Det är FREDAG folks !!!

Jaha, så har halva denna dagen redan gott! Skönt.. Fast egentligen, varför det nu är så skönt vet jag inte. I morgon är ju yttligare en likadan dag. Avskyr att helg inte är just helg! Aldrig kunna bara ligga kvar i sängen och inte gå upp utan alltid pressen med tider och måsten. Men njuter lite av att läsa på fejjan att folk tar helg och är glada över att det äntligen är fredag! (duger gott!)
Imorse hade det kommit post så postis fick lite att stå i från mig och G. Det var roligt. Sen satte projekt "pimp HF" igång och jag fortsatte med att ta själva bordsskivan. Bra arbetsplats då man får kunderna direkt på sig när dom kommer in så man kan sköta sitt jobb och pimpa. Ingen annan behöver bry sig på den punkten och det tror jag iallafall är lite bra. Istället för att jag avrustar, längst bak, längst bort i förrådet och inte hör när kunderna kommer eller plingar. Så lite till ska jag unna mig detta rolig jobb är planen!! Provmålade ena skivan ökenfärgad nyss. Vart en besvikenhet över det hela, så nu är det bestämt, DET BLIR SVART. Fast det kommer bli repor och inte hålla så länge så går det att måla på mer lager och dona om det skulle knipa. Ett lyft blir det iallafall! Kul kul!
Och energin i penseln tar inte slut men det är skönt att all insperation inför lägenheten får komma fram lite här nere med. Tycker jag! Får se vad chef 1 säger när han kommer tillbaka om en vecka. Chef 2 får hålla sig lite till innan hon får skåda händelsen!
Rätt glad på morgonen fast det rumlats i tältet hela natten. Var ett nattflyg och då blir det mycket spring. Det bara blir så. Och då sover jag oroligt fast jag inte har nått med det att göra alls egentligen. Som en tisdag. Lång dag och sovit dåligt pga att jag är nervös och folk börjar springa i dragkejdor och dörrar tidigt som satan. Men men, det har sin charm det med ;)
Vart snooze denna morgon med. Fy på mig! Men det var skönt och solen värmde sådär lagom när jag klev ut. Han med att nörda lagom mycket på morgonen och unnade mig en ljus macka med Svolvaerpastej !! Har ni inte provat BÖR ni pröva. Mums mums mums. Hittade den lilla läckerheten i kylen i går och tänkte "fnns den kvar är jag värd den i morgon" Och tadaaaaa, det fanns en halv burk. Jippi!!!
Ska upp och sola en sväng nu för att sedan gå ner och fortsätta mitt målarprojekt. En roller skulle göra det snyggast, men hittar ingen :/ Nu när IKEA finns här nere så kunde dom väl starta ett ByggMax med? Jag skulle handla en roller...
Påtal om handla: Julklapp : KLAR! Perfekt! Nu är det bara massa andra kvar.. *suck* Detta brukar vara kul, men i år kan jag inte börja i tid (typ nu) som jag i vanliga fall brukar. Har ju bara 2 klara till hundra procent. Det är dåligt för att vara jag!
Imorgon ska jag antagligen kolla in D´s soldäck igen. Fas ska inte sola.. bara glida!
Nej, sola var det. och det NU!!!
Kramar om//Elinen
 

snooooooooooooze...

Idag hittade jag en färgburk. Den såg ensam ut eftersom den andra hade vickat ner och läckt ut över hela golvet (bakom en bokylla såklart så ingen har sätt det) Jag tog då den stackars burken och en pensel som jag spanat in i en hög med många flera när vi började här nere och började måla om kunddisken. Den var förbaskemig snyggast någonsin. Hahah! Synd bara det inte finns svart färg med, då kunde jag målat om bänkskivan med och då hade det blivit toppen bra!! Men jag är nöjd med den lilla pimpningen som gjorde sor skillnad endå. Och min dag fick et bra och flytande slut.. det hjälpte mycket det!
Eftersom jag hittade snoozen på telefonen i morse så vart det tyvärr ingen morgonpromenad. MEN (skam den som ger sig) det får bli en kvällspromenad med kroppsskydd med BB istället. Vi ska ta den längre svängen med uppförsbacken som ger mjölksyra. (nej ingen backe som är så brant som hemma, men en lagom sluttande lång spikrak j*vel) Det var otrorligt skönt att sova 1,5 timmar längre i morse, men när jag väl kom ut insåg jag att jag nog missat den första morgonen med friskaste luften hitintills. Sjutton oxå!
Stora lillebror kan behålla hemlisar. Det gillas skarpt! Inte för jag misstrott honom, det är bara så kul när det kopplar så pass snabbt ;) Så nu har vi hemlisar ihop och jag äger förresten en ny hoodie oxå. Ehh.. konstigt? Jag som inte har knappt någon. Oj oj oj, mer huvtröjor åt folket!!! Mohahah.. Nej nu ska jag göra mig klart för att bränna av lite fettreserver. Hittils iallafall 3 kilo, småfuskat en synd-om-mig vecka och nu är jag igång igen. Vågen visar detsamma. 10 kg kvar till normalitet!
Just ja, promenad var det ;)
 
Kramar om//Elinen

"den som inte gör misstag gör oftast ingenting alls"

Äntligen är ännu en dag överstökad. Gick rätt smärtfritt faktiskt

Just nu sitter jag med en soppa som jag pimpat med lite nudlar. Sitter och tittar på olika fototapeter. Satans vilka fina motiv det finns att välja på. Men min stil är inte det någon annan har i fotoväg. Inte om det ska sitta på min vägg iallafall. Så blir det en sån slutmontering blir det egenfoto för mitt sovrum. Men det är kul att titta runt lite iallafall. Blir glad av alla färger och ideer som finns ute i världen. Naturligvis har jag fastnat lite extra för en stor blå våg... kostade såklar mest i hela affären oxå, Förvånande? Nix...
Tyvärr är blått inte önskvärt i mitt sovrum. Jag måste ha varma färger så jag inte får mig köldskador. Så en solnedgång eller någon fin höstnatur skulle kunna funka. Söker det röda, mysiga, burriga!
Sugen på att prata i samma andetag som jag gillar att sitta här själv och tyst med Spotify i ena örat. Om 4 dagar är det slut på musiken, min månad är över och 3 veckor utan musik är framför mig. Eller? Nej jag fyllde min telefon med Mu-musik hemma och har ju en fungerande MP3 som TM så snällt bytte ut åt mig utan problem när jag var in där. Så nog klarar jag mig allt!
Igår vart det PW med BB.. Han är snäll han (om ni inte visste det innan). Fast nästa gång ska jag nog sparka igång honom lite så han springer mer och pratar mindre (hihi) Men det var bra prat och jag är glad för det! Men nästa gång..
I morse tog jag mig konstigt nog upp och gick min morgonpromenad i vanlig ordning och kom iväg till gymmet, trotts den groteska träningsvärken jag har i bröstmusklerna. Snacka om att jag kan ta i mer än jag klarar.. Tror jag att det är nemas problemas så kör jag ju bara.. och ja, det vart ju kul träningsvärk av det så klaga ska jag inte göra. I morgon är det på´t igen. Ikväll däremot ska det SOVAS! Jag bara sover och sover. Inte piggare mer än de max 4 första timmarna på morgonen.. sen säckar det ihop timme för timme.
 
Tror mig ha gjort ett bra kap igår med, om han nu var intresserad på riktigt av att sälja... Det handlar om ett PS3. Det är på "bara" 60GB men är ett sånt där fiffigt som kan spela upp både ps2 och 3 spel. Det underlättar då det är min familja som ska få det. Flixen har ju endel spel och jag behöver inte släpa på hela konsollen för att kunna spela där. PLUS att dom behöver en riktig DVD spelare! Check! Vad jag får ut av det? Jo jag får massa massa spel och endel tillbehör. Julklapp och egenbus check! Nu bara hoppas han var seriös..
 
