En lång fredag..


Some say that he changed me
Or that he made me
See things falling behind
How many can face me
And still amaze me
I’m disarming my mind
And I’m leaving home

Ja, idag har jag då hunnit med en hel massa. Sömnen var inte fullt så god som jag hoppades, men bättre än hemma. Vaknade klockan halv 6 och funderade över om jag skulle skratta eller gråta över min nya livsstil. Det är ju hopplöst att jag inte ska kunna sova bort en förmiddag som jag kunde förut. Nu inträffar det ju bara när jag druckit och vart vaken till 4-5 på morgonen.. Och det är ju inte tänkt att det ska behöva vara så varje helg, fast det vart så ett tag nu.
Men jag drog mig iallafall till 8, gick upp, öppnade ut till uterummet och njöt av solen. Tog hundarna i koppel och satte på mig en vindjacka över sovtröjan och vandrade ut i vårvädret. Visst borde jag klätt mig och självklart var det lite kyligt, men morgonkroppsvärmen fick mig på helt andra tankar. Vandrade med busarna en bit och stannade för att plocka vitsippor. Det är så väldigt fint med de små gröna bladen och den så rent vita blomman mot den grå bruna marken. Och dom göra sig vackra i bucket med. Sen hoppade vi lite på de plöjda fårorna som pappa fixat på åkern och busade runt lite med blommorna i en handen och kopplena i andra. Dom var så glada och pigga dom 2 busiga.
Gick hem och såg pappa sitta och vinka mitt bland alla fåren i hagen. Ett litet huvud och en hand var allt man såg..
Sprang in och upp mot sängen där mamma låg och drog mina kalla ben mot hennes ena. Hihi, hon vaknade med ett ryck. Sen direkt in till Flix och hoppade in under täcket. haha.. jag säger ju att jag är ond!! Därefter ner och steka och koka ägg, plocka fram frukost och donade lite. Kollade med Lola om hade tänkt titta in så vi inte hade åkt om varandra. Hon ska titta in en annan dag! Sen på med bagy jeans, linne och en större modell av sommartröja över det. Perfekt kläder! Sen lånade jag pilotbrillor av Flix och sen bar det av mot Hallsta och Åsby. Men efter vägen ligger ett rött litet hus med 3 bästar som vaktar det. Där inne fanns en liten Snabbfot som jag tittade in och snodde en kram av. Det var inte fel alls.. :)
Sen till Åsby. Det är inte en gratis affär det inte. Men de är mest den "nya delen" som är dyr. Blommorna är den vanliga nivån i prisklass på. Jag införskaffade en smultronplanta, en jordgubbsplanta, en hängväxt och en lite kul blomma som drog ihop bladen när man rörde den. inte en köttätande. Den stägde sog på natten med tydligen. Jättesöt :) Sen åkte vi till ett till trädgårdsställe lite längre bort, i Kolbäck närmare bestämt. Där skulle vi köpa tomatplanta, men dom hade inte kommit än eftersom frosten som ibland fortfarande dyker upp tar död på den. Så var det nå Pellagonutställning där nästa helg som mamma ville gå på. Då skulle det finnas tomater så det får jag ringa och påminna mamma om då!
Tin ringde och undrade om jag ville med och shoppa lite. Det var synd att jag är så pank. Illa att lönen inte trillat in än. Men å andra sidan... Skit samma! :)
Sen bar det av till farfars grav och satte lite blommor där. Tittade till Gammel farfars grav och sen åkte vi hem för att äta köttfärspaj. Pappa kan laga mat han :) Så tog jag en filt och lade mig på studsmattan. Sov nästan 2 timmar inlindad i en filt i fullt solsken. Det var jätte jätte skönt. Vaknade upp och började rensa ut granriset ur rabatterna och a bort alla gamla höstlöv så det vart snyggt. Mamma och jag var in i ladugården och letade upp lite krukor till hängväxter och en vit stor som jag kan ställa min samboblomma i så jag kan få tillbaka min popcornskål ;) Så hittade jag ju gungstolarna igen. Och denna gång, hör och häpna, åkte en av dem in i bilen för att flytta hem till min lägenhet. Den ska fixas till och målas och sys till. Men det är bara trevligt. Jag har ju ändå inget att göra?! ;P Pratade med MammaMu om bowling i morgon. Vore jättekul eftersom jag vart frågad. Kan ju bli jättekul. Och nu när jag ändå är i stan är det fler som drar i mig. Får väl se vad jag tar mig till. Bara det sociaala i att bowla kanske får mig att stänga in mig i lägenheten några veckor efteråt. Men nåste ju pröva, det kan vara värt det :P Planterade lite växter i krukor och hoppade studsmatta med Flix. Sen var denna lilla tjockis trött igen och gick in för att laga kvällsmat. Kyckling gryta med potatis. Och Tzatziki alá Elin. Stark som fan. Illa då det inte var bra yoghurt heller. Får se hur det går med magj*veln. Tröttsamt...
Sen satte jag mig vid tven, tog en sväng in i duschen och nu sitter jag här. Har tittat på King Kong. Den är som en film ska vara. Lång, innehållsrik, känslosam och har ett halvlyckligt slut. precis som alla filmer jag i framtiden tittar på.
Nu ska jag dra mig mot sängen och hoppas att jag får sova iallafall 9 timmar. Men som man säger Drömmar är för färskingar.. så jag jag inga förhoppningar. Tar det som det kommer helt enkelt. Enklast.

Men ha en fortsatt fin kväll och en fortsatt solig påsk//Elin





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0