren utan er..  Jag var bara en förvirrad tonåring i ett ledset hus på landet.
Men jag har lärt mig mycket om sorg nu, på ett intensivt och tungt sätt. Ni lämnade mig under en för kort period.
Jag saknar er.. jätte mycket! Jag hade velat att ni var med och träffade mina vänner och lärde mig alla era knep i matlagning, bak och att njuta av livet! Höra alla era historier om och om och om igen, som jag älskar.. Jag hade velat att ni såg mina barn och att ni gav mig alla uråldriga förslag som jag ALDRIG skulle vilja följa. Jag skulle behövt er en liten bit till in i mitt liv, så som jag kom in i erat..
Men nu när det inte vart så så hoppas jag att ni har det bra endå. Fast jag är rädd för döden och att tanken på den skrämmer mig till panik, så vill ajg på nått vis att det ska finnas nått bra efter detta. Att ni är friska och mår bra. Att ni grävit ner stridsyxor och att ni fortsatt vidare..
Kommer hem och tänder ett ljus för er snart, när mitt äventyr här nere (som ni för övrigt aldrig hade släppt iväg mig på) är slut och jag äntligen kan andas sandfri frisk luft igen. Kommer och pratar med er.. som innan <3
 
Kramar om//Elinen

då var det dax igen..

Herre min skapare var ARG jag blir när jag gång på gång lyckas med att trolla bort mina inlägg. 2 gånger på 2 dagar är en gång för mycket!
 
 

nå?

"Vi behöver tro på att en förändring är möjlig för att färändringar ska kunna ske"

Jag står för tron och DU står för förändringen..

inläggsförsvinnande

Efter att världens bästa inläg ni försvunnit ger jag upp för dagen. en helt okej dag. Förutom några knivhugg från konstig riktning. Men men.. Nu leta matkompis!
Kramaar om//Elinen

RSS 2.0