Då är det väl min tur att svara då :)

1. Ska du gifta dig i år?
Nej de ska jag absolut inte göra. Har inga planer på att bli kvar här i afghanland och än är jag inte förlovad. Så nix, inga överaskningar där inte.. från min sida ;)
2. Har du planerat en solresa som du bokat i år?
Nej! Min plan är att efter att kommit hem där i november någon gång gå ner till resebyron och boka en sista minuten dit jag känner för stunden. Är otroligt sugen på att ge vågsurfing en stor chans i mitt liv.
3. Mår du bra?
Ja det gör jag!
4. Är du lycklig just i denna stund?
Det är helt okej. Inte så lycklig som jag vet att jag kan vara..
5. Har du ett bra liv?
Ja det har jag. Lever bra!!
6. Tar du hand om dig?
Ja och nej! Jag tränar, äter gott och borde väl som vanligt sätta näven i bordet för bättre "harmoni"
7. Ser du frammåt i ditt liv?
Till viss del. Jag vet vart jag vill och är väldigt målinriktad så. Men har lärt mig efter för djupa dalar att jag planerar mig själv numera. Så närmsta målet är att komma hem och leta på ett boende med gräsmatta och sen skaffa mig den "lilla" hund jag velat ha så länge (förhoppningsvis med lite hjälp från snabbfot)
8. Har du någon last, isåfall vilken?
Chips. Och min seghet som gräver ner mig i allt konstigt sug som jag absolut inte behöver eller begär egentligen..
9. Vem är den bästa du har?
Min familj. Och mina vänner. Det går inte att rangordna dem. Dom är bra där dom finns <3
10. Vilken är din bästa plats, dit du går och njuter?
På landet på mitt rum där. Just nu har jag inte nått sådär eget eftersom jag bor överallt och ingenstans. Gillar det inte längre.. Annars är vågsjön underbart, malmön på en brygga har med vart en "oas" och på en gräsmatta/studsmatta med musik i öronen i solen.

Så, jag gjorde mitt bästa. För jag vågar ;)


Det är mycket planering som gäller här nere

Om man ska ha någon som helst bra kommunikation med hemmet postvägen så gäller det att vara ute i god tid. Jag pratar såklart om mors dag som är i slutet av nästa månad. För även om jag postar det nu, så är det alls inte säkert att det är hemma i familjens ägo till den sista. Så, jaja, jag ger det ett försök iallafall ;) Och vilka mattor dom har här. Helt fantastiska färger. Skimmer och kvalité. "farsan" vart nuss med matta. En stor fin sandfärgad en ca 2 x1,5 m kanske. Iallfall fick han den gör 2000 svenska ungefär. Det mina vänner, är ett bra kap.
Nej kanske ta mig dagens andra Kiwi och jobba vidare? Nee.. jag vet inte om jag orkar det. Borde ta en PN. För att orka. Men jag vet inte om det hjälper mig just nu..
Nej, posten var det!!
Kramar om//Elinen

Ps: I helgen vart dom man och hustru. Underbart! Önskar dem all lycka, precis som innan <3 ds.

En kylig solig morgon

"Vissa saker kanska dödar mig, men det är något som man får leva med.."
Tack fina T för en skön låt :*


"Lyckan, kärleken och meningen med livet" heter boken jag läser. Det är en lite snurrig bok såhär långt men har bara kommit några kapitel än så det blir nog bra. Blev en morgonsväng i morse och lyssna på "min" ljudbok. Kan inte sluta lyssna. Vill ha meeer.. Men sålänge jag inte går får jag inte lyssna. Mycket bra motivation <3
Nehe, ska ta mig en kiwi nu och sen drar det igång. Idag är en av de värsta dagarna vi på förrådet har. Måndagar och tisdagar är mördardagar. Fiiint! Nu dra på musik i högtalarna i min trasiga (buhuuu) MP3 och se om det går att hitta på nått kul i denna byggnad idag :D
Som ni hör så är det så här jag låter när jag fortfarande innehar energi.


Kramar om//elinen

Burktelefon och en vanlig dag på jobbet

Chefen BOL tror att det blir dataförbud på mig så jag inte får hemlängtan. Jag förklarade att det var samtalen hem ibland och nördandet som gjorde hemlängtan lite mera greppbart och helt okej hitintills. Han trödde mig inte och föreslog burktelefon. Jag skrattade och sa det skulle bli synd om verkstadsgrabbarna som skulle behöva sitta i "burktelefon" och lyssna på skit, problem och berätttelser om min mission.. Hahaha fick jag till svar.
Hoppas han bara skojar.. :P



Energin tog slut, och där i samma veva min självsäkerhet och all ev jävlarannamma. Kunderna har mosat in och gnäll och gnabb har tagit övrig tid. Tänka själv får man visst inte, fast det är det som krävs av en. För h*lvete om man kulle kunna gå en dag utan att be om hjälp. Oj oj oj.. tänk om jag kan göra ALLAs jobb då?!
Hahaha, välden är bra knäpp.
Bra låt hittade jag iallafall.. På min nya TRASIGA MP3. Sjutton oxå, hur ska den kunna bli lagad då? Har skrivit ett mejl till Teknikmagasinet. Hoppas väl på under antar jag. Det går inte att sänka volymen på den och som det är nu, högsta volym, går det inte att träna med musik i öronen. Det är inte bara illa, det är jätte jätte illa.

