Det vart kväller även denna dag

Frossar lite.. Har säkert fått en smäll av solsting då jag testade D´s solbrygga en sväng och runt det sprungit i solen konstant hela dagen.
Underbar dag (om man tar bort åkandet från plats till plats) Jag har träffat en rad med trevliga människor och glidit runt och fått en översikt av det som rör sig på andra platser än här, där jag är. Hade kopplat bort jobbhjärnan men K (en god kvinna som jag skulle vilja vara som) lyckades stoppa in små trådar som startade de mest busiga uppdragen och gjorde att jobbat i morgon kommer funka fiiiiiiiint :)
Vi tvättade bilen, tog en säck och snodde på oss pinsamt lite kontorsmatriel.. Skärpning på oss. Vi intalade oss att det var uppvärmning bara, vi får väl se..
Dom retas fortfarand här föresten.. satan vad dom retas och j*vlas. Dom ska få..
Varmt idag, närmare 50och ändå snjuter jag i solen när jag kan lägga mig och steka. Jobba är en prövning utav dess like, men det är kul och man får se till att ta svalkpauser. Men sooool.
Fast fick jag välja skulle solen prioriteras bort om jag fick åka hem och vila istället. En månad sol mot en dag hemma... ja, jag är på!
Men blä, jag lukar som minst en hel karl nu (när dom INTE luktar gott) och känner inte att jag trivs i det för stunden. Ska kanske ta mig in på hemsidan en sväng och redigera först, men sen ska jag duscha. Är ju bara jag som behöver lida för stunden då alla andra är och äter. Så sitter nog liiiite till och nördar, men inte här! Nej, blir lite "vettigare" ;)
Lägenhetsaffären ser ut att gå bra, såhär långt, om ni är intresserade. Kalasplanerna går frammåt. Ja, allt ser toppen ut planeringsmessigt
Klurar på lite saker om dagarna. Får se om jag tar mig tid att flå igenom dem. Själv eller med hjälp, vi får se.. Spänningen är ooooooooooooooooooooooooooooooooooolidlig.. Mohahah!

Trevlig lördagskväll på er där hemma!
Jag ska snart krypa ner i mina mysisar och bara må bra, kvällen lång :)
Kramar om//Elinen
 
 

Tryne

Idag ska jag vara tryne. Det kan bli spännande. Sen ska jag tvätta galt och tanka den och sen äta (förhoppningsvis) den alltid återkommande lördagslassangen. MUMS! Sen har jag inte tänkt göra så mycket mer, än jobba såklart ;) F*n vad jag är trött på att jobba dag ut och dag in
Ska pröva, för tillfället hemma, herr D´s kaffemaskin när jag ändå är i dom svängarna. Så den är hel när den behövs lixom..
Eeeeh, jag är nervös för lägenheten bara.. det är det..
Gymma igår, jag har ont idag. Vart även inlåst 1 och en halv timme i min puppa igår. Nix, skojar inte. Kunde inte ta mig ut så där satt jag och virkade (stackars mig?)
Ikväll är det filmkväll delux. Jag väljer film och då blir det "Dumma mig" och en stor skål popcorn tillsammans med mina vitchoklad-kokos-nöt-bollar. Dom är en tuff kärlek som jag har svårt att riktigt släppa.
 
25 dagar till hängröv och 18 dagar tills jag få komma hem <3
 
Nu jobb och allt som dagens äventyr bjuder på (ber med trygghet den där där uppe att allt är lika dött som vanligt)
 
Kramizzzzzar ;) //Elinen

Ska bara förtydliga

Hejsan bloggen! (Älskar den 14-is stämplade starten.. :))
Nu när jag av någon idiotisk anledning som jag inte kan sätta fingret på har klivit ut i mediavärlden med bland det kassaste jag kan tänka mig har publicerats (ja har inte vågat titta än men minns hur missnöjd jag var efteråt) så vill jag nu bara förtydliga för min T, genom att skriva här oxå, att hämnden är ljuv. J*vligt ljuv för att vara exakt..
Så ljuv att du inte kommer hänga med i svängarna..
Det om det!

Annars då? Jo, dagen har precis startat, jag har fått sova ca 10 timmar inatt. *glad* men inte samanhängande. Har lärt mig att jag inte kan få allt (endel måste köpas eller bara drömmas om) så jag är rätt nöjd över det jag fick i sömnväg. Hur jag mår? Eh.. inte så viktigt. Om jag är glad? Skulle jag, Elin, vara nått annat? Om jag är där jag vill vara i livet? Meeh vilka jobbiga frågor du har på morgonen dåååå....
Att min hjärna och jag inte är på samma nivå, det har ni stött på förut här. Detta var bara en förtydligan! Detär nog nått sånthär som jag och min förvirrade spindel sysslar med om dagarna. Så låter våra diskutioner helt enkelt.. Iallafall såhär tidigt på morgonen.. ;)
Nu mot förrådet och ännu en underbar dagdär vi har " mjuka och hårda saker"
 
 Tänk.... .. Tryck... .. Tala!!!!!!
 
Hoppas ni där hemma får en underbar fredag. Snart är det helg för er :)
Kramar om en massa//Elinen
 

Hemlängtan

Hejsan!
Idag har jag jätte hemlängtan. Inte kanske så överhängande just i detta nu, men när man ska sova är det svårt att koppla bort. Tänker inte så mycket. Längtar bara hem. Komma bort. Skita i det här en stund. 11 veckor med jobb VARJE DAG är inte okej. Borde inte vara lagligt. Borde vara straff på puckot som kom på det! Check på den!!
Att varje dag behöva ta tag i sitt jobb och aldrig vara bara sig själv. Alltid behöva samarbeta. Alltid behöva komma överens. Alltid kommunisera. Aldrig kunna ligga och peta navellud i sina baxade gröna manskallingar och räkna spikhål i taket och ta en öl. (suck, nu ballade det ur) Inte för att jag skulle ta mig tid till det hemma. MEN att kunna. Friheten. Möjligheten att kunna betämma själv. Här är man bara en marjonett..
Nej, ikväll blir det grillad macka hos amerikarna som en *upp-poff* om det kan få funka. Sen gå och duscha/duscha och sova. Jag måste få sova. Jag vill vara pigg. Jag vill orka vara 3 veckor till. Orka vara en ok arbetskamrat.
Suck... det är jobbigt nu..
 
Min braiga bok i solen blir det nu :)
 
Saknar er! Saknar Sverige! Saknar Svenssonlivet! Snart längtar jag tillbaka...
Kramar om//Elinen
 

Dansa.. pausa.. dansa.. skriv

"You fell for her like a trigger tree
It’s understood ’cause you can’t leave"
 
Kafferast, typ. Sitter och dricker iste som jag så lycklig hittade hos amerikanarna igår. Men endå var inte det de bäst hos dem igår. Nej, jag prövade göra min egen varma macka. Det mina vänner var smaklökarnas höjdpunkt. Dom har massa olika pålägg, tror jag tog 3 olika köttsorter, tomat, lök och en skiva "vanlig" ost. Himlans så gott det blev och jag njöt i fulla drag. Plus att jag unnade mig en fanta jordgubb. Snart ska det expriment groggas på den godingen.. snart ;) Och ja, det är en sockerkick delux och det är nästan så det lägger sig som ett lager i munnen efteråt eller så kan man beskriva det som att jag blir törstigare av den. Men nej, här nere iallafall är dt ett guldkorn i vardagen. Det eller "utlands"-pepsi.
Idag är jag lite mer utvilad och spenderade kvällen med att titta på cougar town. Dom är så underbara så det är omöjligt att låta bli att skratta. Ska absolut ha ett vinglas i den storleken och jag ska absolut (utan problem i min krets) ha sådär tokiga vänner. Tror jag är nära, väldigt nära, att lyckas.
Kanske skulle sätta mig med en tidning en stund? Blir nog så :D
Sen ska det dras vidare i jobbvärlden. Vet inte rikigt vilket hörn av idéer jag ska börja men ser ut att bli avvecklingspallen allra först. Därefter den spännande inventeringen. Behöver jag säga att jag längtar? Behöver jag förtydliga ironin?
 
"en milion på banken, men ingenting att leva för.."
Om någon timme är det solning sålänge jag bara kan. Ska läsa min underbara bok med. Och njuta. varva ner. Leva. Vad händer med mig?
Ikväll är det pizza (som jag då så väl förtjänat) och efter det är det prome med bokband och sen dra Golligocken till gymmet för att inte tappa alla muskler. Tror jag fick några nya milimeter igår med kroppsskydd och vapen, men det räknas inte. Mosa lite ikväll ska bli skönt..
 
Nej, nu vart det inte någon tidning. Fikapausen är över. JOBBAAAAAA!! :D
 
"Aqui nosotros somos los mejores, no te me ajores
En la pista nos llaman "Los Matadores"
Tu haces que cualquiera se enamore
Cuando bailas al ritmo de los tambores
Esto va pa' las gatas de to's colores
Pa' las mayores, pa' las menores
Pa' las que son mas zorras que los cazadores
Pa' las mujeres que no apagan sus motores
Tenemos tu y yo algo pendiente
Tu me debes algo y lo sabes
Conmigo ella se pierde
No le rinde cuentas a nadie
Tenemos tu y yo algo pendiente
Tu me debes algo y lo sabes
Conmigo ella se pierde
No le rinde cuentas a nadie"
 
Kramar om//elinen
 
 