Strukturtapet heter visst väv-h*lv*t*t jag sökt på i ett par dagar på nätet. Oooookej?! ;)
Frågan är ju just nu om det skall vara nå mönster i den där väven (strukturtapeten) eller om den ska vara så slät och o-utstickande som det bara går? Antagligen blir man minst trött på en neutral tapet. Men hur mycket "sjukhusstuk" kan bildas av just det enkelt neutralt vita släta väggen?
Visst, det kommer vara fondväggar som "lyser upp" men endå, tänk sjukhuskänsla i sitt eget hem.. huuu :/
Det enda man läser är hur folk KRÄVER tips på "att få bort det där väven!!!". Jaha? Varför? Är det inte smidigt att lätt kunna måla i den färg man känner? För stunden om det ska vara så.. Eller är det inte mordent, är det därför det inte får vara kvar? Många frågor och istort inga svar alls. Ingen stress men massa kul "kolla runt- press"
JIPPII!!!
 
Nej nu dra mig mot sängn. Måste få sova..
Kramar om//Elinen
 
Ps: Jag avskyr att jag inte kan lägga upp bilder här nere. Riktigt tråkigt och illa.. ds.

troligt du!

Vart det nå sola?
Neeeeeej.. Så inget att vara ais på idag. Suck! Min ultratur i vanlig ordning.
Nu ska jag och BB snart ut på promenad med kroppskydd. Jag ser väl knappt rakt men ut ska jag. Sen dusch och sova så j*vla gott tills det är upp i morgon och sen promenad +gym.
This is good!!
(tills jag stupar...)
Kramar om //Elinen

"bara" 45 grader

Nu ska jag ut och sola. Hörde det var kallt hemma, närmare minus än 10 grader äns. Själv njuter jag av de få vckor vi ser ut att få med "behaglig/levbar" värme här nere..
Kramar om//Elinen

en vanlig måndag

Har nu haft en rätt stressig dag, inte stött på D, fast hade nog inte hunnit vara social endå så det kasnke var skit samma.. Han ska få åka hem och jag är glad över den tanken bara.
I övrigt har jag tagit min timmes morgonpromenad och sen vart det 40 minuter gym på det på morgonen. Nu sitter jag och halvsover så ska stänga ner datorn och gå till tältet för att stupa nu.
I morgon är det lika tidigt upp fast tyvärr utan träning och det är tråkigt. Blir en så otroligt lång morgon... .. och därmed oxå dag..
Men bara suga sig ur stolen nu så lite ny energi genom sömnen kanske kan komma och hälsa på mig?!
 
Säger hej till John Blund och godnatt till er andra!
Kramar//Elinen
 
Ps: Nästa lördag får jag ett Yoga schema! lycka!!!! (det lilla som göra det) ds.

... ...

Okej, gillar inte känslan, gillar inte tanken. Gillar inte mig själv...

Bio-lördag

Idag ska det bli projektorfilm på verkstansdörrar. Ice age 3 blir det med massa popcorn för min del! MUMS!
Men den bittra sanningen är att all min ork är som bortblåst och jag känner inte för nått annat än att sova flera dagar framöver. Funderar på om det är vattenbrist så jag kör ett vattenrace idag och hoppas på det bästa! Annars vet jag inte vad jag ska hitta på :/
Hur som så hoppas jag vara någolunda med i matchen i morgon kl 9 för då ska jag på mitt andra pass Yoga. JIPPI! Bra helg på många sätt och vis. Har precis klippt LL och snart är det BB´s tur. (klarar inte av att använda mig av sockerstjärt.. det är lixom inte mina ord :P )
Har budat på Mu´s glasburkar oxå och hoppas såklart få köpa dem. Eller snarare få igång budgivning av dem. Hon kanske till och med vill ha kvar dem själv. Vem vet?!

När man är såhär trött så är ni där hemma de bästa att tänka på! Att man har er <3
Kramar om//Elinen

En fredag med sandstorm

Idag vaknade jag.. eller snarare såhär kanske: Idag väckte klockan mig som vanligt 10i 5. Hua tänkte jag, tände lampan men insåg att kroppen vägrade. Ställte om klockan till 06,00 och släckte igen. Vaknade åter och ställde fram klockan en timme till. Kl 07,00 rngde klockan snällt för 3dje gången och jag morrade. Hur kan en morgon gå så fort? Bläää!
Klev ut ur tältet och möttes av den fin fina sandstormen som hade kommit på besök. Inte den härligaste känslan att tugga i sig sand sådär i nyvaket tillstånd men det var bara att pinna på!
Har gått igenom skyddsombudsprotokoll och hjälpt kunder nu på förmiddagen. Sandstormen, som från början var på både utsidan och som ett stort måln på insidan av tältet, har nu äntligen lagt sig en aning och ingen kan var agladae än jag. Det varnas för att detta sand-blås-väder kan fortsätta nu mellan 1-3 veckor. INTE så kul. Men har inget att välja på så bara hoppas p att slippa den ihop med de orkanvindar som oxå utlovas.
Sitter och kollar på Maine cooner. Fina djur. Men vet inte. Vackra och gosiga katter som tror sig vara hundar. Men jag är ju tveksam på den punkten då katthår bli ÖVERALLT. Det är inte så jätte kul. Fast, vill jag ha en vän så har jag en mycket älskad en.. Kollar vidare, såklart! Det kommer ine bli någon nu endå :)
Pratade med pappa nyss och det ar skönt. En av de bästa sakerna med här nere är just att jag kan ringa ibland och bara prata. Visst, det är fördröjning och det är lite störande.. men det spelar ingen roll. Trygheten är "bara" ett samtal bort :)
Jag har även fåt statusen " blek och blank i ögonen". Får väl se vad vi gör åt det! Solar mer kasnke? För det har jag inte kommit igång med än.. Sandstorm och folk som springer och vill ha hjälp på mina raster. Jag gillar mitt jobb just i sånna tillfällen, när jag får ställa upp och kan göra någon glad. Men får offra lite sol oxå.. Överlevs ;)
 
Nej nu lite mat!
Kram på er mina vänner!!!/Elinen
 

SM bilder

http://erixen.se/blog/
 
Jätte fint tagna bilder från Kanotpolo SM.. Bör helt enkelt kollas in lite ;)
 
Har ringt hem och beställt paket av mamma. Ja, det var hon som svarade helt enkelt. Ringde hem och tog första svarare att få infon om att min gooooda glass jag köpte när jag var hemma var tvungen att ätas upp och att jag ville ha paket, SÅ DET SÅ :P Hahah! Ja, det är ju kul att få post! Hon verkar tycka det är kul så ingen skada skedd där inte..
 
Nej, vila en stund!
Kramar om//Elinen
 

redan torsdag

Seg morgon såhär långt. Morgonpromenaden går som på rels, men även den kändes lång och omotiverad. Glömde av någon anledning deo till och med på moronkvisten. Kanske låter som jag ser ut som en rugguggla (mer än valigt då) men nej, har till och med kammat håret. Haha! Vart ska denna dag sluta?
Nu ska jag ta mitt pick och pack och ta all tvätt och köra på tvätt. Det var dax för den övningen redan förra veckan men det har lixom inte blivit av. Gillar inte att inte kunna tvätta själv! (och NEJ, det är inget skämt. Saker försvinner när man inte gör dem själv)
Nu jobba.. Snart dax att sova igen <3
Ta hand om er där hemma //Elinen

Det var det de..

Jaha, då vet jag det... Känns lite sent men känns som det är lite det nya med de runt mig, det samlas och sen smälle det och jag faller. Nu vet jag att dom inte ser vad jag gör, men dom ser vad jag inte gör. Mitt problem är att jag syns. Och jag bestämde mig oxå för att jag INTE tänker be S hänga med mig hela dagarna för att det ska se ut som att jag jobbar massor med mig huvuduppgift Am. Glöm det!!!! Han får, precis som jag, hänga med vem han vill. Jag tänker inte "-Rädda mig, få det se bra ut!". Dessutom dras mitt betyg jag fick idag ner på att jag inte har någon förkunskap innom mitt område heller. Eftersom jag inte kan så mycket på djupet så skulle tydligen jag ha sökt en annan tjänst redan när jag fick den här, eftersom jag inget kunde. Inte trodde jag att dom skulle skicka iväg mig med otillräcklig utbildning för mig uppgift. För tydligen så skickade sverige en soldat ner för att göra ett jobb som mina chefer inte tycker jag kan tillräckligt bra. Jaha.. är det verkligen mitt fel? Skulle jag ha tackat nej till tjänsten jag fått? Eller skulle dom inte givit mig tjänsten om jag inte får utbildning så jag kan det innan jag åker? Jag vet inte, men i vanlig ordning var det jag som gjort fel.
Och sen tar jag för mig för lite. Jag är bara inte den som kliver folk på tåna. Varför ska jag stå där oc hänga som det tredje hjulet när dom andra 2 redan gör jobbet. Jo.. för det ser bättre ut.
 