Och så hörde jag det Stockholmsordet för Godis igen idag (som jag nu naturligtvis har tappat) Sist jag hörde det ordet användas var på Björn-Elin-André trippen till Gborg. Alltså: Det är André som använder det ordet, stackars Stockholmaren ;) Men jag vart glad, kände mig på nått vis lite hemma och vart så chockad att jag bad killen som sa det upprepa ordet flera gånger.. Haha..

Nu så är det tänka att ta ett gym. Eller om det blir löpning idag med? Det får väl tiden avgöra. Solen går om 30 min ner och jag hoppas spara lite energi till all träning. Vill sova nu <3 Och så vill jag lyssna på mitt "bokband" som jag bestämt jag bara får lyssna på på morgonprommenader. Så j*vlar va gärna jag vill gå nu. Hahaha, det är ju spännande.

Och sist men inte minst, jag vill rekommendera boken "Alfahanen". Den är nu utläst för andra gången och jag ser nya små saker i texterna hela tiden. Jag gillar bokens alla små krusiduller och vad som händer med personerna i den. Känner igen mig i känslan. Kan förstå, hänga med i tankegången och bara le åt toket. Tur det är en bok. Tur att jag lever ett så mycket bättre liv än jag förtjänar. Tur att jag är långt  borta, ibland...

Nu börjar jag läsa en ny bok som jag redan nu vet jag kommer älska. En bok jag köpte på flygplatsen mot Thailand. En bok jag hade behövt då, men jag sov mest den resan och det var kanske det jag verkligen behövde. Så nu ska det bli av, har bara kommit kanske 3 sidor hitintills. Vill se filmen när jag kommer hem. Har både bok ett och uppföljaren med mig. Bra grejer, hejja hejja Elin.

Nej, nu vart det visst lite jobb innan träning och sängen, får se hur länge vi håller på.
Har pratat lite med Mu idag och ska ringa i morgon med och prata. Vart så kort idag.
Saknar mina kram-prat-slöhäng-vänner där hemma. Soffmys och SUSHI!!
Gräs mellan tåna och snabbnudlar..

Kramar om//Elinen

Tårtbrunch

Jag är på g nu. J*vlar du, idag är min dag!!

Frågor till dig!

Om du är in och läser här ibland så kan du väl svara?
Om du vågar ;)

1. Ska du gifta dig i år?
2. Har du planerat en solresa som du bokat i år?
3. Mår du bra?
4. Är du lycklig just i denna stund?
5. Har du ett bra liv?
6. Tar du hand om dig?
7. Ser du frammåt i ditt liv?
8. Har du någon last, isåfall vilken?
9. Vem är den bästa du har?
10. Vilken är din bästa plats, dit du går och njuter?


Sover bort tiden

Igår somnade jag före 7. Jag som skulle träna och sen ringa runt lite. Suck! Jag som ville prata med dom hemma en stund.. Somnade med ljudbok i öronen iklädd träningskläder när jag vilade efter maten. F*n rent ut sagt!! Dom sa till mig här om dagen "nu klarar du löpningen Elin!" Jag svarade bara som det var, det gör jag inte.. Dom tyckte jag var knäpp och garanterade mig om att det skulle jag visst. Då gick jag till duschen med tanken "om ni bara visste sanningen och om ni bara visste hur jag ser på mig själv, då kanske ni skulle förstå.." Det börjar vara tungt att vara jag. Som vanligt går det inte att smita från sig själv.. Jag går såfort jag möter en av mina kollegor i olika arbetssituationer. Jag kan helt enkelt inte jobba med denna utan att känna att det bara kryper i fingrarna på mig. Jag vill hjälpa, stötta och bolla, men det verkar vara något annat denna behöver. Inte är det mig iallafall... Så jag kör mitt rejs. Mitt kramlösa, varma och glada liv rullar på. Jag har letat ut en plats där jag inte behöver ligga och sola med grabbarna, där jag kan få vara själv en stund när det finns tid för lite sol. 30minuter om dagen räcker hur långt som helst. Har bara inte börjat än... väntar tills "de gamla" har åkt hem så jag inte tar deras solplats innan dom åker hem.
Grabbarna i gruppen turas lite att busa med mig och en av dem Gollijocken :P han har nog börjat dra det största lasset. Han började ju redan jävlas i Kungsängen. Men killar är som han säger alltid killar och jag lever inte i någon liknande värld som han. Jag gillar min värld och jag behöver den som den är. Här nere ska den få vara så..
Oj, j*vlar. Nu missade jag morgonmötet. Orka skynda nu när jag redan är 20min sen. Får se hur mycket skit jag får för det.. Suck! Att man ska behöva ha jobbångest för en enda person.. Det är väl helt enkelt rätt åt mig. Väntar mig bara att det exploderar..
Jag saknar box å kicken, innebandyn och badhuset. Blir nog bättre när jag får tala med dem hemma ikväll.