Musiken strömmar... som tur är

Jaha, efter midsommar var de svala dagarna här nere över och värmen kom tillbaka. Inte varmare än innan, men så det räcker för att skallen ska bli helt kollrig framåt eftermiddagen.. (som att jag försöker lura er att det inte händer hemma utan bara är av värmen)
Min kropp har läkt ihop fint efter min "taggtråds"-kyss. Jag hade tänkt göra mig en tatto som minne av detta, men nu vart det betydligt billigare. Ska försöka komma ihåg att sätta mig med mamma och fråga hur många av mina err hon minns vart dom komme ifrån. Det är hopplöst och fler kommer det bli, hur jag än ter mig.
Sitter nu och ska plita vidare på hemsidan som sakta men säkert får till sin form. Men det tar tid. Mycket tid... Tid jag inte har. Fast å andra sidan, jag har inte det minsta brottom. Har den inte blivit klar det senaste året jag "ägt" den så ska det väl inte vara fixat på en pisskvart heller. Även om jag alltid hoppas på mirakel ;)
Mulen fick sig en fylld tank och en dusch (som jag lite oplanerat men med glädje delade med den) innan jag strategikt bytte ut den mot en tvätttid på verkstan. Behövdes. Jag vill ha ett eget tvättschema till min privata tvätt!!  Lykades även lämna in min sandfärgade tvätt hos tyskarna så jag kan byta min "kaffe-shorta". Luktar egentligen rätt gott men ger lite fel intryck av mig.
Jag har missat min nya rutin kaffedrickande, men har börjat plugga på det tyska ordet för choklad istället. Det här var ett spännande 24timmars pass med Heidi (som hon uttalade det, vet inte hur hon skriver det) har lärt mig lite tyska, lyssnat på mycket tyska och pratat engelska dagarna igenom. För vi har pratat mycke, för att vara 2 helt främmande människor inom militären. Vi gjorde ett bra jobb och hon var väldigt snäll. Hoppas hon kommer ihåg att komma och plocka upp mig på förrådet så jag får stå på ett av taken på flygfältet och ha ett plan påväg att landa över mitt huvud. Måste vara en mäktig känsla!
Lägenheten är, ja, på god väg... j*vligt god väg att bli MIN! Bra pris, bra planlösning. Massa möjligheter och jag spricker av ideer här nere. Har skickat hem påskrivna papper så dom kan lösa det här åt mig utan allt för mycket hopp och hipp. Jag vet att jag kommer vilja måla/tapetsera om endel och att jag kommer sakna endel stora saker i början när jag flyttar in. Men jag känner ingen panik alls. Sakerna jag äger står inte och brinner och jag känner inte att jag behöver ha det perfekt direkt. Jag jobbar gärna lite på lägenheten innan jag drar fram alla saker, så det blir mitt och inte förra ägarens stil på det hela. Och soffan, att hitta den perfekta soffan, DET kommer ta tid. Jag HAR tid ;)
De är snart Ramadan här nere och jag blev såklart barnsligt intresserad hur det där funkade. Kanske tyvärr, kanske bra, men jag är hemma då iallafall. Annars hade jag hakat på denna spännande tradition som är det enda i denna religion som fängslat mig såhär långt. Det är häftigt att dom har små matfester när solen gått ner varje kväll och sen är som vanligt på dagarna utan mat, vatten och sex. Sex klarar jag mig utan här nere, inte åt jag går runt och lider av eller sör mig på, men mat och vatten. Främst vatten är rätt viktigt för en blekfis som mig i denna värme. Vi får väl se. Kanske har mig en egen ramada eller hakar på dem sista veckan när jag kommit ner igen. Vi får väl se,,
Sola har kommit lite skimundan i jobbet de senaste dagarna och det ska det återigen bli ändring på. Måste börja njuta mer, må bra, känna att jag lever, stärka mig innifrån (inte vet jag hur men kommer säkert på det på vägen..) Mer promenader, längre och saktare om så behövs. Bara gå. Bara må..
Just, nu är det mindre än en månad tills jag fyller med. Såhär ser planen ut såhär långt. Jag kommer bjuda min släkt och mina närmsta vänner på ett bakkalas. Inga pressenter, bara dyka ner en timme eller hela dagen, prata skit, kramas och ha trevligt. Blir grillat på kvällen och då får man ta med sig det man vill grilla och så bjuder jag på dricka (alkoholfritt) och det runt om. En skön kväll. Inte fylleslag. Visst, troligast är att jag kommer gå runt och smutta på ett vinglas, men det räcker så. Det ska njuuutas denna födelsedag! :D
Jag är fullt medveten om att det är mitt i semestern och att folk är borta eller inte har tid, men det gör inget, kom som ni är, om ni har tid och åk sen. Eller tacka nej! Jag tycker om er endå!
Hoppas ni  har det så bra det går där hemma!
Men nej, nu lite pill på hemsidan!
 
Kraaaamar om//Elinen

Spännande dag med mina nya vän

Hej!
Idag har jag haft en otroligt jobbig och spännande dag. Jobbig för jag gillar inte sättet jag behandlar människor, barnens misstänksamhet och allmänt, Afghanistan.
Roligt för jag hittat mig en ny vän som jag pratat engelska med hela dagen och som lovat mig ta mig på äventyr. Jätte kul är det här faktiskt! Och sen så har ja fått se afghanska kvinnor under burkan så att säga. F*n vilka hotta brudar. Och vilka kläder. Make up, hela kittet. Facinerande delux!
Mer roligt är att mamma gillad lägenheten. Närmare och nämare tar vi oss sakta men säkert. För övrigt så kommer jag inte lämna in Mulen i morgon (min nya coola ride) bara för att JAG VILL INTE och sist men inte minnst är det jag och min AK5a som nu checkar ut ur searchgirl båset och checkar in i duschen, för f*n vad jag luktar efter denna tunga dag.
Mohahahaha...

Kramar om
 
 

Nu bränner det lite i knutarna, faktiskt

Ja, det är som så att nu ska jag smita in på ett kontor och få mina biljetter bokade HEM <3 Känns hur skönt som helst! Visst, det är 3 veckor kvar och visst, jag längtar redan sönder och samman. Men det känns ändå nått otoligt bra att det faktisk är så nära så att jag snart kan ta på det i pappers form :)
Har börjat "för njuta" av denna redan.. suga på karamellen så att säga. Börjar bli rikigt braaaaa på det här nere. Hihi!

Hoppas ni där hemma får en bra måndag!
Själv ska jag från 12 jobba häcken av mig i 24timmar. Men det är nog bara bra..
Kramar om//Elinen

Min värld och mina drömmar

Tror inte ni kan förstå hur nervös och spänd jag är. Kan denna affär verkligen vara sann? Kan det rinna på fint nu och jag faktisk faktiskt ha flyt? Vill hoppa och studsa av glädje, men vågar med detta som med allt annat, inte riktigt ta ut det i förskott. Jag skulle bli så besviken. Visst, jag låter glad, berättar om det och är allmänt uppåt. Men då förstår ni inte mig om ni inte inser att det finns bra mycket högre nivåer av lycka i mig än så ;)
 
Som den dagen jag kan skaffa mig en hund. (jag säger och skriver jag, fast jag är väl medveten om att som jag har det nu kommer jag aldrig kunna köpa en hund och sköta den helt själv. Jag måste vara ett "vi") Den dagen kommer var minst lika underbar som den dagen som jag är gravid. Eller som den dagen man hittar det perfekta huset. Eller den dagen man får höra orden "vill du gifta dig med mig?"..
Det finns så många stora ögonblick i livet, och jag har dom flesta kvar. Ibland gör det mig ledsen att mina drömmar och planer är så krossade. Ibland ler jag åt alla blinda steg jag tagit. Dom som mest bara lett mig på omvägar från mina drömmar och mål..
Men dom har lärt mig mycket. Dom har lärt mig hoppats, men inte räkna med någon mer än mig själv och ibland inte heller mig. Men jag vill lita på dig igen och på alla som förtjänar det. Det kommer en dag till det. Jag lär mig, slickar mina sår och längtar hem till det liv jag faktisk sprang rakt bort ifrån.
Och jag har insett att jag behöver prata mer med min familj om det mesta. Dom behöver vara med i min lek för att jag ska kunna leka den. För den är alldeles för mycket "fulspelad" för att jag ska kunna vinna den själv..
 
Ihop med er mina riktiga vänner och min T som alltid är där för mig och familjen så kommer jag kunna stå stagit igen. Och jag längtar så..
 
Kramar//Elinen
 
 

Det vart bra.. faktiskt!

Känns lite som tur att jag kapade Afghanistans-midsommar så tidigt. Det gick inte att bli besviken. Lekarna gick bra, jag pimpade en pappskytteguppe med midsommarkrans och spelade vollyoll med grabbarna. Jag var kass, men dom lärde mig mycket och jag vart helt klart bättre och bättre. Fick ju till och med till serven tillslut. Så jag kommer nog tvinga dom ha med mig flera gånger.. Efter det vart det god mat. Senapssill, lax, färskpotatis och grillat. Avslutades med JORDGUBBAR och grädde med flarn på sidan. Det var så gott så jag var värld en backning på den. Haha! Gick sen till kontoret för att kolla mejlen, mest för att gå ner lite mat antar jag då min mage skrek av smärta efter sista jordgubben. (Tänk att jag fick jordgubbar på midsommar) La upp en bild på fejan. Tyvärr kan jag inte längre lägg in bilder här efter att dom gjort om blogg.se (första BIG fail) så nu blir det inga bilder. Irriterande. Skulle lagt upp en massa innan. Men inte visste jag att dom skulle göra om den nu, trodde bara det var förändring påväg. Men vad då.. Sen var det tillbaka till tältet och där blev jag inbjuden i en puppa med musik och glada ord. Satt och pratade med Nicke hur länge som helst, såklart mest om jobbet, men det var kul. Det behövs pratas. Vi har dålig koll på varandra eftersom vi jobbar på olika ställen. Hoppas se varandra mer efter detta.. såklart :) Men det var kul att bolla och sjung lite. Sen drog dom för att se på fotboll och ta en öl eller två och jag kröp in till mig och satte igång att virka. Den är klar nu. Om jag inte sprättar upp lit eoch modifierar... vi får se. Ögonen såg i kors och jag somnade glad..
Så tillslut fick min midsommar allt; lekar, vänner, jordgubbar, "elin-pimp" och endel fylla :)
 
Tack för ett okej midsommarfirande och tack ännu mer för en helskön kväll!
Kramar om//Elinen
 

Så var det midsommar!

Det är midsommar! Så glad midsommar på er mina vänner :)
Just nu är jag nyfiken, mest bara det. Nyfiken på snabbfot, midsommaren hemma, bröllopet som äger rum idag (lycka till!), Mu´s karl (karlar i allmänhet antar jag) och såklart lägenheten. Har hon dött eller? Vill inte att hon ska hittat någon annan intresserad, nu när jag fixat ALLT! Det är bara att skriva på pappret när hon vill. Tänk vad skönt det vore...
 