Nej jag vet inte, jag vart bara ännu mer less...
Det ända bra var att dom gav mig en jätte uppgift! Jag fick ett jobb som är bara mitt. Visst dom andra kommer säker lägga sig i som mellanplock när dom har tråkigt men det är mitt. Det var det enda bra!
Annars skulle jag nog egentligen bara kunna packa och åka hem till de chefer som kommer läsa minna betyg lika blint som dom första satt dem. Men vi får väl se vad det blir av mig tillslut. För som en osynlig förrådare som har häcken full eller den osynlige som gör ett entimmesjobb så flytande så det ser bra ut och kan göras en hel dag det blir inte jag.
Och varför i hela friden säger inte folk till som har jobb på hjärnan? Du, har du tid med det här? Varfööööör?
Är det inte jag iallafall..?! Jag passar inte in..
 
Det kom en ängel idag. Han kom, helt oanmäld, han log och han bad om mig om hjälp. Han satt på disken en stund och sen gick han! Tack så mycket!!! Det räddade lite, i det tyngsta..
 
Nu ska jag ta mig till tältet och sen ska jag nog ta mig en promenad. jag behöver koppla bort världen en stund.
*Elstöt* där dog en fluga till..
 
Ha det bra där hemma! Idag vill jag inte ha någon kram.. Idag vill jag bara krypa ner i din soffa och titta i taket. I timmar.
//Elinen
 
 

Dagens..

Försök aldrig att vinna tillbaka en person som valt att förlora dig..

Det tickar neråt..

5 veckor kvar är ingenting, egentligen. och tanken på att det är totalt 10 veckor kvar här nere (+2 hemma) så är det nästan fy på den som gnäller och har hemlängtan. För snart kommer man se tillbaka på den här tiden som bra, som så många andra minnen av äventyr man har. (inte av alla, men många iallafall)
Att det bara gått en vecka sen golligocken åkte däremot, DET är sjukt. Det har vart så segt här nere de 2 veckorna jag vart här så det finns inte på kartan ens. Första veckan gick ju an för då var det att hitta tillbaka till gängerna och skapa sig hållbara matrutiner och träning som var det som drev. Plus massa lägenhetsplaner som hamnade på papper. Men att den här sista veckan gått så segt ä helt otroligt! Förstår inte hur det är möjligt. Och nej, Det är inte bara Gockens fel att det går sakta. Alla har det segt. Alla utom dom som har jobb på "sitt område" (fast alla skulle kunna allt så vart det såklart inte så på långa vägar) som dom får se så hettsigt ut. Men inte ber dom om jälp och inte tänker jag ställa mig där och vara ivägen heller.. Vill dom greja och ha det så så får jag försöka komma på nått annat.. Tyvärr så är ju mina småjobb klara på en kvart, typ, eftersom jag åter ingen inte kan det där "bara försvinna bort" eller "få ett jobb att da ut på tiden". Jag har då aldrig vart med om ett ställe som kräver att enkla jobb blir så krongliga..
10 veckor i träningens tecken blir nog max 9 då det är planer på lite alkohol, filmmaraton och "gå till Amerikanska matsalen för att äta sig mätt på efterrätterna" den sista veckan i Afghanistan. Och sola, hoppas det år att sola. Jag ska steka dagarna igenom så mycket det går, hjälpa de nya en timme och sen ut igen. Köra lite så.. jag menar.. det är lättare att lära sig själv än att komma ihåg allt någon sagt till en. 10 veckor alltså.. det är ingenting av mitt liv.. Som en regndroppe i havet.
 
En av våra medarbetare åker hem för evigt i morgon. Komme inte få se honom mer. Antagligen inte alls för min del då jag inte är någon runtresande chef av något slag. Det känns lite hårt faktiskt! han är jättesnäll och alltid pratglad och trevlig. Inte för att jag träffar honom dagligen, men ibland brukar jag smita in på posten och prata lite skit.. sån är ju jag.. men nu håller jag mig nästan borta. Gillar inte när bra människor måste hem till sitt igen. han ska he nått nejdå-aktigt ikväll på en av barerna. Hejdå och öl är inget jag gillar så jag smiter nog förbi den nyrakade karln och snor en kram innan han sltar istället. Lycka till M!!
 
Och just påtal om M, BB har fått ett nytt namn. Läs och begrunda: Sockerskärt.. Japp! Så är det, och jag tucker det är jätte jätte kul. Men kan inte tänka mig böja använda mig av det, det passar lixom inte lika bra i min mun som i S´s . Dom två är bra sköna och får min dag att gå liiiite fortare än det kulle göra utan dem helt klart.
 
Morgonpromenaden idag: Check! Och jag gillar mina varma soliga mornar. Dels så får jag vara med om soluppgången varje dag på den, vänja mig bitvis med ljuset och värmen där jag stolpar fram. Skulle lika väl kunna sova till 7 för att klä mig, äta och sen gå och jobba 8, men nej. Det är ju så att jag inte har så mycket annat för mig. Eftersom jag kommer i säng senast runt 9 på kvällen är en uppstigning kl 04,55 inte nått om stör. Jag vill ändå nörda ca en timme på morgonen innan jobbet och före det måste jag äta frukost om viktnedgången ska vara möjlig och om jag lika väl går upp tidigt för att nörda kan jag gå upp en timme tidigare för att röra på dököttet med. så är det gjort. Och eftersom jag inte hinner innan solnedgången på kvällen om jag oxå ska hinna äta kvällsmat så finns ingen annan tid att utföra det på.
Å, det ser ut att bli yoga nästa söndag med. YEEEES!! Hoppas hoppas hoppas hopppas hoppas!
 
Nu jobba lite till idag då. Knappa lite sega dataprogram, gå in i någon bastuburk eller kanske träffa massa trevliga kunder? Vi får helt enkelt se. Solningen får sin start i morgon.. tyvärr men okejdå ;)
Kramar om en massa//Elinen

där är där där jag inte är..

Sovmorgon var bra grejer. Trodde nog jag skulle behöva tvinga mig upp ett par gånger när jag vaknade eftersom jag trodde jag skulle kissa på mig. Men jag klarade det. *jippi* (humor)
Lyssnade igår kväll när 7 personer hade klämt in sig i vårt lilla tv-rum för att se Jägarna 2. Jag satte mig vid datorn i rummet bredvid och nördade vilket passade mig bra. Den där filmen gör mig mest arg faktisk och det är ju sälllan kul.. Nördade runt på onödiga sidor och bara fördrev tid ihop med en popcornspåse. Bra kväll med andra ord!
Nu på morgonen har jag satt i mig en brunch med bland annant annanas igen. Jag gillar´t.. Nu är det lite nördning (bla. Junkyard som har massa massa massa fina saker till kanonpriser som skulle gillas, tex kvalitets flippfloppar till nästa sommar.. suck!) och sen så ska jag in i bastun på förrådet med alla glada och trevliga och positiva arbetskamrater och ringa till min familj och prata en stund.
Sen är det kortdag på jobbet mellan 13-16 och därefter tror jag min sola-för-allt-du-är-värld period börjar. Ska se till att sola så mycket jag bara orkar fram tills jag ska hem nu. Folk vart ju nästan förvånade över att jag inte var brunare. Det kanske låter som jag solar 24-7 men man blir inte så brun fullt påklädd från topp till tå i ett bastutält på mellan 30-44 grader dagarna igenom. Så nu ska jag ta i och sola så mycket det går innan jag ska hem, om 6 veckor ;) Det skall börjas i tid. Har ganska bra koll på maten nu, förra veckan la jag till lite mer träning och denna vecka solningen. Detta kommer slå stort!!! :D
Nej, mer rea nördning och sen in för att prata med Sverige!
Hoppas ni har en bra söndag där hemma. Och lycka till idag med Köpingsbrudar!!! <3
 
Kramar//Elinen

Baka lite kanske?

Idag har jag bakning på skallen! Jätte mycket bakning och doning. Vill vara huslig. Vill använda mina nya pastatallrikar och slå upp en skål pasta med parmesanost och sen sätta igång med bak och sylt och saft igen. Det är nog en blandning av sötsug och "har inget kul att göra" känslan. Plus att skrivare givit upp. Hur kan det vara möjligt när jag hittat bästa recepten??????? Eh.. ja... jag tittar recept oxå, det underlättar inte heller ;) Hahaha!
 