Å, det är ju fredag idag med! Så trevlig helt på er alla där hemma!
Vila och må bra så ska jag fokusera på träning, mat och ren överlevnad :*
Kramar om en massa//Elinen

Toooooooorsdag

Bror har fått hem min "skrud" och till och med prövat den och kollat efter defekter osv. Tydligen var den precis sådär bra som jag hade hoppats den skulle vara. Lääängtar lite extra hem såklart ;)
Plus att alla räkningar är betalda och pengarna flyttade till sparkontot. Guldstjärna till dig min bror!!

BB är på äventyr till andra vidder tills på måndag. Tomt utan honom..

Å, musikhjälpen ska sända igen. Sjutton oxå, vore så kul att hinna lyssna och se dom live någon gång. När hela pådraget höll på var det tyvärr ännu mindre tid till det. Nu skulle det nog gå att få tid till men nu är uppkopplingen så dålig så att se det live är liiite omöjligt om man säger så.. Men, det får väl bli när jag kommer hem. Om jag kommer ihåg det och prioriterar det.

Vet inte om jag önskar mig regn eller sol när jag kommer hem. Sol: sola, vara ute, åka inlines, bada, ta kort. Mest bara sova i solen. Regn: Inne, sova länge, titta på filmer, vara lugn, mysa ner mig, fixa lite med datorn som jag ligger aningen efter med.
Så summan av kademumman, jag får helt enkelt se. Kan då int bli besviken och heller inte planera så mycket.

Mer då? Å, det var friterade räkor idag. Mumsigt värre.
Ska försöka ringa hem en sväng nu och se om någon vill svara. Nu går det ju iallafall fram signaler.
I rummet bredvid spelas det pang pang spela. Att man aldrig kommer ifrån det ;)

Kramar om alla goingar//Elinen


När himlen öppnar sig

Japp, igår efter zumba fitnes passet så han jag och Ki bara ett par hundra meter innan himlen öppnade sig helt och öste ner regn regn regn. Vackert regn.Skönt regn. Men inte bara det fick vi, utan ett mycket vackert ljusspel bestående av åska och blixtrar. Vackert mellan målnen. Stora, kraftiga, högljuda blixtrar som gjorde att jag rös i hela kroppen va förtjusning. Om inte detta land hade så mycket skit skulle jag kunna tänka mig vara här ibland, bara för att uppleva det igen och igen <3
Väl åter vid tältet där jag bor fanns inte en torr fläck på kroppen och en varm dusch direkt efter att hämtat sakerna och sprungit till duschcontainern. Sen var det som tur var lite uppehåll när jag gick tillbaka till sängen. Sen drog det igång igen och försvann bortöver runt 10 tiden här. Mysigt. Varmt sommarregn i hell-variant ;)
Kramar om en massa massa//Elinen

Ps: Jag har fått min bror att beställa hem min sommarskrud. Lovely!!

Ps2: Ska nog setill at ringa runt lite idag med.. behöver prata lite bara sådär, prata lixom ;) Ds.


6dagar ;)

"..Jag saknar det som inte finns och sprider ut mig själv i vinden.."