Hur gott vore det inte med äppel-kake shots idag?`Midsommar till ära? Varför var jag inte så smart så att jag köpte med mig lite starkt drickbart ner hit för nödsituationer som denna?
Som ni kanske kan läsa mellan raderna är jag rätt besviken på min midsommar här nere. Som jag förstod det var jul och midsommar "soldaters kalasdagar". Det skickades ner massor som var för att de 2 Svenska tillfällena skulle vara nått extra och för att de 2 gångerna höll svenskarna på sina traditioner, militärt och civilt. Men såhär långt är jag bara besviken på denna midsommar. Jag har inget emot att jobba, faktiskt inte. Men att det som ska föreställa midsommar här nere inte är bättre ordnat och uppstyrt, nej jag förstår det inte. Och varför ska det komma hit massa folk som jag inte känner eller har nått med att göra (jo jag jobbar på förråd och har med alla att göra men va f****n..) och leka lekar med mig och mina midsommar-vänner? Förlåt att jag är elak och inte vill leka med alla, med midsommar är nått man firarmed folk man känner i min mening. Hur som så är jag nu "lekledare" (förvånad?) så att jag slipper leka. Jag får istället hålla i reglerna och diska de som inte spelar efter reglerna. Jag har blivit en hård människa när det gäller att tulla på regler. Och de där söta valpögonen äcklar mig mer än någonsin när dom försöker komma ur det. En käftsmäll så jag däcker funkar nog bättre skulle jag tro..
Dagen till ära är det målnigt (som de 3 senastedagarna) och småduggar med jämna mellanrum. På gårdsplanen håller mekanikerna på att slå upp ett stort tält som behövs för vidare aktiviteter nästa vecka. Presseningen luktar granskog. Svenska j*vla granskog. Hur den lyckades konserveras så fint ochfölja med hit är en gåta, men ibland slår sånna lyckliga stunder till och gör mig glad. Jag är svensk, och jag älskar mitt Sverige <3
 
Här nere förvånas jag mer och mer av Afghanistan. Jag fårstår mindre och minde hur man kan lösa ett lands problem genom diplomatiska steg när byarna har inavel, IQ nivån är som en tandkrämstub och endel byar till och med har simhud mellan fingrarna. Hur ska dom klara av att lyfta ett land som är fattigt och såfort dom får pengar tänker dom "åh, vi bygger en moské" inte "vad ska jag bygga för framgångsrik industri som ger jobb". Relionen här nere får mig att spy. Tänk själva är lika konstigt här som innom militären. Inget utrymme för sånt, nej nej.. läs detta och gör exakt så. Och inga utsvävningar. EXAKT, följ och lyd.
Men dom har ju pli på kvinnorna iallafall.... (?!)
 
Nej midsommar var det! Ska se efter om jag inte hinner fixa mig en blomma eller två :)
Hoppas ni får en av de bästa midsommrar någonsin, att solen faktiskt skiner på er och att ni får en kanonfylla! Haha...
Massa massa kramar//Elinen
 
 

Som om det spelade någon roll..

Nervös och hispig. Trött efter en svettig och hård dag. Inte hungrig för fem öre..
Snart ska det tas en prommenad med bokband i skallen. Första gången på 3 veckor. Kanske glömt hur boken började?! Sen är det en sväng intervaller efter det (ca 4km) och det ska bli skönt, tror jag.
 
Sitter och kollar upp runt lån. Har gjort en perfekt uträkning som gör att jag kan betala av allt tills jag är hemma och då vara skuldfri. Plus att jag har råd att resa och har så jag klarar mig om nått händer (tex kylen pajjar eller nått annat som man aldrig vill ska hända men såklart ändå händer..) Tycker jag tänkt på de största viktiga bitarna här men nu är det ju det, hur får jag till lånet som JAG vill. Eller ska jag helt enkelt låna pengarna "av en vän" och betala tillbaka till denna. Det är ju absolut billigast. Och för mig kvittar det ju egentligen vilket, bara man kommer överrens vad denne ska ha "för besväret". Särskilt om banken ska knyta lånet under ett år. Det är det inte värt, pengamässigt. Då kan jag lika väl spara den amorteringssumman till "projekt" i lägenheten. Jag är inte den som är den..
Men vi får se. ska prata med familjen ikväll och antagligen banken i morgon. Det är tyvärr inte ens säkert att jag får lägenheten. Men, det skulle sitta fiiint.. Och jag skulle bli så glad :)

I morgon är det fin fina midsommar. Dagen då varje svensk klär sig liite somrigare än vad vädret tillåter och dagen då det, vad väderleken än säger, alltid lyckas ramla ner några droppar regn och bli kallt på kvällen. Här nere ser det ut att bli en varm och solig dag. (konstigt?) Men midsommartraditioner kan man nog glömma i det stora hela. Jag håller i HF (huvudförrådets) station. Är inte helt hundra på vad det kommer vara än, har inte bestämt mig. Det dumma med att jag tog på mig detta är att jag inte får vara med och leka eftersom jag håller i stationen. Men vad gör det om hunda år? Nästa sommar är jag nog full och leker i vanlig ordning igen. Spelar roland detta år...
Det ser iallafall ut att bli rekar, tipsprommenad och avsluta det hela med middag på kvällen. Sill har vi fått ner hit i "mängder" och det ska bli gott gott faktisk. Både potatis och socker i morgon alltså.. Midsommar var det ja!
 
Nej, nu till tältet och byta om för promenad, sen hit och kolla om jag fått svar och ringa lite. Sen är det intervaller som gäller. Behöver jag berätta att jag hatar att springa, eller kommer ni ihåg det endå? (Haha)
Håll gärna tummarna är hemma så jag får boende, kärlekn (T) och äventyret till vintern <3
 
Kramar om//Elinen

God morgon

Dom har gjort om blogg.se. Förstår ni hur svårt det är att sätta sig kl 07,15 och inse att man måste koppla på hjärnan?! ;) Hitintills är jag nöjd med designen, men jag hinner nog hitta finesser jag inte gillar med. Ge mig tid bara..
Men oj vad klockan är mycket. Sjutton oxå. Dax att jobba. Mamma skickade med nagelack med i super paketen. Hahah, så nu ska det bli färgglada med hållabara naglar idag. Dom går ju av så långt in så jag vill gråta vaje gång. Spelar ingen roll hur kort jag klipper dem (I-landsproblem)
Men jag är nöjd. Vet att herr D landat hemma, att Mu äter sushi och att T laddar för midsommar som som vanligt kommer bli storslaget. Bara min Björn kvar, men hon slår nog på stort i vanlig ordning <3 Så har vi snabbfot, som mest bara behöver vara ledig i mitt tycke. (Ta hand om dig!) Lola som planerar bröllop och bara är en sån där perfekt hallstafru ;) Säkert glömt massor av er omtyckta, men ni är egentligen inte mer glömda än jag är här nere..

Jag hoppas iallafall att ni alla får en kanonmidsommar och att jag Skickat tillräckligt med sol så ni klarar er hela helgen :)
 
Kraaaaaamar//Elinen

Tankar

http://www.blocket.se/vastmanland/Salsater_3__5_rok__160_kvm_41090100.htm?ca=9&w=1

Ja, vad ska jag skriva. Länken över går till mitt barndomshem. Jag avr dum nog att klicka mig in och titta. Dom mysiga grannar som flyttade in där efter oss har gjort huset till ett vitt vitt vitt vitt hus. Mamma berättade att dom hade gjort om. Jag vägrade gå dit och se förändringen. nu: Lantlig idyll. Likt en "bo på landet" tidning med bilder från alla olika perfekta magasin. Jag tycker det är jätte jätte fint, dom har garanterat lagt ner kärlek i det hela. Men... varför är ALLT vitt? Fy..
Om jag hade pengar hade jag nog slagit till. Det blev ju folk av mig med så det borde vara ett perfekt ställe att växa upp på. drömma kan man..

kramar

Några bilder


Såhär såg det ut i den "puppa" som nu är mitt Afghanistanshem


I början så kunde det även regna visade det sig..


Bor precis bredvid flygplatsen så det är mycket flyg, natt som dag. Det har blivit en vana, men det är mest bara mysigt.. (idag)


Tockisrapport

Detta har hänt lite kortfattat: (om det går)
# Jag började titta på lägenhet, hamnade i budgivning. Gav mig av den enkla anledningen att jag nog egentligen inte vill ha den.. tror jag
# Fick post från Sverige! Familjen hade skickat ner ett STORT paket med 3 kartonger popcorn, nudlar, lite godis, tandkräm och flingsalt. Fabian vilken underbar familj jag har :) Tackar så jättemycket *tår*
# Unicks en hel eftermiddag med herr D som skulle ham på ledigt. Skönt gäng. Massa prat. Mosade mat. Huaa..
# Lyckades med konststycket att gå rakt in i taggtråd. Och då inte den vanliga gamla modellen utan den som är som rakblad med piggar åt alla håll (ska visa på kort sen) Kan säga att jagvar skapligt arg där jag stod, satt fast i huden och svor. Idioter, finns väl inget som behöver hindras med sånt över vägen här?! Men det kom en stackars tysk med pannlampa löpandes som fick hålla still tråden så jag kunde ta mig loss. Blev omplåstrad. Nu är allt ok!
# Flyget kom med 3 ny/gamla arbetskamrater. Massa kackel. Jag hade häcken full och förklarade för en kund att jag hade häcken full och sket i att han hade brottom då jag inte kunde göra det han ville på de 5 minuer jag hade från att jag fick uppgiften till dess att han ville det skulle vara klart. Tror det gick inte. Jobbat på som satan, all day.
# Kom saker till mig med Golligoken! Ett par as snygga shorts. Ska visa bilder. Dom är läckra som saaatan. Mormorssaft som jag ska pröva göra iorning när jag kommer hem till Köping. En liten dator som jag ska pröva om det är något jag skulle använda hemma. Lite piller, men inte dom jag ahde behövt mest :P Ja.. jag tror det var allt. Tyvärr var saxarna inte med, synd men så det kan vara..
# Igår kväll vart det prommenad igen och jag mördade sen Gocken på sit-ups. Bara så ni vet är jag grym..