Sitter och pratar med en av TT grabbarna om "karlar som kliver över soporna" och att liva på folk. Trevligt prat! han har tråkigt och jag blir galen på skrivaren.. alltså behöver tänka på annat än skrivaren en stund. Går det? Njee, aningens dåligt!
 
Nejmen jaha.. inga barn gjorda här! ger upp! tar tag i nått tråkigt nu då?! Eh.. a.. vad nu det blir?!
Håller tummar och tår för mina köpingsbrudar på SM idag <3
 
Kramar om//elinen
 
Ps: M, har gjort sidecut nu, hur kul är inte det? Men bild det får jag då inte se.. haha ds
 

Inte en vanlig lördag

Vaknade arg som ett bi i morse. Kände tonårsilskan dåna innan jag fattade vart jag var och bytte tanek till att hoppas att jag inte hade tagit ton på riktigt. Anledningen då..?! Jo, på nått vis var jag i vårt gamla hus och jag bodde visst hemma. Men av någon anledning så hade mamma möblerat om när jag kom hem (händer kanske inte allt för ofta i verkligheten) och jag hade helt plötsligt flyttat in i samma rum som brorsan och alla mina saker var i för mig en j*vla oordning. Egentligen förstår jag inte paniken då det är mysigt att sova med Flixen. Och dessutom var det en våningssäng dom hade fixat åt oss, en 120nederslaf till mig och en 90 överslaf till honom. Vad det var att bråka om fattar jag nog inte men i drömmen var det ren och skär tonårsilska blandat med den där haten man som tonåring bara kunde känna för sin familj. Nu såhär i efterhand fnittrar jag såfort jag kommer att tänka på det. Det enda jag mins av min mamma i drömmen var att hon sket i att jag skrek och var arg och det vet jag utan att minnas det att det retade upp destomer :P
Tror iallafall att jag somnade om och vaknade sedan av klockan 10 i 5 i vanlig ordning. Då var det dax för min morgonpromenad. Kände mig aningen stel efter att ha tagit en PW med bungystavarna ihop med BB och S igår. Dom är liiiite snabbare och liiiiite busigare än jag är i min ensamma gång på morgonen. Men det var skönt och jag ska nog försöka haka på, eller iallafall komma iväg själv 2 gånger i veckan framöver. Gjorde mina 50 situps och 40 rygglyft efter det och en superskön dusch. Somnade som ett barn..
På morgonpromenaden möttes jag på slutet av kanske 8 st helikoptrar som kom brummande. Känslan när man ser dem sitta där i de öppna dörrarna med sina vapen och se coola ut, ljudet och det ansvarsfulla bevakningen av oss. Det käns gött som BB skulle sagt!
 
Inget mer för stunden!
Trevlig lördag på er alla lediga där hemma! (lite avis är jag allt)
Kramar om en massa//Elinen

sådär glad som bara jag kan vara

Tänk så glad man kan bli av ett "Hej Elin!" följt av ett leende..
Att sen det var 4 stycken som mötte mig på cykel med kanske 10sekunders mellanrum som alla gjorde det lika bra, det gjorde inte saken sämre på något vis alls. Jag vart bara jätte jätte glad. Och på något vis så kändes det inte som ett "trevlighetsleende" utan ett ärligt ett helt enkelt. 1 av 4 måste ju allafall ha lyckats ärligt ;)
Värmde gjorde det hur som och att en sån enkel sak kan göra så mycket kände jag att jag behövde påpeka/informera/berätta. Alla kan göra det där lilla lilla extra. Men gör det bara när du känner för det för falskheten lyser lätt igenom ocgh gör det motsatta..
 
Jag är nu stolt medlem i "vi som ska hitta formen i höst"-gruppen på fejjan. Den kan säkert underlätta tunga stunder i min motivation. Hålla mig borta från att kolla vågen varje dag, bara det är svårt. Sen trillar jag lätt dit på tanken "men jag måste ju dra av kilon, jag har ju alla kläder på mig".. och visst det har jag, men NEJ! Inga enkla vägar. Här ska det bli kött och ben på kroppen (ja och det där underbara som kallas kärlekshandtag för dom blir jag lixom inte av med ;) ) och det ska svida i kroppen varje gång jag tänker på en tysk munk med choklad på eller att smälla i mig en påse chips. Jag får helt enkelt skylla mig själv som trillat ur "lagom" syndromet och kört på UNNA DIG VAD FAN DU VILL!! Bara för att jag inte mår bra innom det militära och tar till tröstätandet.. suck! Lära mig? Eeeh.. troligt inte du! Haha, hopplöst! Men hårt och skoninglöst nu kommer resultera i att jag kan äta allt i måttlig mängd senare, och det är belöning. Eller ignentligen att jag slipper köpa en ny garderob. Det skulle bli liiiite svidigt i plånboken ihop med lägenheten. Hua!
 
Kollar tapeter nu lite allmänt. Har fått för mig att Oxblodsröd vore en rätt grym varm fondväggsfärg. Och oj vad fina tapeter det finns. Halelulia säger jag bara... Underbart! Och i vanlig ordning farligt. Men kul och spännande, har aldrig haft "tapet-problem" förr och det kan ju bli kul! Hur nu ett problem kan bli kul.. hm.. blir väl kanske vad man gör det till möjligen.. eller??
 
Nåja, dax för jobb snart igen! Denna dag går heller inte speciellt snabbt. "Vad ska vi göra nu, vad gör jag nuuu?" Som Pippi skulle sagt :)
Kram på er//Elinen

..fredag?!.. :)

Postis - Idag är det fredag :D
Hed.. - JAA, de tär det ju! Vad ska du göra i helgen Elin?
Jag - Eee.. ja, sitta vid datorn, äta popcorn, ha sovmorgon och äta brunch?!
Hed.. - Men vad trevligt!
Jag - ?
Hed.. - Man måste se på det positivt :D
Och jag går ifrån frukostbordet med ett leende på läpparna. Satan vad knäppa dom är. Jag måste umgås mer med verkstaden helt klart.. Och inte nog med denna klockrena morgonkommentar. Dom har dessutom gjort en lättlädd kalender till min stora glädje. Verkstadsgrabbar i bar överkropp posande (eller jobbandes) med något "manligt" verktyg plocat från verstadsgolvet. Jag bara älskar´t och ska såklart beställa hem en som kan få hänga på väggen innan korten åker in i ett fotoalbum från mitt eget FS23. Det blir då det..
Oj, dax för jobb igen! Å just, det är ju helg... det betyder... ee.. mer jobb?! :P
 
Kram på er där hemma!!!
//Elinen

kväller än?!

Tittar surfresor idag! Hua.. det kliar i mina tokfingrar. Fast bara under yta. Utanpå är jag supertrött nu. Men ska äta och se en serie tror jag innan det är dax för tältet och sööömn. Men vilka lovord dom har. Och 10,000 för surf med instruktör, mat och boende 20 timmar bort i en vecka, de kan jag på nått vis inte få till dyrt. Det man får lägga på är flyg då! Ska leta mer i det där. Men inte nu.. Nu mat innan jag somnar sittande.
I morgon är en ny dag! :)
Kramar om //Elinen
 
Ps: hatar att jag inte kan lägga in bilder... o.O men snaaart... ds.

..

God morgon Sverige!
Igår fick jag veta att min lägenhet innehåller blommor numera. Det är ju trevligt! En fotoram, picknickset, lite prslin, toapapper, hygiengrejer och BLOMMOR! Tack och bock tok-föräldrar. Vad skulle jag göra utan er?
 