Idag är det måndag. Underbart varma och sköna måndag. Eller?
Det är lite tungt redan nu att jobba 7 24. Men det är väl nu i början som det känns i en, när man är van att vara ledig lördag och söndag. Det är ju topplyx ;) Jag kommer nog njuta mycket av det mesta när jag kommer hem tror jag. Bara tanken på att vara hemma runt halv 5 varje dag och ha fritid lockar ju sedan kungsängentiden redan. Så här kommer blir mer och mer en livsnjutare av denna Elin. Tills tröklunket kommer igång igen och man blir nersmittad av gnällbältets hirarki. MEN tills dess <3
Idag är första riktiga dagen på jobbet kan man säga. De "gamla" strör omkring lite som dom vill och där dom vill vara. Soldäcket, fikarummet och tränar. Alltså på alla de bästa platserna på campen ;) Den har vart lagom rörig och lagom slitig. Börjar känna viss struktur och håller på att fylla upp min "elin" mapp med alla antekningar som jag vet jag kommer känna jag behöver fler av nästa vecka. Pratade lite med Petra om jobbet idag med. Får väl i slutändan se om man har nått jobb kvar när man kommer hem om det inte dimper ner ett brev här nere där det står att man kan börja söka nytt. Vem vet..?!
Jaha, nehe, detta var inte så kul som jag hade hoppats att sitta och skriva av mig lite inne i ACn. Har inte så mycket tankar mer än att lunchrasterna behöver vara mer "utanför-jobbet". Det är så mycket upprepningar som kan malas i 5minuter samma sak så jag blir helt lom. Men, blir väl bättre.
Något mer? Nej, nu ska jag nog se om jag missat skriva ner nått och sen sätta mig och mäta upp 3m för mitt första överlevnadsarmband. Kanske somnar jag. Kanske får jag lite energi..

Kramar om en massa//Elinen

Söndagslunk

Sitter och pratar med Felix lite på facebook :)

Igår höll vi på att regna bort. Superregnskurar som höll på ca 1 timme. Och åska och blixtrar <3
Riktigt riktigt underbart och skönt. Nästan lite kallt ;P

Idag har jag fått jobbat på, stött på de där "trevliga" förrådsfasonerna jag så smått rymt ifrån och nu äger nyckel och ansvar på förrådet efter överlämningen nu i eftermiddags. De som var här när vi kom är kvar en vecka till innan de lämnar oss själva åt vårt lilla kaos.

Börjar lite smått att ta tillbaka bra matvanor. Det är SVÅRT när det finns så mycket spännande och gott. Men, det ger mer resultat om jag ger allt ett tag och det är så värt det!

Och kvällens bus var naturligtvis att jag var till Americanarna och köpte fallskärmslina. Och sen letade vi på Zumba hallen. Tisdag, torsdag är planen att det ska bli skaka ruuuuumpa. Det ska bli väldigt kul.

Men nu är mina fötter trasiga igen för idag, vilket dom tycker är väldigt roligt att bli. Så det blir tältet, hoppa i tofflorna, borsta gaddarna och krypa ner i min hemtrevlig puppa.

Längtar tills jag får visa bilder härifrån. Finns rätt mycket på lager nu ;)

Hoppas ni har haft en kanonhelg alla där hemma!
Jag saknar er väldigt mycket...
Kramar om//Elinen


Lördag i ökenfärger

Idag har det regnat. 2 superskurar (i mina ögon hitintills) En på frukosten och en precis före lunch. Så idag är det bara 25 grader ca och jag min nöt småfryser imellanåt. HUMOR!
Jag är rätt trött, börjar känna mig lite hemma på lagret och ja, såklart börjar hemlängtan krypa sig på lite gran. Bara för att tror jag... Men men, vad gör man inte. Har såklart mycket med tröttheten att göra oxå.
Ja just ja, det går att skicka post och paket till mig om man vill:
Gå in på forsvarsmakten.se och sök på Insats...(någonting) och sen "information till anhöriga"
Där står det precis hur det ska gå till. Kostar "bara" frimärket och brevet/färdiglådan. Jag ska snart se till att posta lite. Ska bara.. hur ska jag uttrycka mig.. hm.. se till att ha någon att skicka ;P
Ser inte ut att bli mer idag. Ska försöka ringa hem en sväng nu.

Kramar om en massa//Elinen

Flygande start

Japp, så skulle jag beskriva mig just nu. Vi går igenom allt på mitt område med föregångarna och räknar och donar. Känns bra. Är varmt. Idag är det kvalmigt dessutom så svetten rinner vad man än gör, förutom äter för i matsalen är det kallt och ,tyvärr, för kallt. Aldrig är denna brud helt nöjd ;)
Inatt var det plantjänst. Kom i säng runt 00. Och så kommer det var ibland. Men jag lider då inte förens dagene efter. Dock är det sötsuget som kommer igång när jag övertrött och knäpp håller på att somna i väntan och tristess. Inte heller nått att skylla på, men det är faktan. En gång är ingen gång och två är lika med förmycket på den punkten. Ja, jag har fått alla mina välbehövliga väskor ner hit nu oxå. Nej, skämt å sido. Min väska med det vettiga om shampoo och allt som är bra att ha i hygienväg kom idag som jag nyss packade ur lite lätt. Drog ut det mesta över sängen. Och bland allt det där bra finns mina Resorb som jag med start i morgon ska börja leva på i vattnet. Vattnet här är lite hokus pokus, så det blir nog bra med lite "hemmakur". Någon Norsk lärkare ska kolla igenom våra tält så Bol fick min nyckel. Frågan är om doktorn underkänner min kupa eller om Bol kommer låta den vara kvar i samma skick. Mycket bus och mer lär det bli. Och igår kväll i väntande tider lyckades jag t min kommande framtida profilbild till Fb. Ser inte ut att kunna lägga in den här men vi får se hur det går med det. Allt är nytt och det kanske visar sig finnas någon dator som är "bättre" än någon annan.
klockan är här nere 13,23 just i detta ögonblick. Börjar igen kl 14 med allt som hör till detta, faktiskt, givande jobb. Mitt jobb är nämligen numera istället för att vara den som får skiten, den som är det näsrmaste jultomten man kan komma. Hoppas bara att jag kommer kunna stå i disken mycket så jag faktiskt hinner få den kundkontakt och de inblickarna i saker jag vill få. Men dom jag sa till Jo, jag tror inte det kommer bli "alla kan allt" här heller. Är det inte så nu, blir det ingen skilnad. Alla är bekväma och snart har man sina spår och då vill ingen byta. Hopplöst men såå sant, bara att hålla med. Är väldigt få av min sort i detta yrke verkar det som. Iallafall för få för att kunna bilda en grupp av oss :P
Jaha, nehe.. Här blir inget vettigt gjort tror jag. Inga bilder idag heller. Vill lösa det. Får se hur det går.
Nu ska jag in och glutta missionsringar.se innan jobbet drar vidare.