Tror det var det i det stora. Massa jobb är det just nu. Ska ta mig i kragen och vila lite med om dagarna..
Ps: Mu kollade en lägenhet åt mig igår ;) ds

kraaaamar//Elinen


Äntligen måndag

I min värld har måndagar blivit bra dagar. Det händer massor och blir varje måndag okej att räkna bort en vecka till till hemfärd. Nu 4 veckor :D

Inatt var det i vanlig ordning stjärnklart. Det är vackert och jag kan känna igen endel stjärnbiler hemmifrån. Oftast aningen snevridna, men vad gör det? Jag har kommit på att här nere överskrider jag min mörkerrädsla varje dag. Kl20.00 är det svart här. Inte helt, stjärnorna lyser upp och när månen behagar lyser även den upp. Mörkerrädslan har vart min störsa skräck här i livet (ihop med totalpsykade människor som gömmer sig i mörkret och vill mörda) och här nere borde det kännas ännu mer påträngande. Men det är totalt omöjligt. Jag skulle behöva natt mig själv runt 19, och det är då träningen drar igång. För någon vecka sen hoppade nått upp mot mig där jag gick på vägen och mosade på till musiken. Behöver jag berätta att jag bokstavligt talat höll på att dö. Skriket hördes säkert över hela stora kampen och pulsen var.. ja, hög?! Jag rörde mig därifrån och slog av alla kläder då jag var rädd det var en sån där hoppande kamelspindel. Jag vet än idag inte vad det var och lika bra är nog det. Det är den hemskaste tanke jag har när jag går runt här och på nått vis så är den där kamelspindeln så mycket bättre än det jag tror gömmer sig i mörkret hemma.
Inatt vaknade jag upp ur en hemsk dröm. Minns inte vad den handlade om eller vad som väkte mig. Men jag låg där i mörkret och ville gråta medans jag fokuserade på vart jag var, att inget hade hänt och att jag var tvungen att somna om. Jag villar inte mardrömmar (vem gör det?) och har extra svårt att hitta lugnet när jag inte är hemma.
Vart är mitt hemma..?

Kram på er!!//Elinen

En riktigt sovmorgon

Yes, äntligen har jag tagit min förta riktiga sovmorgon. Satan (ursäkta) vad skönt det var. Visst jag vaknade till några gånger och jo, det var väl egentligen onödigt att vara uppe till 12 och plita med hemsidan för att sedan sova bort hela förmiddagen dagen efter. Men det var skönt, kändes lite som hemma. Fast endå inte alls..

Idag, om någon timma ska mina föräldrar gå och kolla på en lägenhet åt mig. Jag vet inte vad jag förväntar mig i det hela, eftersom jag inte är där och kan köpa den och heller inte kan lösa det här nerifrån. Vill jag ens ha den? På riktitg? 5 månader innan jag ens kan använda den? Men jag vet att jag skulle vilja ha den av den anledningen att den är egen, inte som någon lägenhet jag sätt tidigare och bara det gör den så charmig att jag vill skrika hela vägen upp till Köping - Jag tar den nu på rak arm! Men, drömma är jag bra på. Och jag är säker på att det är fler som sett det jag ser i den.

Nog om det, ska ringa dem senare och höra domen. På nått vis hoppas jag på att den antingen är skit eller att jag kan få den på nått mirakulöst sätt. Senare var det ja...

Idag blir det jobba. Vi har fått mycket gods och jag hoppas mest på de pallar med post som dimpt ner. Hoppas hoppas hoppas. Det är nog mitt ord, hopp! Jag hoppas ALLTID! Alla har vi ett ord som beskriver oss. kan det var mitt?
Men det är inte dom jag ska jobba med. Här finns mycket mer "tyngre" ,haaha, grejer att handskas med för mig. Det är lite det jag är gjord för här nere. Nu på schemat ska det tas en kopp kaffe och så dra igång. 13minuter tills portarna öppnas och allt drar igång. Hoppas på en favvorit från igår.. hoppas
 
Hoppas ni har en bra söndag hemma. Hörde regnet öser på idag med. Inte okej! Forsätter skicka sol!
Kramar om//elinen

En fin väns dikt:
"Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won't feel insecure around you.
We are all meant to shine, as children do. It's not just in some of us; it's in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others."


Berättar lite mer..

Jag har en ödlefamilj utanför tältdörren precis. Dom är söta och max en dm långa. (jag skriver max för jag hoppas slippa se större djur än så här nere, tack) Dom ser ut som små drakar med antydan till de där leguanliknande manen och så sangfärgade, smått spräckliga. Snabba som satan. Men så länge dom springer bort från mig istället för att anfalla är jag glad.

Nyss tagit mig en skön solnedsgångpromenad. Underbart!
Sitte roch plitar vidare med hemsidan, lite oseriöst nu när jag skriver här men jobbar vidare. Hoppas kunna få till den ganska bra här nerifrån så jag inte behöver lägga massa tid på den hemma. Vore så skönt att ha den funkis när jag kommer hem helt sen.. Men det är LÅNGT dit. För här nere fick jag ju massa massa idéer på hur den ska se ut. Och det kan ju inte bara vara enkelt heller. Nej, här ska det vara si och så såklart. Galenpanna i allt jag lägger ner själen i.

Imorgon när jag vaknar börjar min utmaning med mig själv! Lyder som följer:
Från och med nu är det kolhydratstop på mig. Inge pasta, potatis eller ris. Heller inte vitt bröd, fett eller socker. Dricka är okej i alla former av den anledningen att jag måste dricka och dricker dagarna igenom. Annars är det protein och sallad som gäller för mig. 3 Fasta måltider, inte mer, inte mindre. 
Nu ska det kämpas..
Det här ska gå hur bra som helst. Kanske inte kommer orka skriva lika mycket här dock då detta kommer ta på enerin. Men det ska jag nog överleva. Tror jag ;)
Det handlar om en månad. En månad med träning och denna idé, sen mina vänner är jag HEMMA 3 veckor. Det är lycka det! Som det är nu tränar jag minnst varannan dag och då oftast den senaste tiden med en ca timme lång PW och sen endel övningar efter det som jag inte avslöjar. I veckan kommer Golligocken ner och då läggs det in gym igen (om vi får komma in i Gorilla fabrikken för norskarna snart) plus att han köpt med lite skit vs "Elin-hjälp" som ska hjälpa mig lite på traven. (Han blir ju musklig klenisen ;) Hahah! )

Tar mig en Paffaello till och njuter av varje tugga...
(tror jag äter kokos för det är helt vitt på golvet runt mig *osyldig*)

Nej, mer själ i hemsidan! Snart sova. Och ska sova lääänge <3
Kramar om//Elinen

Ps: Nu kom jag på varför jag skulle ta med mig kameran. Blir inte så många bilder inlagda om man bara har en sladd. Big fail ds.

Hemma prat

Senare ska det ringas hem..
Sitter och pratar med Sah nu. Det är najs. Vi ska dansmatta när jag kommer hem (hoppas hoppas jag hinner) för tillfället känns det som att hem är ganska nära. Och jag har bestämt mig för att leva kungligt på Liseberg om 5 veckor :D Ska bli så satans kul!!
Längtar såå.. Idag drar jag runt med en hemsk huvudvärk. Den där sorten som trycker ihop ögonen på mig och spränger hjärnan när jag lutar mig frammåt. Känner igen den, det är det ända huvudvärk jag är bekant med förrutom de få tillfällen "rosé-smällen" har kommit dagen efter nått kuligt. hihii..

Jag krachade ju en av mina "drömmar" i veckan. kan bara skylla på mig själv i frågan. Och nu när jag skjuter den framför mig skjuter jag samtidigt på min hund-plan. Dom gick ju hand i hand.. Det vart helt plötsligt omöjligt att skaffa en och allt pirrigt skojigt hopp i frågan och planeringen dog lixom.. Fy så dumt!
Så det ska bli fint att gosa med Sah´s när jag tittar hem. Avis som satan på henne, men det vet hon ;)

Nej nog för nu!
Nu ska jag sola. Hörde det var regn hemma. Skickar mer sol!
Kramisar//Elinen

PS: Ikväll ska det äntligen pillas med hemsidan igen om allt går enligt plan <3 ds.

rullar vidare

Tiden rullar på. Idag är det lördag igen och framför oss har vi en vecka full med jobb. Det kommer ner massa grejer närmsta dagarna som vi måste fixa med och det ser ut att bli kul. Kommer ner lite folk från ledigt med och det är ju aldrig fel. Så vi blir nästan full styrka: Lite lugnare: Kanske lite mer solning. Eller vad sägs om att kunna ta lite fys? kan jag nog glömma... Men det går bra här nere nu. Det är inget onödigt bitande utan alla jobbar på, pratar med alla och har kul ihop. Undra vad den felande länken vart innan?! hmm.. behövs det funderas? Jag är iallafall toknöjd med stämningen nu och när Golligocken is back in town så ska vi köra igång med den alltid lika roliga inventeringen <3 Men vi ska köra på så vi nästan dör och det ska bli super bra! Snabbt och smidigt. Så när det är gjort, finns inget att klaga på längre och vi handskas med vårt eget "arv". Så trött på allt konstigt skit de andra lämnat efter sig. Saker som dom säkert till och med glömt att dom har rört en gång i tiden.. Men jag kan inte vara bitter på dem. O ett per månader är jag påväg hem och då är det inte mycket mer än det jag skriver ner i min komihåg mapp som kommer existera i skallen förutom att jag just ska få komma hem snart. Och solen och träninge, såklart ;)
Det är nu 4 veckor och några dagar tills jag får ta mig hemmåt för första gången på 13 veckor. Efter att vart hemma bara på helgerna i 3 och en halv månad och sen vart här nere och jobbat dygnet runt alla dagar i veckan så känner jag att de där dagarna hemma, egenstyrda, är nått som jag så väl behöver! Och sova. Kommer nog sova hela flygresan hem. Skulle inte förvåna mig ett dugg..

Men nog om drömmarna. Ta tag i min framtid nu!
Ha en kanon lördag och hoppas ni har massa sol och värme.
Kramar om//Elinen

"Du blir inte av med min kärlek till dig hur du än vrider och vänder på dig. Vad du än gör så kommer du veta att den alltid finns där. Till dig"

Hoppade precis i brallorna igen.. Suck..
Tänk vad skönt det vore att ha sina egna underkläder och inte behöva klä sig för att äta frukost. Bara dra på sig ett par av de skönaste trosor man har och en bylsig tshirt och sen hasa runt i det en stund på morgonen. Inte behöva tänka på vem som ser en, inte behöva klura på hur mycket skit man kommer få för att man inte är reglementsenlig och sist men inte minst: INTE BEHÖVA BRY SIG OM NÅTT! Enkelt. Inte behöva klura på om man lutar sig frammåt om det är provoserande eller om man anses slampig när man plockar upp den tappade pennan. Eller om man kan gå på toa på natten UTAN ATT KLÄ PÅ SIG EN TRÅD! Inte ens koppla på hjärnan för man behöver inte desifisera typ allt och inget, utan bara göra det man ska.

Sitter och drömme mig lite bort.. Till nått annat en detta. Till nått mer..
Idag kom jag ihåg hur underbart det är att läsa böcker. Såklart ska det ju vara bra böcker med <3

"Jag är här. Jag älskar dig. Även om du måste sitta uppe hela natten och gråta så stannar jag hos dig. Om du behöver tabletterna igen, så ta dem bara- jag ska älska dg genom det också. Om du inte behöver någon medicin så älskar jag dig endå. Vad du än gör så kan du aldrig förlora min kärlek. Jag ska skydda dig tills du dör, och efter döden ska jag fortfarande skydda dig. Jag är starkare än Nedstämdheten och jag är tapprare än Ensamheten och ingenting kan någonsin trötta ut mig."