Hittade nått magiskt igår på Ikea.se.. Farligt farligt, men härligt härligt!
Aja, jag är vaken, gått ner ca 3 kilo sen jag kom hit och i morse gick jag min morgonpromenad.
Det var allt för nu!
Kram kram//Elinen

1.... 2... 33333333333333333

Sitter här och nördar och tuggar i mig någon köttsoppa av något slag. Gillar sopphistorien faktiskt. Ett mål om dagen kan jag vara slö och sitta utan skjorta inne på kontoret och äta min mat själv. Så tråkigt att jag blivit såhär.. självständig/letar ensamhet.. det är inte så mycket jag men jag är lite trött i skallen och tror att lite tid själv är bra så jag kan le glatt mot kunden istälet för vilja strypa dem.
Hoppas hitta tillbaka hemma sen. Eller hoppas och hoppas. Finns inget annat än att jag ska bli social igen :P
 
Idag har dagen rullat på rätt okej. har pratat med familjen hemma en sväng i telefon och det var kul. Pratade med 3 a 4 människor. pappa suckade åt mina tusen ideer och lillebror skrämde jag upp med morgonlöpning om han inte börjar äta frukost. Kan funka. *hoppas* Ungen kommer bli 2 meter!!!!!!
Har träffat D idag med. Han tittade in och pratade lite. Det var skönt att prata men han hade ju vänner som ville ha hjälp med så vart kanske inte det socialaste. Det får vi ta hemma sen..
 
Jag har insett vad jag vill göra när jag kommer hem! Baka! Jag vill baka och laga mat, träna och vila. Hinner man det på två veckor? Det är iallafall vad jag vill göra nu, men vet att lägnhten kommer dra föööör mycket.. ;) Kom på massa nya idéer till möbler, utseende och tok idag. Skrev ner allt. Kommer ändra mig tusen gånger säkerligen!
 
Men nej, nu orkas det inte sitta här längre!
Puss å kramar på er//elinen

Komihåg till mig själv

Kom ihåg känslan tisdagen den 14 augsti!
 
Det var allt för nu!
Ta hand om er där hemma, okej?! :)
Kramar om hårt och länge//Elinen

kväller

Hej! Sitter här nere och är lite avensjuk igen.
Jag vill med vara en springare, inte en bonde. Nej men skämt å sido, jag vill ju kunna dra på mig skona och ha j*vlaranammat. Men icke, det pyyyyyyyyyyyser ur mig. Promenader kan jag gå gå gå gå, men såfort det blir det där lilla extra farten som gör det till jogging skriker latmasken i kroppen så jag stannar. Det verkar som så bra träning. Det verkar som att männiksor runt mig har kul på sina löppass, att det ger dem nått! Önskar lite jag kunde det där med löpning.. Får helt enkelt nöja mig med att vara en långtgående bonde ;)
 
Har setat och kollat igenom endel bloggar nu på eftemiddagen och drömer mig lite hem i vanlig ordning. Ska snart se på en film och äta, sen blir det sova för hela slanten igen. Tröttis är vad jag är. Men morgonpromenaden vart gjord i morse och det är det viktiga. Imorgon är det upp tidigt och vinka hem Golligocken till sverige och välkomna P ner igen. Eller beklaga eller vad man ska säga.. Vissa är vist saknade hä nere mer än andra iallafall. Får en chef hålla på hur som helst ingör sina medarbetare? Får en chef "snacka skit" om en i arbetsgruppen med en annan underordnad? Jag vet ju vad jag skulle svara på det där.. men det stämmer säkert inte inom det här företaget.
Idag har jag setat i "geggans"-bodega och njutit lite. Det var fint det måste jag säga.. han har snickrat ihop det fint där ute. Får hyra ner han till mina trakter och greja lite. Fast... blir nog många fikapauser. När man blir runt 60 är det inte lika mycket fart längr på alla :P

Cougar townavsnitten jag hade med ner är snart slut. Hur ska det överlevas då? Jo, jag har en plan förstår ni. Jag är en sån människa så jag kan se en film om å om å om å (jag ger mig där för tror ni fattar poängen..) så det är vad jag ska göra även denna gång. Se om alla, inte så många men säkert så jag klarar mina 7 veckor som är kva här till nästa ledigt! Och dessutom har jag massor med mer bra filmer. Saken är bara den att dom fastnar jag i.. så det blir sen. Inte bra! Bättre att sova!
 
Nu film och MAAAA!
Kramar om//Elinen

så fint

Yogan gav mig gooo träningsvärk så morgonpromenaden kan ha vart aningens stel idag ;)
Jag vill ha mer mer meeeer yoga, men det får jag allt sitta och vänta snällt på som en liten hund som vill ha godis. Hoppas kan jag allt vid detta laget!
Nu dax för jobb då ännu en underbar jobbvecka har startat! *jippi* (not)
Ha en kanondag!/Elinen

Jag kom, jag skrek, jag log, jag svor...

Satan vilken match dom bjöd på, handbollsgrabbarna i OS finalen. Sverige - Frankrike. Ett drömmöte skulle jag säga med skräck och förväntan. och vad vart det om inte otroligt j*vla spännande?!
Började med att vi inte hade någon tablå att följa så vi letade runt bland kanalerna inne på lilla norge (som deras "häng" heterhär nere) Till våran besvikelse så fanns inte den kanalen på tven utan tusentals andra ohanbollsinspererat skit.. (hihi) Norsken kom då fram och frågade vilken svensk kanal det gick på och vips hade vi det live, på SVENSKA!!! Det var med andra ord som att sitta hemma i tvsoffan med alla här nerifrån.
Matchen drog igång och fast vi kom in i matchen efter 3 minuter var jag glad att den ens gick att se. Börjades lite mjukt för att sedan i slutet gapas, sväras, peppa och förbanna. Vad höll domarna på med? Det var en lite tung uppförsbacke sverige fick när domaren lite lätt stod på frankrikes sida och satte käppar i flytet som rann ut i sanden för sverige. Kunde dom inte få haft iallafall lite flyt? Men dom kämpade på grabbarna och dom gjorde det bra. Endel slarv och några idiotgrejer men i det stora hela en toppenmatch. Vilka mål! Vilka inspel! Vilken nagelbitarmatch! Hoppas det är samma gooa grabbar som spela sig till nästa OS och att revangen då blir vår. Det året ska jag inte svika eller vika en tum och ska stå där på plats och skrika om det så kan behövas.
Grattis Sverige till ett garanterat förtjänat silver detta OS!! <3
 
God natt från Afghanistan! //elinen
 
 

Söndag, ljuva söndag

Tittade in en väns bild på fejjan idag. Det var en bild av hennes två söta barn och sen endel av det jag antar är hennes hus. Så fint hade hon. Inte pedantiskt "uppställt och undanplockat" för fejjanuppdateringen. Utan det var en filt någon lekt med, en lite utdragen stol, en barnvagn.. helt enkelt ett hus där folk levde och rörde sig och var så fint. Vart jätte glad!
Det kändes som att det faktisk finns människor som fottar lite som jag. Jag är dålig på att arrangera och styra mitt motiv, vill ha det som det är. För det är ju så jag får idén och så jag vill fånga det på bild. Alla har inte samma tänk och tycke.. och det är inget fel i det. Men jag var lite fundersam över mitt eget fotande och fick nu en kick i helt rätt riktning. Ska fortsätta så som jag är <3 När jag kommer hem finns faktiskt en tanke att jag ska börja ta arrangerade bilder. Har några som jag planerat in och runt som jag tror skulle göra ett kanonjobb om dom ville. Men vi får se om dom vill kan och om det finns tid. Våren är ju iallafall den period som jag älskar att fota i mest. Så det kanske passar bra med lite estetisk läggning nästa år när jag får uppleva den svenska våren igen! Får väl hojta om ni vill ha nått på bild.. kanske just dig? :)
 
Knakar lite fint i min kropp när jag rör mig. Yogan satt fint och förhoppningsvis kan hon komma hit en gång i veckan och köra med oss. Det vore helt gudomligt att få in lite rutin i det här och kunna plocka hem lite rörelser att fortsätta med. Tydligen så var dvd-yoga nått som vår instruktör tyckte var helt okej (tillskillnad mot vad jag hört tidigare) och det gjorde mig med glad. Lite hemma träning i min ensamhet har jag då rakt inte dött av förr och att bara kunna sträcka loss kroppen någon gång i veckan i lägenheten för att därefter smita in i duschen och kunna slappa i soffan i badrock efteråt, det är inte en dålig tanke i min värld.
Vattengympan ska med få vara på min planering när jag kommer hem. Kanske att den var lite enformig och kanske inte det absolut roligaste jag gjort. Men det var bra träning, det var nått jag gjorde med bara min mamma och jag älskar vatten! Klappat å klart helt enkelt. Box å kicken är såklart med inräknat i träningen eftersom det är en annan sida av mig som behöver det. Mitt ego kanske man skulle kunna säga. Jag får peppa och trycka på de små knapparna på de runt om så dom ger det där lilla extra och man får lära känna sin kropp på ett sätt jag inte kunnat förut. Att peppa någon annan är bland det roligaste jag vet! Sen så är det såklart kanotpolon som får sista tjingen på delad plats med dykningen/vattenfysen som med är jätterolig. Kanotpolon vet jag inte helt säkert om jag ska spela eller vara med runt om. Det är roligt på många sätt och vis och jag är väldans fast i människorna som är i den klubben. Dom är nått extra i mitt liv helt enkelt.. Dykningen/vattenfysen är underbar då den är i badhuset och jag får simma och vara i den där miljön som jag trivs så bra i. Inga ljud mer än de vågor som blir av de runt om och min egen andning. Men som ni ser är det för mycket redan här.. När jag kommer hem får vi se vad som blir vad!
 