Kramar om//Elinen

Dagen 3

Sol 2 av 3 dagar.
35grader idag i container och då var det disigt ute mestadels av dagen. Det är april fortfarande. Detta blir en varm sommar <3
Ja, vad ska jag säga..?! Jag mår helt okej här nere. Om ett tag när jag får styra dem mer själv och har koll på vad en dag innehåller så ska jag nog slippa kuta runt som en tok och svettas som en gris så kommer detta bli kanon. Just nu är det mycket att lära sig. Tur det står på kartongerna vad det innehåller. Hoppas vara nördigaste nörden när jag kommer hem ;) Elller?
Mer då.. Maten är helt okej. Tror jag ska hålla mig till den Norska maten. Inte allt friterat, lagom med grönsaker och INTE 3 olika berg med sötsaker som bakelser och kakor. Hua! Dock finns det ju så mycket att välja på så jag får beslutsångest. Men det går nog över det med. Aldeles nyss var det middag och jag käkade mig lite panerad fisk, safransris, tortelini, en klick av nått sösliskigt skit och melon och annanas. och fetaost såklart. Är det nått jag kommer falla på i den matsalen så är fest fetaosten. Den är föööör mumma! Som ni hör så blir det en liten klick av allt och dem till sammans blir lite för mycket. Jag har inget att säga till mitt försvar. Hoppas kroppen förbränner lika bra som det svettas säger jag bara!
Har inte fåt tillgång till all mina väskor än så just nu får jag låna shampoo tex. Men det viktigaste finns. Tyvärr förjar topparna sina. Känner mig inte så motiverad att kuta runt i bikiniunderdel. Visst den är under: ingen mer än jag (och du som läser) som vet att jag skulle kunna ha. Men det är inte bekvämt för fem öre, så jag håller mig från det bäst jag kan..
Det känns lite konstigt. Innan jag åkte ner hit hade jag en miljon frågor, men nu, nu vet jag inte alls vad jag ska skriva om. Och så finns det ju mycket som jag inte ska skriva om. Så, jag har endel att lära i skrivandet, för att riktigt komma igång.
ÅÅå, just: Jag har köpt mig fivefingersskor. Och betyget på dem är så klart UNDERBARA!!! (tur annars hade det blitt knivit att löpa kommande 12 veckor utan :P) Det är barfota känsla, men inte så man känner stenar så det gör ont ens nästan. Jag gillar tåstrumpor: mycket bra Elin-val. Och, dom är lätta och bekväma. Efter 3 dagar i bara kängor som jag hemma skulle bära på vintern så är det paradiset.. Naturligtvis får man inte gå barfota här. Illa..
Nej vet ni vad, nu ska jag ta mit tillbaka till mitt lilla tält i det stora tältet och se om någon vill springa med mig. Önska mig lycka till!!
Kramar om en massa//Elinen

5 dagar till avresa

5 nervösa, svårsövda och busfylda dagar!