Är det inte vackert? Jag tyckte det. Jag behövde läsa det. Och jag ska fortsätta läsa det. Fast det inte är till mig är boken nått enormt bra såhär långt. Bra för mig!

Nu är det för länge sedan sovdax, eftersom jag inte tränat. Men ikväll har det vart kurs i motoroverall så har någon form av dispans. eller nått.. Frågan är vart jag ska äta frukost i morgon då det hänt endel och jag inte får äta där jag brukar. Hmm.. Kanske är ett tecken? Frukt, kaffe och shake kanske? Kan nog vara så.. Och nästa fråga är, är jag berädd att gå hur långt som helst för att vara glad. Jag vet svaret och måste ändra på det.. *suck*

Ha en bra helg där hemma! Själv ska jag göra allt jag kan för att köra slut på mig i morgon. Det ska bli kul ;) Plan; "Köra slut på Elin så hon sover länge en söndagmorgon" har börjat. Önska mig lycka till!

Kraaamisar//Elinen

Ps: Kalle, lycka till med lägenhetsförsäljningen! ds.

17:25

Har jag nämt att jag MÅSTE brövca cait surfa. I vinter blir det vågsurf och nästa sommar är målet cait surf. Haha, jag har som vanligt vatten i hela skallen! Och vem kan klandra mig här nere när det är så varmt så en pool skulle vara nått man gav stora summor för att få doppa sig i?!

Dag 2 med kaffedrickande. Eller, ja hur man nu såg på de knappa 1 dl kaffe utspätt med liknande mängd mjölk. Om man ens kan kala mjölken mjölk här nere då dom håller sig i ETT ÅR!!! Vill inte ens tänka på det..

Nu ska jag ta och lägga mig och läsa min braiga bok "Lycka, kärleken och meningen med livet!" tills det är dax att vandra mot maten och sen träna mig. Blir en "dubbel" PW som avslutas på förrådet med lite övningar. Jag har fått tillbaka lite armmuskler under hullet *stolt* Poängen med att vara på förrådet är att jag är helt själv (:ingen kan se mig och dömma) och kan poppa min egen musik på hög volym. Skön del i min vardag jag hittat.

I morgon är det fredag :D
Jag förstår inte att de orden fortfarande klingar så skönt i tanken. Det är ju bara en vanlig jobbardag i min nya värld. Fy f*n för att jobba varje varje dag..

"snart" är jag hemma//Elinen


Blodspill på förrådet

På nått vis ser jag direkt på BB om det är så att han gjort sig illa. han gör som min storabror och gömmer det lite fint. Jag ser ju att han inte dör av förblödning på sättet han är men att han har nått i droppande format. Toker! Så det har plåstrats lite. Och varför? Jo, borren slet sig lite och det vart ett litet sår, men när den slet sig andra gången tyckte han det behövdes plåster. Haha, den karln är spännande.

Och sen vill jag be Snabbfot så hemskt hemskt mycket om ursäkt för mitt snekliv igår. Jag vet ju att du inte vill att din adress ska stå synlig för allas ögon. Så förlåt, vet inte vad min face hade för cp-ryck. Och det är så illa att jag inte har någon telefon heller, så det inte gick att stoppa. Förlåt förlåt förlåt..

Sen vill jag berätta att inatt drömde jag för första gången på länge. Det var jätte trevlgt faktiskt. Inte nått speciellt, jag snurrade runt någonstans med någon kille som jag överhuvuetaget kunde förstå, hur mycket jag än försökte prata med honom. Men det störde mig konstigt nog inte. Vi hängde ihop och hittade på äventyr och tiden flöt lixom på i drömmen. Vem han var? Ja, hur ska jag kunna veta det? Nån.. 
 
Just nu sitter jag och siktar mot soldäck. Har nyss vart och ätit "kalkonfiskpinnar" som S så fint döpte dem till med spenatbandpasta till och gurka. MUMS! Har nyss löst endel Lift kaos. Det är kul med det systemet. Jag känner mig rätt duktig på det och det är inte nå svårt bara man får veta rutiner och minns rätt meny. Sen rullar det ju på hur fint som helst. Så där ska jag kanske lägga mig i lite hemma. Men blir inte lika kul utan Mgs som ska byta jobb :/ Aja, jobbet. Dom behöver semester nu... mina kära arbetskamrater!

Pratade 1,5 timme med T igår. Behövdes. Och jag tror jag fick ur mig endel bra och mycket vardagsbabbel. Kanske skrämde upp honom lite och antagligen har allt prat sjunkit in i dag så får vi se sen.. Tycker om honom så. Jag är så ledsen äver mina galna tankar som jag inte kan döda.. Men, det blir nog bra det med :) Gillar inte att ta allt över telefon alla gånger. men man lär sig. Blir bara viktigare och viktigare att just prata känslor..

Nej, sol var det ja. Ska ta med mig väckarklocka för si Elin, hon somnar hon när hon solar. Vore hemskt att bränna sig när man måste ha så mycket kläder och inget svenskt tryggt apotek ;)
Mot soldäck, musik i örat och lite sömn för skallen!
Skickar dagligdax sol hem till er där hemma med men der verkar inte riktigt komma fram :/

Kram på er!!//Elinen




Ger upp lite till..

Yes, Repgruppen skulle spela vollyboll halv 4. JAAAAAA tänkte jag och springer in till chefen och frågar om jag kan få vara med. Svaret blir nej. Det hade dom bestämt, mina chefer att det var inte okej PÅ ARBETSTID för att vi hade att göra. Min fråga blir såklart: vad f*n vill alla mig??? Jag förstår inte. Ska jag spela själv eller? Varför straffar dom mig hela hela tiden? Vad gör jag som är så fel? Ska köpa mig en boll och stå och slå själv på kvällarna tror jag...
En och en halv timme 1 gång i veckan kan dom väl vara snälla och ge mig och nästa gång någon annan? Vi behövs inte alla på samma ställe hela dagarna. Okej, ibland är vi lite få och ibland är det saker inplanerade så det inte går. Men det är ju så på jobbet hemma med. Men att bara kapa rakt av att vi inte ska få fysa då det är öppet på förrådet. Vad 'är det här?

Snart får jag väl bara träna 3 timmar i veckan med (efter arbetstid), eftersom vi jobbar 24 timmar om dagen och inte har mer fys i kontraktet än så.. FU*k!!

Jag saknar riktigt fritid. Tid då jag kan göra precis det jag vill. Då ingen kan säga, men du måste jobba, jag behöver.. Nej, jag behöver vara heeeelt ledig. Någon timme iallafall.. snälla?!

//Elinen

Prio ett: trolla med knäna

Det är när det inte syns som motivationen går i botten. Jag känner ju att jag skaffat mig sjukt mycket nya trevliga muskler. Men dom gömmer sig ju under det där hullet som vägrar lämna mig. Och det känna i sig helt världelöst att försöka hitta ork utan socker när vikten står totalt still.. Bläääää!
Igår vart det fys, säkert kunnat göras bättre med lite planering, men det vart helt okej och bätre ska det bli. Vill lägga in morgonpromme igen, men jag behöver ju sova med så att jag gör bra ifrån mig på jobbet. KAN inte gå och vara konstant trött..
Nästa vecka kommer det ner lite "fusk". Se om lite extra vittaminer och mineraler kan hjälpa mig på traven. Och så funderar jag på om kroppen har mer vatten i sig här än hemma. Men, det är ändå inte hela ursäkten för de kilon som finns. Jag fattar inte. Måste nog börja gå själv och äta, för tittar jag så äter jag mindre och bättre än de flesta men endå är dom smala och tränar sällan medans jag kämpar..
Livet ska inte vara rättvist!!! Jag har ju en massa kärlek iallafall <3

Kraaaaamisar//Elinen

Det vart en bra tidag

Morgonpigg? Jag? 1 paret solbrillor i kras. 1 par kvar ;)
Upp 04.30 för att ta en skön morgondusch. Dock är dom inte så sköna längre då det är så kallt i hygienkontainern. Varm dusch löste det en stund och sen var det bara i kläderna och iväg mot förrådet för att plocka fram det som de nerfarande kunde tänkas vilja ha direkt. Sen tog jag en energidryck och en energibar och satte mig ute i den helt okej varma morgonsolen och njöt lite innan kaoset skulle braka loss. Dom som ska hem är kaos, dom som inte föranmälda är kaos och de nya är små lamungar. Måste jag tillägga att lammen blivit färre och kaoset större?! Hihi.. Aja, jag kan inte göra mer än det bästa mot mina kunder. Har jag inga förvarningar eller papper på viktiga skaer dom vill ha ut så är det inte mitt fel och dom får så vackert vänta. Men allt löste sig bra och redan runt 9 var det lugnare och de flästa var så nöjda de kunde bli.
Tog mig då en kopp kaffe (om det nu kan kallas för "kopp" då det var max en dl. Och om det kan kallas för kaffe när hälften var mjölk) och satte mig för att lugna kropp och själ. Missade frukosten insåg jag där jag satt och smuttade och vart väl aningens besviken på att dagens viktigaste mål vart sumpat.. Men men..
Sen har dagen lunkat på bra..
Ätit bra, inte hunnit sova, hittat vårens superbiljetter till "Strömstedt och Freud" som jag så fort jag får tag på Storabror kan boka och sen är mammas julklapp klar. Om jag kan hålla mig så länge. Och om mamma inte läser detta. Hahah!
Sen så har jag pratat med Far som skulle gå på en lägenhetsvisning som jag är lite sugen på. Eller jätte sugen helt ärligt. Så sugen så jag är säker på att jag inte får den.. Men, dom är jätte snälla som tittar å den åt mig iallafall <3
Och så har jag fått panik-kallafötter-tokspel-idiotidrag (kalla det vad ni vill) men det ÄR jobbigt.. Ska se efter om jag kan lugna mig och hitta sans och förstånd eller om jag måste prata med en massa folk för att lösa detta. Har aldrig sätt det som ett problem eller nått svårt förut. Har snarare längtat. Nu skrämmer det mig. Sömnproblem..
Jag har sagt det förut och jag säger det ingen: Det HAR slagit slint!!
Åter till den braiga dagen. Skulle haft kurs nu men det var tydligen i morgon. Så nu ska jag bara ringa hem och lösa biljettköpet och sen är det en superduperprommenad som gäller. Och det är aldrig fel :) Fast jag egentligen bara vill sova och fast kroppen är helt paj av värmen. Å, en sak till jag insåg idag. Tröttheten, uppgivenheten och massa annat tok som satt sig ivägen kan lätt vara sockerbegärets sätt att sätta käppar i hjulen. Tvi på den du ;)
Nu ta tag i kvällen!
kram på er//Elinen