Håret har precis torkat efter duschen och frukosten har lagt sig som ett mättande lock i min mage. Fortfarande grymt bra på matsidan och det känns kanonskönt att det funkar. Det är ju nu snart den tunga biten kommer, när kroppen börjar protestera mot att socker och fett inte existerar mer i min inmatning. Det är då precis allt blir tungt och svårt att motstå! Men jag ska klara det här. Känner mig bättre när jag är såhär duktig.. mår bättre, och det är ju det som är poängen!
Nu är det dax att sätta igång jobbandet igen!
 
Ha det bra där hemma på er lediga söndag!!
Kramar om//elinen

yoga

Hejsan!
idag har jag utfört mitt första yogapass. tror det var något för mig.. garanterat. Seghet ihop med sträcka ut sig och i allt det jobbade musklerna. Andningen skulle hållas genom näsan och vara lugn i tackt med rörelserna. Det var en skön känsla. Brast ut i skratt ett par gånger, bara för att man vart så slut av "inget".
Ska pröva på detta igen. Men nu ska jag ta Golligocken i armkrok och dra mig bort mot boendet. Här ska det duschas och ätas BRUNCH!! :D
 
Kram på er!
///Elinen

en rörig massa som blivit text..

Om jag fick bestämma skulle jag alltid lägga min hand på din kind när du saknar som mest..
 
Endel dagar är bra dagar. Endel dagar är det bra skrivdagar. Och endel dagar är jag på botten. Idag är en bra skrivdag! Idag har jag peppat och vart rakt ut äckelärlig. Bra? Dåligt? Vem vet.. inte jag iallafall. det är inte jag som avgör om min ärlighet svider i någon annans öron. Kanske även själ.. Att sanningen ligger i betraktarens öron och ögon är jag inte alltid säker på. det finns prsoner som hör och ser det dom vill. jag har stött på dem, en och en.. Men ibland så är det där uppenbara så enkelt så jag vill skrika vederbördan i ansiktet.
 
Ibland funderar jag på om det inte är bättre att utrota andra delar av mänskligheten än de de största "hat-grupperna" gillar att hacka på.. Jag skulle rösta för mytomaner, lögnare och ja varför inte.. fler finns det allt..  Vad är det som gör mänskligheten svag? igentligen...? Ensam är Inte stark.. Ensam är kall och vilsen. Hur skulle ett barn klara sig utan sin familjs värme och kunskap. Vad blir människan i ensamhet? Ingenting.. Vi blir vad vi lär oss av livet och dom runt om. Frågan är då vad jag blir..? Oj vad jag ska umgås med de allra bästa när jag kommer hem. Tror att jag var rädd att förändras. Hållt mig undan.. för vad?! Då har jag förändras. Och jag är inte den som inte sitter i din soffa och tar upp din tid.. sorry mina vänner ;)
Har man en gång börjat ljuga kan man aldrig komma tillbaka till sanningen utan att krypa. Endel människor kryper aldrig, är för stolta, och bygger upp en värld som är så skör att allt kan rasa bara 2 "fel" personer träffas! Vad händer egentligen då? När det ena, som ledit till det andra, som skapat det man har och är nu.. när det väl rasar, vart hamnar denna starke självsäkra då? Nej sanningen gör ont, men den avgör. Antingen läker den och blir starkare än innan. Annars så bryts allt av och blir trasigt. En tid. Ibland en lång tid. För att tillslut byggas upp igen. Ibland med samma delar, oftas med nya. Dom SANNA bitarna..
Gör man om samma misstag flera gånger? Eller lär man av att leva? Frestas vissa av att förstöra glada människor? Måste alla vara realister? eller kan det få finnas människor som gränslöst sprider lycka och kärlek till dem denne gillar? Kan man få vara en drömmare utan att ha finder av den anledningen att man är glad?
Sen den här "perfekta idyllén" den passar inte mig. Jag spyr åt antydan.. men ler i ärligheten. Den spirande lyckan likt en regnbåge. God som ond.. ibland gör lyckan med ont.. Ont att se för andra. Men bara den äckta lyckan svider i andras ögon. Allt annat är bara godis för den nyfikne... Människor. Ibland skyr jag er som pesten. Men mina vänner låter ni vara!
 
Så.. jag har nu tömt mitt huvud på det som var för kvällen.
Ska nu duscha och sova mig peppad på mitt livs första yoga pass! Önska mig lycka till <3
Kramar om//elinen

.. Den är mäktig..

 
Våran allas Laleh. Är hon inte fantastisk?! Vet inte om jag hittat någon riktig panglåt med henne innan.. men denna.. den värmer, skrämmer och känns. Vilken video sen!
Älskar´t helt klart <3

P4

Dom spelar upp de sista sekunderna och efterskriket som var i radion när Sverige igår tog sig till OS finalen! Satans vilken känsla, fast det är i efterhand för mig. Det är visst så att våra rep-pojkar har lyckats fixa antenn så vi kan lyssna på svensk fiiin radio. P4. Lyssnat på "ring så spelar vi" och melodikrysset nu. Det är nostalgi i min värld. Skulle bli jätte glad om jag fick in lugna lördagsförmiddagar med de när jag kommer hem. Hemma hos farmor spelades det alltid. Man vaknade av att hon gick på toa eller nått och då smög man upp och slog på radion som alltid var inställt på samma kanal. P4! Och sen brygde man kaffe till farmor medans hon dukade fram och man fick smita in på toa innan dagen drog igång i den då så stora roliga staden Köping :)
Och som ni kanske förstår så kan jag LYSSNA PÅ FINALEN I HANDBOLLEN I MORGON, i realtid :D Ingen kan vara lyckligare än jag. Ska lägga mig och sova efter jobbet och sen pallra mig upp för att lyssna in på småtimmarna här nere. Är redan lite nervös! Ska bli jätte jätte kul :) Sitta och rita eller skriva och lyssna på tidernas bästa sport!
 
Setat och planerat julklappar idag. Ja jag vet, det är kanske aningens tidigt. Men nu har jag fyllt och det är inte så jätte långt kvar, egentligen. Dessutom är ju en julklapp redan klar! Men de andra är lte mer.. flutande... eller hur man ska uttrycka sig :P Snart ska jag sätta mig och jobba på min Bucket-list. Det är lycket finslipning på den som behövs. Den ska vara perfekt!!!!
 
Nej, nu orkar jag inte mer.. skriva lite och mysa ner i soffan!
 
Kram på er!!
//elinen

...tröttmössa..

Idag vaknade jag och kände mig nåååågot överkörd. Satan vad jobbigt det var att kliva upp ur den ofantligt varma och sköna sängen. Så mjuk.. så... inbjudande! tröck av lamet kanske en miljongånger (orkar inte räkna men mellan 6 och halv 7 och den ringer var 3dje minut) Jag gillar inte när jag gör så men endå blir det gång på gång att jag sugs ner i begäret. Det känns ju ändå inte som att jag sover med bara 3minuter i mellan ringandet. Ja, ja.. Och:
SVERIGE ÄR I FINAL!!!!! Hur kul är inte det då? Men, tyvärr.. jag kan inte se det. Men är glad att dom på kampen bredvid säkert kan se den med då dom kunde kolla på matchen igår. Aja, inget att vara bitter över. Det är faktiskt helt enkelt bara väldigt roligt för dem :)
Anledningen till min trötthet är alltså inte att vi fick se OS utan att jag och Golligocken hade filmkväll igår istället då han ska bjudans på mat MT av en kompis i dag. Så igår var det popcorn och film. Bad boys 2. Mycket bra film. Sätt säkert tusen gånger den med, men den är garanterat värld att se lika många gånger till!!
 