Jag har, för er som känner mig väl, väldigt dåliga resnerver. Så ja, jag är nervös och jag har inte kommit på nått sätt att hitta kontrollen över det hela som ska hända heller. Men jag ska nog kunna överleva. .. .. tror jag! :/ ;)

Denna vecka är det REM/vård/hopp och lek under ordnade former. KALLA DET VAD NI VILL! Men jag trivs bra. Jag har börja lärt känna människorna här och det är mycket bus. Tex så hade jag nyss fasttejpade telefoner, jacka, handskar och nässprejen fastsatt strategiskt på olika platser runt min säng. Väldigt vackert. Finns tilloch med fotobevis. Så nu är spelet igång :)
Allt sånthär bus som nu förgyller mina veckor gör så att tiden går betydligt mycket snabbare. Det känns inte längre som att de första 3 månaderna kommer bli så långa. Klart jag kommer längta hem och självklart kommer jag ångra att jag åker en 453 gånger till. Men med detta gäng kommer det gå betydligt lättare än jag i januari när jag började kunde föreställa mig. Jag är glad att jag har med mig BB och Nicke. Och jag är glad över att veta att det bara är att ringa hem och prata med den jag känner för att prata med. Jag saknar redan jobbet och gör mig stor möda för att hålla mig därifrån. För mitt eget bästa! Det är inte samma ställe längre och det kommer vara ännu mindre det jag lämnade när jag kommer tillbaka. Jag vill inte tänka så, men jag vet att det är den sanningen jag kommer möta sen. Tryggheten- borta. Och många fler med det! Och jag vet vad jag vill när jag kommer hem. Men kommer allt bli så? Kommer allt kunna bli så? Finns alla rätta kort för att kunna få korthuset att stå? Det är många tankar och inga svar alls. Allt jag vet är att jag får ta tag i det när jag kommer hem. Och det är och var inte den tanken jag hoppades och ville lämna Sverige med när jag sökte detta.
REMI var det. Vi har vårdat Kulspruta (58) och städat logement. Vi har fulat runt i ökenkläderna på alla dess olika vis. Reglementsenligt och mindre reglementsenligt klädda. Det är massa bus och många är nog resfebriga. Men det är väldigt skönt att snart få åka av de lätta anledningarna att slippa detta träl i veckorna med skrikande befäl och ofasta arbetstider. Snart blir det mer som ett riktigt jobb, men då med den negativa punkten att jag inte har nära hem längre. Fast 24timmars jobb.. Men jag tror på detta. Det kommer bli bra och jag kommer komma till mitt varma klimat som jag alltid drömmer om när jag fryser. (Hör ni? Det är Elin till Elin pepp.. Hahaha!!)

Nåja, det är 5 dagar kvar. 1 och en halv här och resten på hemmaplan. Jag har köpt mig en "ny" mobil som ska med ner till Affe och min jobbis blir kvar hos mor och far, så är det nått ni undrar så kan man ringa dit och prata om man skulle vara orolig eller bara nyfiken :) Jag håller på att fylla min MP3 till bredden med musik och Epod är snart full tackvare T och allt hans slit. Tack fina du <3
Stora lillebror fyller hela 22år på fredag. Tänk sicken stor kille. Hihi.. Han ska tydligen bakat sin egen tårta denna gång, min aldeles egna kocklillebror. Och vet ni? Han är grym!! Och då inte för att han är min bror, utan han kan faktiskt baka. Han exprimenterar och donar och skapar de mest fantastiska saker. Som jordgubbekladdkakan. MUMS! (säger bruden som inte gillar varken choklad eller kladdkaka speciellt mycket) Han ska lätt få bakningsbeställningar tills alla mina bus :D Jag kommer sakna mig fina familj. Fast dom är helt knäppa och fast jag kan bli så tokig på dom så att jag bara skriker rakt ut så är dom min familj och betyder allt. Skulle inte klara mig utan dom och nu vet jag det bättre än jag någonsin gjort. Mår så mycket bättre när jag får vara hemma hos dem på landet och hjälpa, ta plats och busa med dem ibland (läs: ganska ofta) Plus att jag sover som en kung där ute. Frisk luft och min underbart sköna säng!

Jag har fått mina LEAVE fastslagen nu <3 Åker hem tisdagar och åker tillbaka måndagar. Tisdag v29 till måndag v32. Okej, detta var inte för att ni skulle veta när jag har ledigt, utan bara för att jag inte har papper och penna på mig så att jag inte kan skriva ner det hela. Så för dem som vill veta, alltså inte alla, så är det då jag är ledig första svängen. SKÖÖÖÖNT! Jag vet precis vad jag ska göra när jag kommer hem. Och jag vet precis vad jag har för mål de första månaderna där nere!
Det jag vet är att det ska bli skönt att komma ner och komma igång. Tungt. Men oxå kommer det vara jobbigt.
Nog om detta, jag är så nervös så jag upprepar mig :P

Nu tänker jag ta mig i skinnet och lägga mig på luckan och friska till mig. För mitt mål denna vecka är busa och bli frisk! Thats it!
Snart är det fredag! Snart är jag hemma! Snart är jag hemma den sista helgen på väldigt väldigt länge...