"You have lost your muchness"

Jag vill så mycket! Såå himla mycket. och varje gång jag känner mig stadig och ska ge mig ut och visa vad jag går för krossar dom mig i kanten och jag tappar all tro på mig själv. Får dom göra så? Jag tycker inte det. Och jag blir lika besviken på dem varje gång. Denna gång tar jag det personligt och tänker inte ha nått "trevligt snack" när jag frissar F*******t framöver. Sånt gör jag bara med vänner. Och vänner är de som har åsikter och kommer med dom till mig istället för att gå nån j*vla cirkus-fm-väg.
Jag vill ju bara känna att jag hör lite hemma här så att jag inte går runt och känner mig ivägen eller obehövd. Jag försöker hitta en plats, skapa mig en som jag trivs i. Det ÄR viktigt att trivas på jobbet. Och om det är fel på jobbet är människorna ännu viktigare runt om. Jag gillar mina arbetskamrater väldigt mycket. Inte alla alla dagar, men i det stora så är dom bra arbetskarater. Men jag kan inte prata med dem om allt. Och jag behöver prata. Fel av mig kanske, man jag behöver det för att må bra. Just nu skriver jag mycket i stället. Det är tydligen inte okej..

Nej, inte sitta mer här nu. Ska se om det blir sängen eller gymmet. Båda behövs, ett blir valt. Kan nästan se nu utan problem vilken av alternativen det blir.
He*vet*!!

Hoppas ni haft en kanonhelg alla där hemma!
Saknar Svensk skitsommar och fast mark..


Massa kärlek till denna film <3
Kramar om//elinen

En puss på min hand

"Du har räddat mitt liv, det är nästan magi. Jag älskar din stil, Yeh"

Jag har skaffat mig en vän här ute, en Indier (om jag fattat engelskan rätt) som bor här med sin familj i Afghanistan. Han har ett, i mina ögon, bra jobb då han ligger på en spolplatta och spolar allt som ska skickas med plan och allt annat som blir skitigt. Ligga i vatten och bli blöt i denna heta sol skulle jag inte tacka nej till. Skulle gärna byta. För honom är det ett jobb som vilket annat som han berättade för mig att han var mycket tacksam över. Utan jobb inga pengar. Nu kunde han köpa kläder och försörja sin familj. En fin man i mina ögon, såklart! Liten, krotvuxen och som de flest andra här smal och tärd. Men sol över att jobba med oss svenskar som grannar. Han valde ut mig som "vän-ersättare" efter att Emil som var här innan hade åkt hem. Undra vad han har för kriterier, för det är mest mig han pratar med och ropar till sig när jag kommer cyklande. Vill bjuda på bröd, kaffe eller te oc berättar gång på gång att om jag vill ha nått så kan han fixa precis allt som jag vill ha. För inga pengar, är något han upprepar. Men, spelar ju inte mig någon roll vilket gör våra kulturer så olika. Känner mig oförskämd som tackar nej, men det vore så onödigt att bli sjuk bara för att vara vänlig tillbaka.Han såg mina örhängen och undrade om jag ville ha några sånna. Nej nej nej! Stop nu. Jag visade honom istället mina armband i tyg som jag köpt och fått på äventyr. Att det enkla betyder mycket för mig och därför bär jag dem jämt. Gåvor verkar vara nått väldigt fint här och jag ska försöka få honom att tona ner sin tacksamhetsgrad. Vill gärna bara ha en vanlig vän att prata med. Han är duktig på engelska faktisk och gör sig försådd bra. Förklarar vad pengar heter här när han pratar om det.
En god man i ett mörkt land. Jag hoppas honom allt gott, precis som han förtjänar.

I övrigt har jag hunnit sola en timme. Försökte sova men det gick inge bra så kl 08,20 var det bara att kliva upp. Hoppa på cykeln och styra mot soldäck och musik. Mötte LL på vägen och lovade byta hans kläder när han kom in så solningen vart inte av förens efter 9. Han har gått nr en storlek i midjan. Avis är jag såklart och att kläderna sitter så bra på honom (och killar i allmänhet) och skit på mig. Men.. så är det väl. Har levt med det ett tag nu.. Sen solades det och lyssnade på poden som Mu och T skickae ner med musik till mig. Skönt, och häller en flaska vatten över mig för att sola vidare. Det var väldit skönt. Sen brunch med lax, sallad och vattenmelon. MUMS! Riktigt riktigt gott. Men, så var jag ju tvungen att dricka mangojuice. Mums och visst var det sött men mango är rätt sött i allmänhet. Kollade innehållförteckninen och det första som stod var SOCKER. Jag har lärt mig att är någon av de 3 första sakerna som står under innehåll socker så är det helt enkelt för myckt socker i det för att det ska vara värt att förtära. Så, de kanske 5 glasen jag han dricka innan jag tittade kändes rätt illa såhär i efterhand. Efterklok ab. Men nu ska jag nog sola lite mer tror jag. Bara för att jag kan.. eller nej just, ringa nu för sen börjar pappa jobba. Ring ring ring ;) Och sola :D Mohahaha. Smart brud..

Kramar om//Elinen

Ps: Det låter säkert som jag är superbrun och bara vill ha mer. Men i ärlighetens namn är jag inte speciellt brun alls, kanske som en vanlig försommar hemma ungefär. Så ingen avensjuka är inte. Skickar upp lite sol till er med :* ds.


"Vi får ju fan inte skjuta på varandra!"

Skillnaden på det svenska och det afghanska tänket..

Det har vart en händelserik dag i denna lilla förrådarens del. Har rullar ute på vichan en sväng. Välåkt och jag har vart på den förr, men endå var det lite kul att ge sig ut på en sväng i den riktiga världen. Om man nu kan säga att den sträckan är en riktig afghansk värld.. Tror inte det.
Har iallafall knappat radio idag. Tyvärr måste jag nog säga att min stackars signalistkapten nog skulle drömma mardrömmar om han visste hur mycket hans lilla signalissoldat har glömt sen den dagen hon klev ut från LedRs murar. Tror inte jag vågar berätta för honom heller.. Hihi, stackarn. Mer då? Jag har gymmat en sväng på resort CNL och solat med på det. Sen vaknade resten av bestättningen innanför murarna och ja, det vart för mycket folk. Så jag slog läger i en av de skööönaste soffor jag provat. Ledsen T, men sånna soffor blir det med största sanolikhet i vårt boende, om du inte kommer med nått som slår dem ;) Och jag har ätit lassange och lax <3 Fatta hur mycket jag älskar just lax. Synd dom inte kunde göra en Elinmeny, den skulle skå stort. Helt säkert! Men det roligaste med hela dagen var helt klart D. Han öppnade helt  nya vidder i mitt synsätt på honom. Visst han har alltid vart klurig, aldrig speciellt pratig och ja, D som jag lärt känna honom helt enkelt. Fick en massa kramar av honom (tror någon skvallrat att jag har krambrist här nere?!) och han var jätte trevlig och tog sig tid att sitta och prata säkert 2 timmar, minst. Han bjöd med mig på vollyboll och på solning på soldäck. Fast jag är gärna så osynlig och därmed tråkig jag bara kan sådär bland nya människor. Illa, jag vet. Jobbar på det..
Men åter till pratet, han berättade mycket om vad han hitintills hade vart med om. Sättet han berättar på, saker som jag är glad att jag inte fått hör omvägar (bara för att jag är så harig) och massa kul saker. Han får vara med om allt från att vakna med sand i hela ansiktet till att faktiskt lära känna de konstiga afghanernas sätt att göra saker och ting på deras "lätta" sätt.. Jag kan nu skriva om detta, le och studera honom när han berättade just därför att han satt bredvid mig, och mådde bra. Enda problemet är att jag på sätt och vis inte vill veta daxrapportena vi får varje morgon när jag vet hur insmetad han är i dem. Och jag vill inte veta hur jag reagerar den dagen jag får beskedet att just en svensk är skadad. Men det ska såklar inte hända och jag ska inte tänka så. Just nu är fokusen på det han berättade. Och att jag konstaterade att han är en god lyssnare och en bra pratare. Och som jag av någon anledning INTE trodde, han är en stridspitt. Hahaha! Inte så illa så att han söker spänningen och fajten, men han vet varför han är där och han gör helt klart ett bra jobb. Han är en god soldat.
Och jag kommer med gladje och nyfikenhet lyssna på hans liv här nere så många gånger han vill berätta. Våra liv är så skillda så det är som att leva på gatan vs miljonär. Jag har den tryggaste, tråkigaste, lyxigaste tjänsten ni kan tänka er och han har slittjänsten som får göra allt skit och som får uppleva allt på riktigt. Jag undas honom men skulle inte byta fö 10 miljoner. Varför? För att jag hatar att springa runt i all utrustning, jag är klumpig, fumlig och fastnar i allt. Jag har svårt att se att en militär alltid gör rätt val. Särskilt en militär som setat på kontor en massa och åker ner hit och leker loss lite för att sedan åka tillbaka till sitt tråkiga liv på kontoret igen. Ser ingen trygghet i det alls.. Jag klarar heller inte av det stand-by läge som en soldat alltid står under. Jag kopplar på nått sparläge och väntar 24timmar om dygnet vilke resulterar i massa mat, dålig sömn och ingen uttröttande träning med rädsla för att det ska hända nått och jag redan vara slutkörd. Visst, det finns det "hotet" här med, men det är långt ifrån lika inpå och här känns det som ett vanligt jobb fast i värme. Jag jobbar 8-17 och jag har stränga hår, kläder och uppförande regler.
Nej, nu ska jag tänka vidare på alla dagens intryck. Den goda förrådaren ska ringa hem till T och jobba lite på sin hemsida :)

Kramar på er där ute //Elinen


T <3

let me be the love that comes from the sun let me be your rainbow rising on <3


Varför klagas det på vår fina nationalsång?