Blir inte så mycket skrivande nu då jag håller på att kissa i brallorna och samtidigt tror att det inte är så många på förrådet nu på morgonen då dom var ute och körde ett helt gäng i natt.. så behöver in dit och se efter.
 
Hoppas ni har det bra hemma i Sverige och att solen skiner på er många dagar till!
Kraamr om//Elinen
 
 
 
 

Som vanligt många mil fram i tiden..

Hyser avundsjuka på er där hemma och trötthet på min resa när jag får ett meddelande på facebook att det är SM om mindre än en vecka och även missat en sjujävla match handboll spelad av våra svenska herrar. Hade inte riktigt OS som en anledning att stanna hemma från Affe. Inte heller att damerna i Köping skulle dra ihop ett lag som faktiskt har tränat ihop under längre tid an vi gjort sammanlagt sanaste åren ;) Det är ju faktisk INGEN i laget som bara vart med en månad i sitt liv innom sporten. Bra jobbat brudar!! Aja.. det svider. Men det ska det göra!!
 
Helt plötsligt är det svensk rapp på radion. Här nere?! Hur gick detta till? Nog för jag vant mig med musiken hemma de 3 senaste veckorna, men här nere. Får fråga mina vänner när dom kommer tillbaka från lunchen.
 
Idag har jag planerat hur mitt gjutgärnsinspirerade tillskott ska se ut och vara utformat. Jag gillar mina idéer mer och mer. Sen har tanken slagit mig... har jag för lite garderober? Den enda tanken jag har haft hundra femtio gånger när jag vandrat runt de få gånger jag har i lägenheten är just; Satan vad garderober jag har. Det är många, det vill säga 3 superstora i hallen, ett fullhögt linneskåp, ett tvättskåp, minst 4 överskåp och en GIGANTISK jyskgarderob i sovrummet. Jag skämtade flertalet gånger om att det garanterat får plats en hel skolklass med mellanstadiebarn i den. Som sagt, enorm! That´s it. Så risken att det är för lite borde inte finnas. Meeeeeeen... den finns ändå. Jag vet att det kommer finnas tomyta i garderoberna när man ställt dit trådbackar och det känns synd men vill inte riva ner skiten och sätta skjutdörrar heller.. inte nuallafall. Kostar med mitt lilla projekt så det räcker endå. Känns så skönt att ha det där boendet.. fast jag långt ifrån bor där än :P Så skönt att veta att det står där och väntar på att bli målat och fixat när jag kommer hem.
Håller på med en liten lista (ja, jag älskar listor. Annars minns jag inte ett jota) på vad som behöver lyftas in där när jag sen fortsätter att dona. Typ, micro är ju alltid bra, och min matberedare <3 Men då behöver köksskåpen vara klara så jag inte spiller färg när jag målar. Många tankar och mycket bus. Tänk om jag bara kunde behålla dessa drömtankar dagarna igenom, då skulle det snart vara november...
 
Kramar om//Elinen
 

Fredag den 10

3 dagar har jag vart här nere nu. Känns inte som jag gjort nått annat i hela mitt liv. Lite dålig humor måste jag få påstå.. Jag menar, inte ska man väl behöva byta jobb varje halvår för att inte tröttna?! Eller?
Visst, det finns massa saker som jag skulle tycka var kul att göra. Men sålänge man har en människa runt sig som helst vill att man gör allt denne tänker vore bra att jag gjorde är det smått omöjligt att göra både denna och mig tillfreds. Så, det slutar oftast i att jag gör det jag kan och tycker är rätt okej.. som alltid behövs göras: Städa! Jag plockar ordning bland papper, sopar golv, fyller på där, ser lösningar och förbättringar där, hjälper en kund där och lägger tillbaka de 20 pennorna i pennstället. Ja.. ni förstår tänket. Plockar undan skiten som ingen annan vill ta i men ändå tycker att någon borde göra. Jag tar den pucken.. endel dagar är det så mycket kunder så man knappt hinner tänka städ-tanken, andra dagar kan man hinna få det riktigt snyggt.
 
Ibland blir jag såhär skrattretande intresserad av att berätta för folk att endel saker som dom ser stört omöjliga inte är omöjliga ens nästan. Att dom löser sina "problem/uppdrag" bara dom tänker till. Endel sånna löses med hjälp av vänner, bara dom hakar på. Andra problem löses bara man vågar pröva nått nytt eller se saken på ett nytt sätt. Och jag vill ju då retsamt dra in en kommentar så personen i fråga blir medveten om hur enkelt världsproblemet blir löst. Men borde jag det egentligen? För jag är säker på att det inte registreras självmant! Jag kanske bara borde vara tyst och samla på mig så att jag kan pysa ur mig när det verkligen behövs?! (för samlar på mig det gör jag.. högvis i allt) Eller ska jag som god vän bara skita i det? Då blir jag väl inte god vän?
Det är klurigt. Som vän tror jag dialogen är det viktiga, den ärliga dialogen. Men här nerifrån passar den mig inte. Därför tyst! Stackarna till mina vänner får det tyft när jag kommer hem.
 
Hahaha och den där "Ahan" jag avslöjade för Mu i telefon för några månader sen, den uppenbarade sig framför hennes ögon som en självklarhet på min ledighet. Jag älskar min förmåga att bara känna känslan av när någon är lite extra "kärleksfull". Jag säger bara: Hur kunde hon missa det? Hon som är den som verkligen har öga för det där ingen vill man ska se?! Roligt tycker jag det var iallafall..
 
Idag är ingen vanlig dag för det är Golligockens födelsedag hurra hurra HURRAAAAA! Jag tänker inte sjunga för honom, besparar honom det. Har nog redan falsktonat sönder hans öron under någon låt i Epoden redan :P Han blir hela 30 år den grabben och han vill inte riktigt hålla i faktan. Men det vet jag inte om jag med kommer vilja om 5 år. Det är den dagen den sorgen helt enkelt.. Finns så mycket kvar att leva för, så var gör en siffra?!
Ska se vad vi hittar på för att fira av honom. Vet inte vad man kan ge honom för en "toppendag" här nere.. Men kan ju försöka. Det ska jag göra :)
 
Nu är klockan 07,53 och jag ska vandra in på förrådet för att känna dagens puls.
Kramar om//Elinen
 
Ps: VG+ i matväg igår (minuset kom på att jag drack en annanas"mer". Och nu på morgonen ca1 timmes promme i soluppgången och morgon solen. Glad tjej efter 9 timmars sömn :) ds.

lunchkoma

Jag lever idag med, hör och häpna. Hittade finaste vardagsrummet på IKEA idag. Det var vitt och färg högt och lågt. Det ska insperera mig i mitt vardagsrum nu. Som jag har klurat, vita äggar, ljust trägolv och svart-trä-fond vägg. Dessutom blir det en svart/mörk grå soffa som det ser ut och känns nu. Men utöver det.. FÄRG! Planer på egna kuddar, armeringsjärn, tyg, filtar, mattor, dock svarta tavelramar, men med färg I.. Tadaaaaaa! Elins egna energikrypin. Som en liten koja fast mycket större och såklart bättre. hahaha!
 
Tänker nu igen.. säkert för mycket. Eller jag har bestämt att så jag tänker nu är för mycket för jag klurar ner mig i saker jag inte kan styra eller göra nått åt. Och jag är besviken dagarna igenom för att jag stressat, inte vart mig själv och bittsk när jag var hemma. Jag som ville njuta, vart till en människoätande egenmaskin. Egentligen tror jag bara jag hade behövt vart helt solo en dag och inte gjort ett jota, mer än typ gått i timmar i skogen och strosat runt med kameran. Men så vart det inte.. säkert kommer det inte bli så heller nästa gång. Men nu kan jag inte styra det eller alla konstiga onda intryck jag fick/gjorde/såg. Så jag gör bäst i att släppa det. Men släppa saker är bland det jobbigaste, hemskaste och svåraste jag vet. Så det är inte så bara för mig..
Det är tungt att inte förstå sig själv i alla situationer eller titta sig i spegeln och hata att man låtit sig få förvandlas till nått så oElinit. Här nere slipper jag se för det finns inga speglar. Ser heller inte när jag går ått nått håll alls.. Jobbigt att tänka tillbaka och tänka nu i efterhand "varför lade jag mig i?". Endel saker måste jag bara låta vara, tala om hur det känns och sen bara gå. Men som sakt, det är svårt och jag vill för väl endel gånger.. Kan blir så trött..på mig, dig och oss!
Hur som helst, jag är inte något helgon, jag är bara trött och insyltad i en tankebana som inte gör mig gott.
 