Hörs snart igen!!
Kramar om//Elinen


Glad påsk mina vänner

Så, glad påsk alla läsare!
Det har vart en spännande dag detta. Vaknade tidigt och kunde inte somna om. Suckade och gick upp. Fixade allt pyssel och gick ut för att se pappa släppa ut de söta små lambisarna. Men han var fundersam och berättade det hemska som hade hänt. Fåret som hade fått en liten i kvällen innan hade visst flera små på g. Men de var nu döda, eller dödfödda, det får vi aldrig veta. En liten trött tjej var lite med i matchen fortfarande. Hon fick i sig lite välling och jag fick min lilla önskan igenom. In skulle hon och med flaska skulle hon få. Vi värmde en riskudde, tvingade i henne mer mat och värmde så gott vi kunde med våra händer mot det lilla ulliga. Hon låg i mitt knä i några timmar och hon gjorde stora framsteg, våran lilla Pärla Estell. Snart stod hon, stöpplade lite och svalde själv. Vi bestämde oss då för att pröva på mamma får bara för att det vore det bästa om det funkade. Och dom pratade med varnandra och allt var bra, förutom att hon inte fick någon mat från mamman. Så det vart ett bakslag och hon fick komma in igen. Vart avduschad och fick sova en massa. Hon är så söt och hundarna är både avensjuka och störkära i henne. Vill pussa och busa. När dom kutade iväg och källde på nått vände dom och kollade "kommer du inte med?" på henne och sen fortsatte dom. Vilka toppengrabbar ;)
Nu har hon nyss bräkt och fått i sig massa mat. Hon ligger på en matta i köket och grabbarn ligger en bit ifrån och kollar in henne. Bra vaktare..
Själv fixar jag musik till min MP3 och nördar lite här och där. Polisskolan är på tv och T är hemma och busar med sina vänner. Jag är bara snorig och tråkig. Fast just i dag passar det mig rätt bra! Snart bär det av mot varmare breddgrader och det blir bara mer och mer spännande. Och samtidigt vemodigt.
Efter denna lilla påskstory så vill jag bara säga: Sluta aldrig hoppas!!! Det finns aldrig för lite ljus för att det, innan man vet, är försent att sluta hoppas!! <3

Med detta säger vi god kväll!
Kramar om//Elinen
och Estell :)



Estell





Sötast

Hej!
Jag heter Pärla och jag är ny i huset. Förhoppningsvis så vill mamma ta hand om mig nu. Annars har jag 2 hundar som är jätte snälla mot mig..
Önska mig lycka till!!


En pappakram- för tillfrisknad

Ja, jag håller på att dra på mig en dunderförkylning. Tror inte min kropp orkar med alla olika människors snuvor längre. Det är inte så bra, alls.. men imorgon är jag frisk istället för värre, eller hur!!!! ;)

Nu har det grillats och donas. Vilken dunder fest vi fick till med kött, korv, grillwokade grönsaker, potatisgratäng, pommes, skagenmackor till förrätt och sallad. Det var guld. Solan med man kom, mammas kusin med sambo, extra mormor och morfar och så familjen (med T inräknad) Några kunde inte komma, tyvärr, men det var kul och man har ju inte alltid tid. Saknade dock "moster" och familj, men dit ska jag hinna svänga innan jag åker endå.. Saknar dem..
(efter ett kinderägg och en flodhäst så fortsätter skrivandet..)
När alla lämnat oss så kom mors morbror med sambo och fortsatte buset. Och jag, ja jag vart bara nysigare och nysigare och rinnsnuvan slog till. Men jag korkade upp en jordgubbsskumpa! Det lindrar endel. Och mina fina såpbubblor på sidan smörjs och smörjs. T´s sköldpadda är så j*vla snygg och den kommer bli ännu snyggare när den läkt. Pontus gjorde ett kungligt jobb med den. Hoppas min med blir så eftektfull som jag tror den är skapad att bli snart. Lääängtar. Dock inte efter läkningskliandet ;)
På golvet ligger ett 3D pussel som jag och T började med tidigare ikväll. Väldigt svårt måste jag säga då det siftar i färg beroende på ljus. Men vi fick ihop endel och sen gav jag upp för kvällen. Plötsligt låg T, Flixen OCH mamma på golvet och greja. Hi hi, riktigt mysigt. Det har kommit en till lamunge med storken nu ikväll oxå som ska få stå i ramljuset med de andra i morgon. Hoppas på lite solstrålar i morgon och en massa slöhet. För i morgon är det min "gör inget specielt"-dag. Det ska bli underbart! Jag har haft planerade dagar så länge som jag kan minnas just nu så det är fint med lite luftrum.
Nu är jag trött på att skriva för stunden. (kors i taket)

Kramar om//Elinen <3


Idag är det grillväder!!

-Eller!?