Jag har läst tidningen alldeles nyss. Och JA den lyckades uppröra, precis som den säkert är ute efter. Jag tappade nästan andan när jag läste vad den skribent, Elisabet Höglund, som jag faktiskt brukar gilla i vanliga fall. Jag kände mig lite som hennes vän innan, som höll med i det jag läste henne skriva. Men nu? Vad vill hon med sin text i Aftonbladet den 4 juni. (ja, jag är efter, men det är så det funkar här nere)
Alla har rätt att tycka och tänka fritt, som jag extra tydlig kunde läsa mig till i början av tidningen då SD har blivit 3 största partiet enligt undersökningar som gjorts nyligen. Vad ska man säga? Luften är fri?! Helvete är nog ett ord jag skulle vilja använda. Men dom har säkert bra sidor dom med, i det partiet som i mina ögon mestadels är ute efter att inte ha lika mycket invandring i landet. Här kommer det roliga i det; Jag är nog faktist på den tanken. Men som vanligt så löser det inga problem.. Problemen vi har löser vi inte genom att kasta ut dom nysvenskar vi har. Så vad sägs om att lösa problemen i den sitts vi står? Jag är helt säker på att vi kan. Men det svider nog i fel människors plånböcker, kan jag tänka mig.. Så jag håller mig till uttalandet HELVETE, tills jag läst på mer i ärentet.
Tappade nästan tråden där, det där var ju bara ett exempel på den trevliga yttrandefriheten vi har här i Sverige. Jag gillar den. Men är nytt alltid bättre? Tittade på ett "How I met your mother" avsnitt där Barny med sina utomordentligt trevliga sätt att se på saker helt anpassade efter sig själv och situationen, men endå så bra minne att han alltid kan stå fast vid sina idéer sa just; "New is always better".. Men, är det så, på riktigt?
Skribenten ville i denna text att vi helt enkelt skulle skrota den gamla fina nationalsången för att den var "en hyllning tll den svenska stormaktstiden!" Men NU får du väl ge dig!!!!! Blir alla helt hjärntvättade nu för tiden? Eller är det jag som är... nej, men vad händer här egentligen?? Det är en gammal sång, skriven av Richard Dybeck, för övrigt uppväxt i mitt lilla Odensvi, på mitten av 1800-talet. 1800talet! ..är ni med så långt? Det är alltså en gammal sång som så vackert fått bli våran Svenska vackra natonalsång. Den som sjungs för lite för att den är (för?) svensk? Vi får inte längre vara stolta över att vi är svenskar, att vi har ett fint land och att vi inte har krig och hemskheter. En låt vi spelar när vi ska spela våra fotbollsmatcher och som vi sjunger på skolavslutningen på sommaren. Men den är inte längre okej att sjunga som man vill. Att vara en stols svensk betyder inte att jag inte tycker om invandrare/nysvenskar. Dom är i min värld välkomna precis som du och jag, bara man inte utnyttjar allt. Fast det gör ju Svenssons med nu mera.. Åter igen, att sjunga nationalsången är som att skrika rakt ut JAG ÄR NYNAZIST! Men... det är jag ju inte. Så vad är det för fel att sjunga på vår sång som vi sjungit så länge. Som vi är stolta och starka kan klanga ihop som en stor familj. Och då om du är nysvensk, svart, brun, blåögd, enbent, det spelar väl för fasen ingen roll. Alla är välkomna att klang in. Jätte välkomna!

Läs nu denna text:
" Du tronar på minnen från fornstora dar.
Då ärat ditt namn flög över jorden.
Jag vet att du är och du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden."

Ska vi byta ut en trogen nationalsång, som är stolt och stak för att det är med historik i den. I sången från 1800talet!!! Eller ska vi förtränga sanningen att vi faktiskt var en stormakt 1600-1700talet. Ska vi därför byta ut sången som vi alla kan för att på så vis "sudda bort" ännu ett bevis på att vi svenskar inte är så perfekta som vi hela tiden med blod och svett försöker låssas vara. Lagom perfekta Svenskar. Såå vackert.. Jag vet inte hur andra länder gjort, dom kanske har morderna superduperlåtar om hur perfekta och felfria och välkomnande dom är mot allt och alla. Men om så är fallet, varför måste vi vara likadana? Varför får man inte vara en stolt Svenska utan att bli tittad på som om man precis skrev nått nazistiskt med stor fet penna på väggen och ville alla skulle titta? Och varför en ny låt? Är nytt alltid bättre?
Hua, jag kan inte ens tänka mig diskutionerna runt en ny nationalsång. Vem ska få ärn? Varför fick den äran? Rubriken: "Såhär gick det till när ***** fick uppdraget att skriva ny nationalsång! cupen, trixen och pengarn bakom valet" Eller skulle vi ha en röstning om vem som skulle få skriva låten? En valkampange? Vi är ju en så god demokrati.. och sen en röstning om vad den ska heta, för att därefter göra en idelåda där svenska folket kan skriva sina egna texter. Och slutligen får personen som fått äran att skriva det hela allt mtrl för att av det bygga den perfekta svenska nationalsången?!
Ja, det är den bilden jag får framför mig. Men det är väl som den vanliga svenssonen, får man tråkigt så drar man igång nått saftigt att skvallra om som gör stora rubriker där man vandrar. Så tror jag även de högre befolkningen i vårt samhälle är.
Den dagen dom ska byta nationalsång i vårt perfekta lilla lagom Sverige så hoppas jag att jag inte längre vandrar på denna vackra gröna jord kantat av allt skit som vi skapar. Nu när det inte ens är okej för Olle 7 år att sjunga nationalsången på skolavslutningen, hur ser då allt ut i morgon?

Dagens ord avslutas med att åter igen fråga; Är nytt alltid bättre?
//Elinen

Tanken

Var nyss och köpte cigg, helt fel cigg dessutom, till Nicke. (Helvete) På vägen insåg jag en rätt skön tanke. Jag gillar Norrbaggarnas stil. Dom är så glidiga i sina militärkamoflerade shorts och bara överkropp. Dom ser ut som riktiga stekare, hela bunten. OCH det gör mig inget. Jag tycker det är lite kul, det ger en avslappnad känsla i det hårda Affeland. Och det är inte bara vältränade magrutegrabbar som glider runt och spänner på sig som det brukar vara hemma oftast. Utan här går alla runt och njuter av solen. Ölmage som klenfis.. Ser för övrigt inte ens ut som att dom jobbar om dagarna. Mer.. semesterslött över dem. Jag vill inte påstå att dom inte jobbar. Meeeen.. hur ska man veta ;) Jag gillar iallafall stilen. Det gör mig glad att det inte är stelt och hårt hela tiden. Och dessutom får man lite tankar om att man kan glida runt sådär "okej med sig själv" själv en dag.

Men (det finns alltid ett men numera) den där grabben/karln/gubben som stod och rökte igår utanför tältet brunbränd, i vit ticha som var utspänd av ölmagen och svarta spidos : INTE OK!!! haha! Höll ju på att trilla av cykeln där jag kom glidandes i aftonmörkret. Och då inte av någon anna orsak än att jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta. Mohahah.. IG på honom :D

Nej mer jobb åt mig nu då..
Saknar jordgubbar, hallon, björnbär.. Allt hemmalyx i fruktväg. Avis helt klart :)
Kraaaamar//Elinen

Ps: Nu har Huss landat: ordning på torpe igen! Eller? ;P ds.

Idébomb, mtrl torka

Klockan säger sig vara 09.33 här i Affeland och solen steker på riktigt bra i vanlig ordning. Idag är dagen då flygen kommit och gått som dom skulle och vår BOL åter är tillbaka i krokarna. 2 andra vänner har idag åkt hem på ledigt totalt 2 dagar försenat. Och min Epod har börjat sin resa mot Stockholm- Norrland. Så skicka jätte gärna låtar till min Spotify så jag har lite nytt att lyssna på när den kommer tillbaka om 2 veckor :) Morgonen har vart som vanligt en "flygdag" och det rullar på. Har kommit post (till mig? Nej inte idag heller..) och tidningar. Jag har aldrig vart någon läsare förut och precis som hemma är de stora rubrikerna om att Carola låtit sin adoptivdotter göra flätor i hela håret skrattretande. Men skillnaden är att här nere läser jag dem endå. Det är kul att höra att även nyheterna rullar på som tokiga här nere och att skribenterna fortfarane inte har så många "riktiga" nyheter att skriva om. Jag är mest inne och läser det debatörerna skriver. Intressantast är de stjärnor som får sista ordet på baksidan av tidningen (för övrigt det enda vättiga på den sidan med då vädret sällan eller aldrig stämmer och det där "vad ycker du raden" är mest ett posat ansikte som ska säga det dom tycker så bra som möjligt. Kan ju bli kändis av det. Om så bara för en dag... *suck*) Där är det oftas något som fängslar mig extra mycket och jag har en tanke med de artiklarna som kanske kan få slå igenom. Dom gillar jag iallafall. SKARPT! Mer idag då? Ja, det ser ut att bli kryptoutbildning. Har inte sett och kommer inte se sånt men utbildning ska man ha och inte tackar jag ner till lite mer kött på benen inte. Nej tvärtemot så skriker jag efter just det! Suger åt mig av allt som jag hinner se hända och ske och hoppas att det jag nu lär mig faktiskt kan komma till användning hemma sen. Fast, vem försöker jag lura. Kommer säkert inte få någon superanvändning för det. Men, iallafall för min egen del kommer det bli smidigare. (hoppas) och de som vågar fråga och använda sig av det lilla jag kan. Nått måste jag ju kunna bidra till lite extra efter detta.. För övrigt saknar jag frysdisken med bär, laktosfria produkter och en mixer mest just nu. Längtar tills jag är hemma. Igår fick jag mig en "lång" kram så det är jag levande på än. Hihi. Och så pratar jag rätt mycket med de hemma via mejlen på fejjan. Björn kom med en lite knasig (till och med för att vara henne) ide. Inte kan väl jag heller?! Eller? Känns.. fräckt.. elakt.. jag HAR inte tränat. Vi får se hur seriös hon är. Träningsmål behöver jag ju och det är ett toppen mål. Vem vill komma hem och vara kass lixom??? Annars skänker jag mycket tankar till min familj. Mamma som åker på äventyr snart och blir borta en vecka. Pappa som jobbar på och pillar på gården i veckorna. Storabror som jobbar och sliter (äntligen) och Flix som har sommarlov nu. Tänk när man hade sommarlov lixom. Vilken underbar tid :) Även T som jobbar och sliter. Duktig så :* Saknar att komma hem till hamburgare och fruktsallad till efterrätt. Och vad vi ska mula köpingsglass när jag kommer hem. Och njuta av solen tillsammans <3 Mu som sliter på och jobbar på och håller humöret uppe. Saknar henne så. Och pannkaksonsdagar. Hur klarar vi oss utan dom är min fråga?! Saknar att slå ut sig i soffan och bara prata massa massa och sen hoppa i kläderna för att slå ur sig ett och annat. Skön känsla. Saknad känsla. Saknad pepp. Snabbfot som jag skulle vilja stå bredvid och stötta i allt tok som sker och förhoppningsvis göra hennes dagar lite lättare. Saknar 100KRS GODISPÅSARNA "vi på sats alltid köper" Hahaha.. Och alla kramar, pikar och visa ord. Carola, jag kommer missa hennes fina fina bröllop. Det svider. Hon kommer vara sååå fin. Ta hand om dig. Stressa ner. Det kommer bli perfekt. Lovar! (ta hand om de andra 2 oxå, tack ;) ) Björn, som kämpar på med polon och med allt runt henne som händer. Känner ett visst lugn där som jag fachineras och gillar skarpt. Men jag vill ju SE det med ;) Och många många vardagsvänner som jag inte lägger ner lika mycket tid på vanliga veckor men som på sina egna vis skapar och gör mina dagar. Bara det där lilla "Hej, hur är det?" och ett ansikte som iallafall ser ut att vara intresserad av svaret. Jag gillar er. Saknar. Saknar box å kicken. Kanotklubbens folk och påhitt. Paddlingen som satan. Att gå runt i Köping och stöta på någon här och var. Att vara på jobbet, gymma lite och få bygga, och att ta prommenader runt bygget. Badhuset och dykningen, som för mig blivit mest sim, är nog det som svider mest med som saknad plats. Simma skulle göra mig gott. Och ett bad skulle vara som rena julaftonen.. Men nej, nu får det vara nog skrivet för en stund! Jag saknar er <3 Kraaam//Elinen