Tröck idag i mig en lunch på en köttbit, sallad, ärtor och soltorkade tomater. Mumsigt faktisk! Duktig kicka.. Har nu klart mig i 3 dagar på bättre och mindre mängder mat än jag ätit under en dag på väldigt länge. Så det är gulstjärna. För att vara toppens topp nu på lördag så är det inget mys.. Haha, skojade bara. Klart det blir filmmys, men iställe för chips och godis blir det popcorn och en varm macka ska jag unna mig till kvällsmaten! Om jag nu är duktig tills dess.. Så skönt att krypa upp i en tvåsitssoffa själv och lägga en filt över sig i privata kläder och bara få skratta och må bra i någon timme innan man slits tillbaka till Affeland av eftertexten. Men det behövs.. det lilla
 
På söndag är det Joga. Jag VILL pröva, på rikigt. Men vet inte om jag orkar med omgivningen. Vet inte om jag på min sovmorgon orkar gå upp och mötas av nått bitskt. När jag egentligen bara vill vara.. joga vore så kanonkul men känns som att konsentrationen bör ligga på det oxå inte på någon kråka. Så jag hoppas lite till, fast jag vt att under ska ske för att min önskan skall uppfyllas. Men jag hoppas, som alltid, endå..
 
"Leende gulbruna ögon, har jag förälskat mig i.." -tack Johan!
 
Kraamr om en massa massa//Elinen
 
Ps: Lola, inge mer tok nu, berätta det för skägggubben där upp med..ds.

Medaljparad och kräftafton

Pinsamt nog höll jag på att svimma idag under medaljparaden. Läskigt värre.. Jag ville bara inte gå därifrån. Militärer gör inte så. Det är typ hallshuggning på sånt. Men nej då, där stod jag och gick ner på knä kanske 4 gånger under paraden. Hua.. Vart mycket bättre direkt utan basker och jacka i skuggan, men vet inte vad..
Och efteråt kom orden "det är för att du inte äter ordentligt".. Jag höll på att strypa människan. Säger den som äter som en mus och inte en milimeter fastnar på. Jag blir tokig!!! Sånna personer har ingen talan i mitt liv helt enkelt! Iallafall inte när det är samma människa som berättade för min kollega när jag var borta att jag bannemej inte hade gjort något annat än seta framför datorn.. Endel tar sig friheter, skenheliga satar!
Men medaljen fick jag och 7 nya kort vart tagna under eftermiddagen. 3 av chefen på alla brudar samlade och 4 påvägen hem med den vackra solnedgången och bilen framför. Mellan det åt och sov jag, men huvudet på ett träbord bredvid en kräfthatt. Finns med andra ord fina fottobevis på en "däckad elin på kräftskivan". Bjuder på den! Det var alltså kräftor på menyn efter paraden. Det var inte de största kräftor (knappt, om ens, lagliga) eller saftigaste smakrika jag ätit. Men det var kräftor och det är tanken som räknas här nere, helt klart! Vi fick hattar och förkläden som tillhörde temat. Det var stämmning, ljus och utsmyckning. Mycket bra gjort! Tackos var det med, då vi aldrig hade blivit mätta på bara kräftor. Passade min nya matstil perfekt, kött och grönsaker :) För jag äter VISST!!! jag blir så förbaskat irritért..
Men nu är klockan mycket och jag tog mej ju både dit och hem utan att kräkas med! Har haft svårt att åka bil den senaste veckan, förutom när jag kör. Så att åka fordon här fanns inte på kartan i min värld. Dock var det första jag fick veta att vi skulle åka på denna resa. Nervös var ordet! Åkspysjuka är inget gott med..
Men som sakt det gick ju bra och jag svimmade ju faktiskt bara nästan.. så, gott betyg såhär i det stora antar jag.. eller? Kan bara skratta..
Det bästa och det som lugnade mig var att Golligocken kommer fram och säger "jag såg hur du vinglade, stod berädd och skulle fånga dig när du svimma". Skulle han? Säkert.. Men vem vet, han kanske faktiskt är snäll och inte bara retas.. Kändes bra iallafall.
Och sen när BB nyss säger, jag tror på vattenbrist, fast jag int nämt min irritation så tackar jag även honom. Han ÄR en vän..
 
Nu gå till tältet för att ta mig vidare till duschen och sen soooooova. Tröttast..
 
Kramar om//Elinen

eftermiddagsrapport

Så. då var det hela igång då. Idag fick jag förklaringen på varför jobb innom försvaret inte ska gå fort. Det är nemligen såhär " Att det är inte arbetstiden man lägger ner som räknas, bara det blir gjort!"... Hahaha, jag orkar inte. Dör av garvet tror jag ;) Men men..
Oj, insåg precis at min basker inte ligger där jag lämnade den. Kan bli panik! För vart jag la den sist jag la den på ett bra ställe, det minns jag då rakt inte?!
Nej, nu vart det mat för min mage och sen basker-sök. Spännande värre!
 
Å, just ja.. mit dataproblem löste sig tillslut. Det gick både "fort" och "smidigt" tillslut. Men då skulle jag in i nästa system som då hokus-pokus inte längre hade någon skrivare. Och med allt hemligt så går det ju inte att bara ta en slad och koppla in, nej nej.. så det vart mer krongel, och lite till.. innan listan var klar. Men ändå så var det inte hela historien.. för jag har inte fått in alla rapporter. Hahaha, det är HÄRLIGT att vara tillbaka.
*suck*
 
Kram på er där hemma//Elinen

back in town

Så var man tillbaka i det sandigaste av sandland!
Vet inte om jag hurrar direkt, det var lite för bra hemma för en sådan uppvisning. Men är inte överdrivet ledsen heller. Det är ju hur som helst nått jag måste göra och nått jag valt att göra. Hitintills (Det vill säga ca 1 dygn) har jag ju inte ens blivit uppretad. Kanske kan få bli bra 8 veckor? Tviiiiivlar..
Hemma var såklart bäst. Jag har haft det bra, blandat med ångest och aldeles för lite sömn. Jag har absolut inte vart väldens bästa flickvän alla dagar i veckan och jag har använt min mammas kläder för att jag inte kommer ner i mina egna. Jag vet inte om ni vill veta men den känslan är förjävligt jobbig. Jag bryr mig! Men jag har tydligen fast jag vart duktig delvis (som hemma typ) bara gått upp i vikt. Och alla träning på slutet, pyttsan, hände inte ett jota. Men nu så, nu är det en vadslagning senare och 8 veckor godhet som ligger framför mig. För detta går inte längre. Jag vill faktiskt känna mig okej när jag kommer hem igen..
Väl hemma igen ska jag bli snorfitt, men det är hemma det. Här är det smått omöjligt, om man inte svälter sig. Det är socker i allt. Konservering av allt. Fett i allt.. Jobbar hårt! Resultat visas i slutet av september!
Jag har heller inte hunnit med mina vänner på det sätt jag önskat, men iallafall endel på alla och en var, så ska nog vara nöjd antar jag..
 
Nåja, första dagen igår gick bra. Sov bort förmiddagen, drog på min äckelkläderna och satt istort sätt och vänta på vårt morderna dataprogram som knappt matade ut hälften av det jag ville ha på dubbelt så många sidor mot vanligt. Plus att systemet han låsa sig själv för att jag inte var aktiv eftersom det var såååå segt. Grattis försvarsmakten ;) Men men.. jag kan inte trolla med knäna. Gick en kortare kvällspromenad och sov som en stock i 8 timmar. Sen dåligare dom sista minutrarna.
Ska knäcka data nöten idag.
Hoppas ni har det kanon där hemma, jobbande som lediga!
Kramar om

Sista dagarna..

Dricker bubbelvitt och myser med brudarna.. Fortsätta med det nu!


Klippt

Nu var det med gjort.. Klippt. Kort på ett ställe med ;) Satans vad modig jag var idag :) Myst med Milla och Jo och Palle. Skönt! Nu tant kväll med mamma och Millan. Sol och blå himmel <3 Kramar // Elinen


RSS 2.0