Igår var det dagen D i tatueringavärlden för mig och T. Jag började morgon med en solning 8, på solpunkten och sen vidare ut på en timmes lång promenad med Mu i solen. Det var najs, massa kackel och en och annan blaja. Sen duschen, kläder, systemet för ett par flaskor vin och några öl, förbi Bivur för en frukostmacka och sen .... 11.00 Var vi hos Svarte Baron i Kolsva och T var först ut. Han äverlevde med råge ;)
Mina bröder kom förbi och tittade lite. Jag är tyvärr tätt osocial som "patient" så efter ett tag åkte dom igen. Det är en häftig känsla att bli taggad sådär. Först är det den där skärande smärtan som man måste handskas med, sen domnar allt lixom bort ganska länge och jag vart tillochmed trött där jag lång och kände honom fortsätta. Han började med en massa skuggningar och den apparaten var det kärlek i! Men sen var det de vita skuggningarna och då var jag rätt säker på att såhär stort och hämskt blir det inte igen... Vi får såklart se hur det blir med den tanken framöver ;)
Betalade för det superfina jobbet och åkte ömma hem, mot Verona för en kebab. Där stötte vi på min krigarkompis D (och T´s kompis D ;) ) och plötsligt kom en bil med resten av skaran med. Så kvällens filmskara var nästan helt samlad redan då vid 6 tiden. Det var mat, film och sen iväg för lite godis och film hos M&L. Fint hade dom. Och världens goaste kattunge Gustaf. Cool som satan ;) Och nej, jag ska inte ha en katt......... Jag ska ha mig en aningen större hund ;D
Det var en flygkrach film full med arga vargar. En bra film, lite tråkigt gjorda vargar. Men jag gillade den! 3,5 bananer får den.
Sen vart det hem efter att ha sett S brumma iväg på hojen. Vist blir man sugen allt, men det finns inte minsta prio i den lilla "drömmen". Det finns så många saker jag heldre vill lägga tid och pengar på <3

Nu är det morgon och utanför faller snön sådär lätt och fint som man bara kan tänka sig att man vill ha det på jolaftonsmorgonen. Det var inte detta väder jag känner att jag la in på önskelistan. Bara denna dag hade jag lagt in "sol" dom andra dagarna skiter jag i. Slutsatsen vart att gud är militär och att min order inte var tillräckligt oluddig utan han fick utrymme att tänka själv. Vilken fail!!
Men jag är inte bitter, jag vill grilla, om det så ska komma ner jordens alla olika former av bus över mig så är det grillat det ska bli. Grillat med en hög av kära omtyckta som kunde dyka upp. Det ska bli väldigt gott det här! Grillat är bland det bästa som finns.
Så nu är det dax att lyfta på täcket och fixa iordning denna trötta kropp för vin, grill och påskkärringkläderna, för ikväll flyger jag till Kullarna. En dag senare, för att bara "behöva" träffa de bästa, såklart ;)

Hoppas ni får en mer "påskig" påsk än jag får. Själv har jag lagt krutet på "sista dagara" temat istället för påsk. Men det gör mig inget, det blir fler påskar för min del.
Kramar om en massa!!//Elinen
<3

<3








God eftermiddag!!

Sitter och planerar inför kvällens middag med gruppen. Najs.. som sjutton :)
Idag har ja packat inför resan, allt viktigt, försökt byta kroppskydd till en mindre- men icke och sen räknat krut. Fint väder men kalla vindar. Gick in på rummet och: STUPADE! Sov "som en klubbad säl" som dom sa när jag vaknade. Totalt slut tjej som inte gjort ett skit på flera dagar men ändå känner att hon sprungit en mil mellan matsalen och luckan. Jippi!! Men lite sömn gjorde under, har till och med orkat puttsa skona. Fint ska det vara ikväll. Helt ren ny uniform som ser ut som ett tält. Vackert. Tur att alla bara är knäppa och glada och inte bryr sig så mycket. Jag är bara glad att slippa klä mig civilt för då är vi så himla olika. Nu är vi lika "illa" allihoppa. Fast killarna passar bra mycket bättre i dessa gudomligt avskyvärda kläder än mig. Jag har inte sökt till någon mode tävling- tack och bock!
Å, jag har haft "Stuka en basker med Elin" oxå. Jag är griiiim!! Eller inte. Hur jag än gjorde den så kom någon ny och sa, men såhär, eller gör såhär, ska du se ut sådär.. Tillslut vart den knappt fastsittande på huvudet, som en blaja frammåtlutande och långt ner i pannan. Jag är rätt nöjd. Så länge någon klagar så ser det helt okej ut ;)
Nu ska vi dra till messen.
Kramar om//Elinen

Ps: i morgon ska jag få komma hem.
Handla pressenter
Äta sushi
Leva livet <3
TATOOOOO

RSS 2.0