Till min mamma <3


Irriterad och solen skiner

Är det bara så att mitt sätt att göra saker är det sättet som ALLTID är fel?
Varför kan jag inte få pröva de sätt som jag tror på så jag lär mig systemet? Och dessutom, var mitt sätt JÄTTE bra och funkade helt felfritt! Ge gärna tips, jag gillar att få synvinklar. Men jag ska väl för i hellskotta få göra som jag vill endå?! Behöver väll inte följa "tipset", för då är det ju en order..

Solen skiner iallafall och jag ska ut och solaom en stund är planen. Får väl se hur det går med den saken. Vart kom stressen ifrån. Det är MÅNGA dagar till lördag än. Och varför inte bara jobba på? ...Och varför lyssna på mig??? (på jag, som en vän till mig skulle sagt)
Jag saknar er där hemma idag. Säkert för att fler ska åka härifrån nu. Visst endel kommer tillbaka med, men endå..
Funderar om jag ska sova tidigt ikväll. Orkar inte med folk riktigt tror jag. Vilket är stort IG i detta yrke alla dagar i veckan. Men, blir nog en promme. Det var så skönt med det igår :)

Kramar om

Vart har vi gömt glasskylen?

Joho, nu har jag börjat terra alla mina Affevänner på fejjan. Stackarna ..
Idag är det som vanligt varmt och trevligt. Blåser lite mindre trevligt med tyvärr.. Jag ska nu ta mig en flingor och yoghurt och titta på How I meet your mother. Somna lite med kanske. Sova lunch är det bästa med att bli 25 :D
Kramisar//Elinen

Solstatus

Japp, 2 timmar solning, världens godaste laxfrukost, 33 grader inne och 48 ute i skuggan. Nu är denna söndag snart slut. Men först, kvällsmat och Gorilla fabrikken! Och någon form av mellanvila där oxå ja.. Inte somna.. Inte nått dumt där nu. Hmm.. Det löser sig :D
Hoppas ni haft en bra helg hemma och att batterierna är laddade.
av någon anledning känner jag söndagsångesten ända hit...

Puss//Elinen


Hualigen, bekänelsekossan

Det är rent pinsamt hur mycket jag väger nu.. Helt j*vla oacceptabelt!!!!!! på ren svenska
Visst, vågarna här nere visar ju konstiga siffror, så är det ju. (pallvåg) Och visst, man dränker sig i vatten om dagarna. Är alltid fullt påklädd med skor och skit i fickor och på bälte. Alltid efter frukost. MEN det går inte att bortförklara de siffror som står på den där satans vågen!!!
Så med start i morgon är det stenhårdaste stenhårt på matfronten och ännu hårdare och fler promme ihop med minst 3 gympass i veckan. Gymmet har ju givit mycket, det känner jag ju. Men mer promenader och bättre mat. För såhär ska det inte behöva se ut. Speglarna är ju mongo här nere då alla är av plåt. Men ... nej... det är faktiskt endel sanning i dem med. Så nu och de 6 veckor frammåt får jag inte stå på den där satans vågen och den SKA gått ner tills nästa gång. (med undantag om 2 veckor, tis, då jag har en liten vadslagning kan man säga) Jag har alltid sagt att det inte står på vågen hur man ser ut. MEN den här vikten syns, känns och får inte finnas mer. Den gör mig inte gått.. Jag går ju sönder.
Golligocken tog ett sovkort på mig i soffan idag. Dubbelhakor! I stort format. Inte bästa fotovinkeln kanske. Men nej, varken jag eller min kropp kan må bra av detta.
På´t bara! De här hullet får inte bo kvar på mig iallafall för då kommer jag dö av hat på mig själv när jag kommer hem och faktiskt får se hur det ser ut i mina vanliga kläder, i en vanlig spegel, hemma.
Jag har kämpat hårt. Nu blir det ännu hårdare!!! (inget mer unna, bara en gång varannan vecka. PUNKT!)
Det blir vad jag gör det till. Och jag blir f*n vad jag äter!
Skiter i om musklerna dö nu. Dom får lämna mig ihop med det andra. Dom kommer jag få tillbaka. Om det ska kosta det för att få vara normal igen är det värt det. Gymma kommer alltid vara kul :)

Kramisar

Lunchas

Ikväll är det mat hos Americanos som gäller. Man kan göra sallader i alla des underbara former där och dessutom har dom en uppskö med dressing av olika slag. Inte klagar jag inte ;)
Plus att dom har specialK där MUMS!!!!!

Ville bara berätta för den intresserade att jag tänker ta och lägga mig och sola topless ute på taket i den 40gradiga värmen nu. Så om ni mot för modan har vägarna förbi och av någon anledning känner att ni behöver flyga väldigt nära just där jag är så är det bara att vinka. Skulle bli jätte jätte glad :)
Så 40 minuer sol, 1 liter vatten och allt kan stoppa mig! Hahaha..

Ikväll är det filmtajm. Vet inte vilken film det blir än eller vad jag ska få unna mig ikväll. Popcorn tror jag bestämt :)) Men det är alltid gott med filmkväll. Mest för att jag tar en superduperducsh och hoppar i mjukiskläder. Privata rakti igenom in på huden. Det är lovely!!!!

Kram kram

Ps: saknar dig, dig, dig dig ,dig, dig, dig och DIG <3

Solig lördagmorgon

Idag vart det morgonpromme men Golligocken. Vart dålig ivägspark till gymmet igår och mitt knä j*vlas fortfarande så det var nog lika bra det. Så istället vart det morgonprommenad. Lääääängtar efter stavarna.. Knät var bättre på morgonkvisen efter att blivit insmörjt med Conterpain igår kväll men nu är det stelt och j*vligt igen. Bättre dock så det är ju bra. Men vill ju vara helt bra!
Nej just, morgonen ska ju från och med idag börjas kvart i 8, så "ha koll på allt" vet att jag inte försovoit mig (ARG) Piss off! Kick some ass now!
*suck*
Hoppas ni får en varmare lördag där hemma :)
Kramar om en massa massa//Elinen


Löpning är inte min grej

Så vart det ett löppass tillslut iallafall för mig fast jag hade sagt upp vänskapen med allt som heter löpning. Om det inte är någon lek eller sport eller annat bus förstås ;) Det vart en uppvärmningsprome i snabb fart för att sen svänga in i tältet och hämta mitt o-så-snygga reflexband. (det är jag och the americanos) Sen mötte löpångesten mig änuu ännu hårdare. Pust! Golli gocken fick någon form av medlidande och mindes min, inte allt för genomtänkta, mening "jag är en kortdistansare". Inte min bäst valda beskrivning om min fysiska status dock men så känner jag. Korta mål, kämpa på, ösa vidare till nästa synliga mål, öka lite sista, mosa på gången. Ja, jag gillade det f*nemej!! Han tog iallafall med mig på "grabbrundan". (en sväng dom springer intervaller med kroppskygg de få gångerna dom är ute. avis på dem som kan äta massa massa och ända vara fitt)
Så min slutsats av det hela vart en glad känsla. Gjorde lite sittups och armhävningar efteråt och sen var det duschen tätt följt av sängen.
Sov dock inte så gott eftersom jag fick ont i knät efter halva. "smärta är tillfälligt, seger varar för evigt" läste jag någon stans idag och fortsatte springa. SMART! Men så kan det gå.. Varje gång jagville vrida mig vaknade jag och lyfte benet för att vrida på mig. Inte den roligaste nattövningen kanske, men det går snart över. Idag går jag inte snabbare än en sköldpadda så det blir en spännande arbetsdag idag. Men på´t igen nästa vecka är planen. Jag tror nämligen bara det är någon muskel som blir lite överansträngd. En kombo mellan kass löpstil, inte så perfekta skor och de aldeles för många extrakilon jag lagt på mig. Så det blir.... bättre och bättre dag för dag :)
Hua, extrakilon.. *rysning* Jag skulle behöva en riktig spegel här nere..

Ikväll är det grillat på menyn och innan det ska det jobbas och solas och hjälpa kunder. Jag har ett rätt gott liv. Låter som en vanlig fredag hemma nästan ju ;) BB fick sig en ny frissa i går av la´elin. Det vart helt okej tror jag fsenemej. Ska kolla lite extra nu. OCH jag har börjat skissa på hemsidan igen. Nu j*vlar finns det kvällstid att spendera. Det enda *tummen ner* som slår käppar i hjulen är bilderna som jag inte kan lägga in härifrån. Men det ska då enkelt kunna lösa sig. Men just nu är allt på papper och idespeckuleras. LOVELY <3

Och till er där hemma; IDAG ÄR DET FREDAG! så kämpa på några timmar sen har ni välförtjänt helg.. *kram*

Kram till de bästa!!/Elinen

RSS 2.0